Noir Exquis podle L'Artisan Parfumeur je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Noir Exquis byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Bertrand Duchaufour. Vrchní tóny jsou Kaštan a Pomeranč; střední tóny jsouJavorová míza, Káva a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Vanilka, Eben, Fazole tonka, Santalové dřevo a Otočník.

Moje dvě nejoblíbenější vůně od The Harmonist: Hypnotizing Fire a Yin Transformation
od Elena Prokofeva

Aimez-Moi Comme Je Suis od Caron: Sofistikované řemeslo v hlavní roli
od Eddie Bulliqi

Laura Mercier Nuits Enchantées: Zapomenutá vůně, která předznamenala trend pražení
od Eddie Bulliqi

violet666
Jakmile jsem ji nastříkal, cítil jsem, že je uzavřená, velmi uzavřená, vzduchotěsná.
Tento parfém potřebuje čas a hodně tepla, aby uvolnil svou podstatu, a to natolik, že jsem zpočátku nemohla rozpoznat žádné tóny.
Jistě, sladká nóta o sobě dává vědět, vanilka v primis a heliotrop v secundis.
Ostatní tóny na mě hned tak nevyskočí, respektive jsou tak dobře namíchány, že mi vracejí jednu sladkou, teplou a zimní vůni.
Po několika hodinách ucítím pečený kaštanový tón velmi podobný kouřovosti z vůně U krbu.
Krásně zpracovaný parfém, s řemeslnou zručností a elegancí typickou pro tuto značku.
Platná alternativa k Maison Margiela, která je intenzivnější na kouřový bod a více unisexová, zatímco tato je rozhodně více ženská díky jemné sladkosti srdce a vysychání.
Krásná.

Douglas Mortimer
Sladká, krémová, máslová vůně (kakaové máslo), komplexní a půvabná, ale nijak mužná.
Spíše než kaštany cítím krémový karamel (možná daný směsí javorového sirupu a vanilky).
K těmto gurmánským tónům se s vývojem vůně přidávají další, ušlechtilejší tóny exotických a vzácných dřevin, zjemněné všudypřítomnou vanilkou a jemnými květinovými tóny.
Je to vůně, která navozuje klidnou, šťastnou a uklidňující atmosféru.
Co se týče použití, považuji ji za podzimní/zimní, denní i večerní a upřímně řečeno neformální. Spíše ženská než unisex.
Celkově jí sice přisuzuji nesporné přednosti (objektivně je to dobře vymyšlená a propracovaná vůně), ale do mých žánrů se nehodí.

Victoria_Way
Je to mistrovské dílo.
Představte si, že jste na podzim přišli z deště do rozvrzané dřevěné chaty. Krb je zapálený, útulný a prostorný. Krásný starožitný nábytek, velká knihovna. Ne, není to retro. Je to aristokratické. Přinesli vám kávu a nějakou kaštanovou a ořechovou pochoutku. Hřejete se u krbu s kapkou oblíbeného alkoholického nápoje v kávě. Někdo zapálil vonnou tyčinku. Všechny tyto vůně se kolem vás rozvoní v jednom hřejivém oblaku. Uvolníte se, cítíte se hřejivě, dobře, útulně.
Nic se nevyrovná tomuto jedinečnému parfému.
Je také zajímavé - na anglické Fragrantice jsou recenze na tuto vůni pozitivní, na ruské negativní.

