Oud Nude Guerlain pro ženy a muže

mandle
oud
ořechový
růže

Oud Nude podle Guerlain je Woody vůně pro ženy a muže. Oud Nude byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Delphine Jelk.

Parfumér

Tři oudové vůně pro můj řecký podzim

od Tyrvasia Argyraki

11/19/24 23:00

Gatorsrules

IMO je to skvělý "úvod do Oud". Je to docela západní styl Oud s nádechem ovoce a pudrových akordů. Malina se chová spíše jako třešeň s trochu sirupovitou/trpkou atmosférou. Mandle a dřeva vyvažují Oud. Pro mě to není živočišný Oud. Může být hodný FB a také se chová s teplem.

La-Landia

Nemohu ji nazvat měkkou, nadýchanou nebo jemnou. Možná se tak zdá milovníkům oudu, ale ostatním nosům zde žádnou něhu nepřidali. Značkový vzorek jsem nosila několik dní a musím říct toto: samotná kompozice je krásná, je v ní jasně slyšet mandlovost, ne-li třešňovost, a dřevitost a vanilka a růže. Ale tón oudu osobně cítím jako pronikavý a ostrý, na začátku vůně tak vůbec "v goitru nedýchá". Vůně nedusí, nekřičí, je dostatečně zaoblená a vyvážená, ale zároveň má ostré, až řezavé ostří, vyvolávající vzdálené asociace s něčím ocelovým a lékařským. A byl tu impuls koupit si lahvičku naslepo. Je dobře, že jsem nejprve počkal na vzorek. Mimochodem, u Cherry Oud takovou řezavou ostrost necítím, má pro mě jiný, měkčí oud.
Výdrž na kůži 4-6 hodin, od začátku do konce zní zhruba stejně, mírně ustupuje, ale nezměkčuje. Doporučuji před koupí dobře otestovat.

Astral_Angel

Je to moc krásné! Jemný oud s lahodnými mandlemi a malinami, ochucený jemnou neslazenou vanilkou. Takový oud jsem ještě neslyšela, bude vyhovovat i těm, kteří ho nemohou vystát, je tak kouzelný, v pozadí a beztížný. Mandle a maliny vytvářejí velmi rafinovaný zvuk, vrcholem vůně je lehký sladký a ovocný tón. Je hodně vzdušná, stopa je prostě krásná.
Jsem okouzlená. Na dlouhou dobu se stala mou oblíbenou, nadpozemsky krásnou vůní, jako když voní vánoční jarmark, vždy povznášející.

andrewatic

Nejsem příznivcem oudu, nikdy jsem nebyl. Nicméně tato vůně je naprosto skvělá nabídka pro všechny nefanoušky vůní Oud, jako jsem já, protože není cítit Oudem v přehnané míře a nepříjemným způsobem. Právě naopak: je nečekaně jemná, hřejivá, květinová, sladce balzamická a velmi návyková.
Je v ní právě tolik Oudu, aby byla zajímavá a živá, aniž by byla příliš přeplácaná. Tohle je prostě dokonalé!

joov84

Guerlain Ouds První dojmy

- Třešňový oud : otevírá se třešněmi a příjemným kardamonem . Brzy se objeví růže a třešeň zůstává v pozadí. V základu se objevuje příjemná kůže s trochou cypriolu/oudu. Líbí se mi sušení. Má lehce rtěnkový/malířský kožený pocit. velmi dobrý výkon. Potřebuji s ní více času. nejsem velkým fanouškem kombinace třešeň/růže.

- Oud khol: Incensy leathery soap. otevírá se výbuchem mýdla z aldehydů. kouřová téměř zuhelnatělá forma incensy, ostrý cypriol/ oud a kůže. Dlouho zůstává mýdlový . Nechápu pralinku . velmi dobrý výkon. Nejsem její fanoušek .

- Oud Nude: je z rodiny vůní 24 gold / kalemat / Raghba, ale je jemnější a kvalitnější. Opravdu pěkná malina, mandle, vanilka a dřevo . Gurmánská, lahodná sladká vůně . Nádech kouře . Je to moje nejoblíbenější ze všech tří . vynikající provedení.

victoriavandaag

Oud pro začátečníky.
Tato vůně je podle mého názoru vytvořena tak, aby se líbila všem najednou. Okouzlí doslova od prvních vteřin a vy ji chcete držet u sebe jako kuřátko a běžet s ní k pokladně)))).
Nebýt slova Oud v názvu, začala bych o něm přemýšlet až po pár hodinách, protože zřejmě není v této kompozici tím hlavním. Tím hlavním jsou zde mandle. Sladká a kyanidová, připomínající třešňovou pecku (název CherryOud by se k ní hodil víc, možná to tak bylo původně a pak jen popletli trubičky? )))).
OodNude zní sladce a svůdně. Těžko uvěřit, že by se někomu mohl nelíbit. Prodává se a zamilovává se do sebe od prvních okamžiků. Pokud si ji nechcete koupit ani tady a teď, alespoň si každý řekne: jé, to je ale pěkná vůně. Příjemná, prostě příjemná.
Její výdrž je ze všech tří oudů nejslabší. A mění se na základ, takže nespěchejte, je lepší s ní přespat přes noc.
A tak opravdu hezká a příjemná sladká mandlovo-vanilková s dřevy zalitými likérem (lehké pozadí) v základu. Na každý den je skvělá pro milovníky gurmánských a lehkých sladkých oudů.