bl.fak
Tam, kde žiji, v oblasti Velkých jezer ve Spojených státech, je podzim pro můj nos nejpřirozenějším vonným obdobím. Jaro má sice své květy, čerstvě posekanou trávu a vůni večerních bouřek, ale každý případ je situační, a proto pomíjivý. Léto je vůně uzeného masa z grilů na dřevěné uhlí, ale také stejně pomíjivá.
Na podzim se však zdá, že vůně listí prostoupí vzduch, jakmile otevřu dveře. Většinou je to příjemná slabá kouřovost - vůně táboráku o pár bloků dál. Nebo velké pálení křoví z okraje města. Nikdy nevím, odkud přesně pochází, ale ta vůně přetrvává po celou sezónu a připadá mi jako domov.
Takže je konec října. Listí změnilo barvu a začalo opadávat asi před týdnem, i když mnohé se ještě pár týdnů bude držet na stromech. Jdu do jisté kavárny na rohu, dlouholeté místní instituce, která přesně zapadá do prostředí - historické cihlové ulice, nerovné chodníky, staré vzrostlé stromy a řemeslnické a čtyřprostorové domy. Uvážu psa na vodítko, navléknu se do svého nejlepšího podzimního oblečení, oblíbených bot a bundy, které jsem několik měsíců sezónně zanedbával a balil, a začnu se procházet svěžím, suchým ranním vzduchem - skvrnitými jantarovými a ohnivě červenými tunely javorů, jasanů a dubů - a vnímám teplé odstíny a tlející červánky dnešní zlaté hodiny.
V kavárně mě přivítá stejný přátelský personál jako pokaždé, stejné vřelé prostředí, ale tentokrát mám chuť na něco jiného než obvykle - něco trochu sladšího, trochu extravagantnějšího. Dopřeji si nádech lískového oříšku, dva panáky ristretta ze středně praženého espressa a doplním ho trochou spařeného plnotučného mléka. Do jedné ruky vezmu nápoj bez víčka a do druhé malý sáček z voskovaného papíru s máslovým croissantem, štědře ho nakloním, rozloučím se a vyrazím na terasu na chodníku a krátce nato do parku přes ulici, abych dokončil svou ranní procházku voňavým, trochu zakouřeným podzimním vzduchem.
Toto vyprávění je podstatou vůně Noir Exquis od L'Artisan Parfumeur. A podle mého názoru není daleko od jejich marketingového spielu francouzské paštiky, takže si myslím, že se trefili do černého. Kaštanové, vanilkové a hluboké dřevité tóny společně vzdávají hold nejasně kouřově sladkému idealizovanému podzimnímu zážitku, o kterém mluvím, a zároveň zůstávají poněkud vzdušné a pomíjivé. Právě tato vzdušnost dodává vůni Noir Exquis onu zdrženlivost, která svědčí o nositelných zkušenostech a zralosti, a činí ji tak velmi nositelnou a vyloženě elegantní.
Pokud hledáte ideální podzimní vůni, vážně zapomeňte na všechny ty nesmysly s dýňovým kořením - Noir Exquis vás odliší od všech ostatních, kteří naletěli na mdlé parodie inspirované podzimní kavárnou z různých Starbucks. A to s nepopiratelným stylem. Je tak nějak nenápadný a skromný a zároveň působí luxusně a opojně, což z něj díky dokonalé kombinaci dělá anomálii - jediný jiskřivý klenot ve světě podbízivé bižuterie. Noir Exquis by se dala považovat za definitivní vybočení z často zklamávajícího moře nesčetných průměrných podzimních vůní "skoro, ale ne tak docela". A díky bohu, že ji máme - není na ní vůbec nic zásadního.
Pro mě je to také poněkud vzácný případ, kdy prezentace dokonale dělá produktu čest v tom, že design flakonu L'Artisan Parfumeur přesně značí a posiluje myšlenku vysoké kvality obsahu uvnitř. Pokud se mi z nějakého důvodu podaří přežít tento život a nespotřebovat celou lahvičku, dokážu si představit, že Noir Exquis bude ceněnou památkou. Celé balení ztělesňuje klasickou vyzrálost a nadčasovost. Totéž se dá říct i o dalších výběrech, které jsem od této značky vyzkoušel.
Cynik ve mně ví, že jsem jen naletěl na image, ale proboha - jejich marketingový tým si zaslouží veškeré uznání světa za to, že mě oklamal, abych si myslel, že dostávám něco jedinečnějšího a výjimečnějšího než masově atraktivnější, popkulturou podporované produkty vyráběné stejnou mateřskou společností. Jednoznačně nemám problém s tím, že jsem si vědomě koupil nádherné láhve spojené s estetikou starožitného botanického tisku, což je vymyšlená snaha o vytvoření dojmu dlouholeté reputace a skálopevné autenticity. Jsem velmi in - dostali mě.
Upřímně řečeno, tohle je "prosté potěšení". Doufám, že to vydrží navždy.

jerry drake
To, že parfémy a emoce spolu úzce souvisejí, není rozhodně nic nového.
V aromaterapii se ke zlepšení nálady používá mnoho vůní a každá z nich má velmi specifický účinek na duševní pohodu.
Dům l'Artisan" má talent vytvářet svými vůněmi obrazy, nálady a situace.
Ve vůni "Noir Exquis" ve mně směs kávy, dřeva a citrusů vyvolává mimo jiné představu vánočních trhů pod sněhem, které mám tak ráda, a útulných a přívětivých kaváren v severském stylu.
Vůně je velmi příjemná, aromatická a smysly podmanivá vůně s převahou kávy a kaštanu, na mé pokožce působí decentně dlouho, ale rozhodně jemně.
Je to parfém, který navzdory zjevnému nedostatku síly zprostředkovává klid a opět dokazuje, jak jsou radosti v životě téměř vždy malé...
(Se svolením Rafasant)

Цветок апельсина
Koupil jsem si ji na podzim a komentář píšu až teď. Je dobře, že jsem ho nenapsala hned. Můj první dojem byl, že vůně je spíše mužská, kolínská. Možná, že v chladném počasí na mě neseděla tak, jak by měla. I když, koukám, že většina hlasů je na podzim a zimu..... Už týden je takové horko, a to je tak horké.... Je to labužnické, ale velmi mírné, neklouže to. Je to káva s javorovým sirupem a vanilkou! Jsem závislá na kávě a mám javorový sirup, takže můžu s jistotou říct - tyhle tóny jsou velmi, velmi jasné. Krásný parfém, sametový, opravdu - znamenitý, název je výstižný.....
Výdrž je vynikající!

pisbri
Javorový sirup, který v noir exquis cítím od začátku, dodává vůni sladkost, která mi přijde zvláštní, s podzimními, oranžovými tóny. Hnědá, pomerančová, lískový oříšek, to jsou nuance, které tato vůně evokuje, cítím z ní sladkost, která jako by kapala přímo ze stromů. Sladkost, která není sladkostí cukru ani vanilky, která tmavne opečenými nuancemi kávových zrn, zatímco kaštan objímá eben, temné a elegantní dřevo. Tento parfém mi připadal vskutku krásný. lehce kouřové, ale přesto hřejivé a velmi jemné tóny, bez hran, mi připomněly Margielovu "u krbu" nebo Selfie od Studio olfattivo. Ale jestliže Margiela ve vás vyvolala představu zapáleného krbu na chatě, s kašmírovým svetrem na ramenou a dekou přes nohy, tak noir exquis je temnější místo: měkké světlo chaty je nahrazeno temnotou lesa za pozdní letní noci. Vzduch je svěží a stromy už začaly ztrácet listí, z tmavých kmenů tryskají řeky sladké pryskyřice, na mýtině někdo rozdělal oheň z borových šišek a malých větviček nalezených na zemi. Oheň syčí a kaštany se opékají. termoska s kávou na zahřátí před pokračováním v cestě zpět. bohatý parfém, který jsem si musela koupit, jakmile se naskytla lačná příležitost. je to v mé mysli, jako by U ohniště objímalo selfie olfaktivního studia, tady noir exquis stojí tam uprostřed, mezi teplou sladkostí vlněné deky a přikrývkou z červeného listí na mokré zemi v pozdně říjnové zahradě. Stojí tam s nádechem neurčité hořkosti a s něčím zelenkavým, co je těžko uchopitelné, bere si noci těchto atmosfér a, jak říká název, nakonec se z něj vyklube exquisite, ale opravdu exquisite parfém.

diluted paintbox
Panebože.
Tohle je první parfém, který jsem si kdy koupila naslepo. A pravděpodobně nejlepší parfém, který jsem si kdy koupila. Jsem do něj tak zamilovaná.
Podle tónů zde uvedených a podle toho, že mám ráda atmosféru L'Artisan, jsem předpokládala, že se mi bude líbit. Sakra, jsem dobrá. Tohle je dobré.
Dostala jsem ji včera a nedokázala jsem si představit lepší novoroční dárek. Je to opravdu hřejivá a sladká (kvalitní sladká) směs něčeho lahodného, ale ne jedlého lahodného. A pro mě tak jedinečná. Pět mých oblíbených vůní je smíchaných tak, jak bych je já osobně namíchala. Jako by pro L'Artisan pracoval někdo, kdo umí číst mé sny.
Kaštan, javorová míza, pomeranč, káva a fazole tonka jsou na mé kůži stejně silné, jsou velmi autentické a každou z nich můžete vnímat zvlášť, i když v dokonalém mixu. Ebenové a santalové dřevo na bázi dělají celek trochu dřevitým a sakrálním.
Vůně a projekce jsou perfektní (možná prvních 20minut trochu silná).
Nemůžu se přestat očichávat a gratulovat si k tak dobré koupi naslepo. Vlastně mi dělá radost.
Budu ji ještě nějakou dobu nosit a uvidím, ale myslím, že by to mohla být moje (zimní) signature vůně.

Император
Dámy, co je to oud? Čisté ebenové dřevo. Kdysi dávno jsem dostala z Afriky sadu ebenové kosmetiky. Ta vůně je velmi dobře rozpoznatelná. A podle mého názoru mohla být stejně oblíbená jako oud. Nevím, proč se tak nestalo.
Samotná vůně je skvělá. Káva, ostatně jak už tu bylo napsáno - názor si můžete udělat sami. Jen některé drsnosti napovídají, že je tam káva. Pomeranče se objevují hned na začátku a jen v náznaku. Sladkost se zde těžko dává do not. Já osobně to nedokážu a ani nechci)))Ebony nenechává chuť vygradovat jen do lahodnosti. Velmi solidní a neobvyklá (ovšem jako vždy u Duchaufoura) vůně.
Nedávno jsem si prošla svou sbírku a zjistila jsem, že mám nejvíce vůní od tohoto parfuméra.

Darkbeat
Začátek tohoto týdne byl velmi špatný. V neděli ráno jsem našel své auto rozmlácené, nějaký darebák do něj naboural a utekl, aniž by po sobě zanechal nějaké informace, ale... neuvědomil si, že nechal celý nárazník svého auta včetně poznávací značky zaháknutý na mém, a proto jsem to mohl nahlásit a uplatnit příslušnou reklamaci.
Jde o to, že jsem dnes ráno musel jednat se znalci, mechaniky a pojišťovacími agenty a potřeboval jsem něco, co by mě uklidnilo a umožnilo mi cítit se pohodlně. Nemohla jsem se rozhodnout pro žádnou z mnoha, které mám ve své sbírce, dokud jsem si nevšimla velkorysého vzorku tohoto úžasného elixíru, který mi darovala Casablanca77, a bez váhání jsem použila několik vydatných střiků.
Navzdory špatnému pocitu, když jsem viděla své auto v tak žalostném stavu, jsem byla v sedmém nebi, cítila jsem se šťastná, uklidněná a dychtivá čelit tomu, co mělo přijít. Noir Exquis je hřejivá, sladká a uklidňující vůně, je jako pár, který vás obejme, aby vám dodal sílu, no a právě toto objetí vám Noir Exquis nabízí, někdy je sladká a krémová, jindy suchá a dřevitá, ale vždy je přívětivá. Působí jako kaštanová marmeláda, posypaná tiramisu a pokropená pořádnou dávkou vanilky a javorového sirupu, chutná a sladká, ale nic přehnaného, sladkost tohoto dezertu je velmi dobře kontrolována dřevitými tóny ebenového a santalového dřeva, které mezi touto sladkostí obnovují některé kouřové a kadidlové nuance, lahodné vzácnosti. Získala si mě.
Pologurmánský parfém, který se v žádném případě nepřibližuje extra mega sladkým kompozicím dnešních gurmánů, jeho sladkost je velmi zdrženlivá a znamenitá, elegantní a formální, unisex vůně, která je potěšením pro smysly.
Výkon je dobrý, přesahuje 8 hodin na kůži, s mírnou stopou po celou dobu. Díky své hřejivosti ji považuji za vhodnou pro chladné a mírné podnebí a stejně příjemnou ve dne i v noci, v tomto ohledu je poměrně univerzální.
Tento parfém ve mně zanechal dobrou chuť, a dokonce bych o něm uvažovala pro budoucí koupi, ale, mám parfém, který, ač nejsou úplně stejné, mě uspokojuje stejným způsobem. Al Haramain Urbanist Prive Silver má podobnou atmosféru, s jinými tóny, kde NE dává kaštany a javorovou mízu, UPS dává lískové oříšky a tabák, což už jsem říkala, že není stejné, ale pocit pohody a tepla, je stejný, a zatím jsem krytá Al Haramainem, ale pokud máte rádi tyto vůně, s kteroukoliv z nich budete spokojeni, obě 100% doporučuji, a na auto si musím počkat, až se firmy dohodnou.

Cerulean
★★★★★
Chtěl jsem dát 4 hvězdičky, ale rozmyslel jsem si to a vysvětlím proč:
V moři kouřových/tmavých/sladkých vůní je to jedna z nejelegantnějších vůní s dlouhou výdrží a přijatelným siláží.
Na začátku je sladká a jedlá, oříšková kaštanovost a sladkost javoru je nápadná. Káva je tón, který vše slepuje dohromady.
V sušení se stává tajemnou, kouřovou a rozhodně mužnou, což se mi líbí. V této fázi zůstává věrná svému konceptu Noir a zachovává si hloubku a eleganci. Kouř nebo kadidlo sice nejsou uvedeny jako tóny, ale myslím, že ebenové dřevo, santalové dřevo a heliotrop dávají tomuto "noir" a kouřovému aspektu vyniknout.
Není náročná, rozhodně není převratná, ale tvoří dokonalý podpis na zimu, pokud chcete chodit s elegantní, svůdnou a tajemnou aurou, která vás obklopuje.
Dokážete si nyní odůvodnit 5 hvězdiček? Výborně, pane Duchaufoure!

Casablanca77
Noir Exquis myslím, že je přesně to, co naznačuje jeho název, vynikající černá, temná noční s velkou třídou, s velkou přítomností. Je to velmi noční orientální, jemně zpracovaná. Voní hodně po kávě, ale ne příliš přeslazené vanilkou, ale s mízou, která jí dodává vážnější, mužnější tón. Vnímám v ní hodně santalového dřeva a dokonce i kadidla. Za 20 minut je tento celek naprosto zastrčený kaštanem, díky kterému je suchý a nedovolí, aby to byla typická gurmánka. Je cítit starý strom, se zralými větvemi všude kolem mě, intenzivní, čímž si všímám i ebenu, který jí dodává vážnost. Dokonale si představuji, že jsem v noci ve staré chatě, dívám se otevřeným oknem do nesmírné nicoty, popíjím kávu v té nejúplnější tmě lesa, kterou osvětluje jen oheň v krbu, jenž mi přináší svůj nebeský kouř . Přijde mi elegantní a mužná až do sytosti, a když jsem tentokrát viděla, že je unisex, potěšilo mě to, protože mi její nošení dává tu část mého já, po které toužím a kterou nemám, kdykoli se mi zachce. Na tuhle nedám dopustit, jde se mnou.
DODÁVÁM: když večer nosím Noir Exquis, cítím se tajemně zahalená a blížím se k chladu terasy, připadám si jako ten kaštanový oheň, jsem do něj zamilovaná. Pokaždé si jí všímám víc a víc mužně a líbí se mi ještě víc.