Magie Noire by Lancome EDT Spray 2.5... (108.49 USD)
FragranceX.com 1 product for 106.40 USD
FragranceNet.com 1 product for 108.49 USD
Magie Noire podle Lancôme je Chypre Floral vůně pro ženy. Magie Noire byl/a uveden/a v roce 1978. Magie Noire byl/a vytvořen/a Gerard Goupy, Jean-Charles Niel a Yves Tanguy. Vrchní tóny jsou Galbanum, Černý rybíz, Kasie, Hyacint, Bulharská růže, Maliny a Bergamot; střední tóny jsouMed, Narcis, Cedr, Kořen orris, Ylang-Ylang, Tuberóza, Jasmín a Konvalinka ; základní tóny jsou Dubový mech, Koření, Cibetka, Pačuli, Kadidlo, Myrha, Jantar (ambra), Vetiver, Santalové dřevo a Pižmo.

Srovnání historických a moderních formulací parfémů: Problémy, iluze a dilemata
od Miguel Matos

Chloé Nuit d'Egypte Nomade: Bílé květiny, koření a moderní kyfi
od Anastasia Privalova

Redaktoři v zákulisí: Co jsem nosil/a tento podzim ~ 2. část
od Beth Butterfield, Miguel Matos, Ítalo Pereira, John Biebel, Nicola Thomis, Rouu Abd El-Latif, Lucia Remigi

La cicala fracassona
Uuuuuuuhhhh!!! (Červenající se tvář).
Konečně ta dlouho hledaná vůně šílené ženy, femme fatale, temné dámy svádějící detektiva v podání Humphreyho Bogarta, Barbary Stanwychové na kokainu, Joan Crawfordové s drápy červeného pantera. Jistě, je to Hollywood konce čtyřicátých a začátku padesátých let a je to žena v klobouku se závojem, mouche, dlouhých černých saténových rukavicích a černých punčochách s pruhem na zádech. Jak zatraceně cool je tenhle parfém? Má velmi orientální atmosféru, která ve mně vyvolává představu paláce posledního císaře v zakázaném městě, je tam to teplé, živé koření, tak tajemné a tolik, tolik exotických vzácných dřevin, a je tam ovocný prvek, který dodává rovnováhu, což jsem myslela, že je švestka, ale místo toho je to černý rybíz, a pačuli, a mamma mia, jaké pěkně silné pačuli, je tam také kapka medu, která zjemňuje tu hodně živočišnou, která je dána kombinací dubového mechu a civetu. Rafinovaná, opulentní, drzá a nestoudná, parfém pro mužožrouty, ale s třídou starých černobílých hollywoodských filmů. Nejdřív jsem si vzpomněla na Passion Liz Taylor, ale to je trochu těžké, se vším tím kadidlem, ale tohle vás stimuluje, dráždí, dráždí vaše smysly, nutí vás cestovat v čase, ale zároveň cítíte, že je to harmonické, dobře vyvážené a velmi elegantní. Parfém pro gran soirée, pro šaty s hlubokým výstřihem a vysoké podpatky, parfém pro chvíle, kdy se chcete cítit jako Ava Gardner nebo Lauren Bacall a svým neodolatelným šarmem záhadné a nebezpečné dobrodružky zabíjet nebohé nevinné chlapce. Zázrak!!!

Martï Rosé
Historickou verzi z konce 70. let si představuji jako nezkrotného černého pantera, který se krčí v husté vegetaci, oči se mu lesknou v měsíčním světle a drápy má vytasené, aby si z vás udělal další kořist. Současná verze, kterou ze zřejmých důvodů vnímám jako rozmělněnější, zůstává krásným a potenciálně smrtícím panterem, ale ochočeným a zvyklým na lidské laskání. Magie Noire je vynikající vůně, protože má svou vlastní osobnost, odlišnou od všeho kolem: je to zelené, kyselé a dřevité pižmo, doprovázené zemitými, balzamickými a pryskyřičnými akcenty. Zaznamenávám zvláštní tón, který ji nesmírně zneklidňuje: zajímalo by mě, jestli je to tajemná kaskarilla, peprná, suchá kůra s ohromujícím účinkem, o které jsem četla. Magie Noire je bezpochyby jednou z nejlepších chypre, které jsem kdy vyzkoušela. Krásná, mystická a ohromující jako sabatní rituál u obrovského ohně v pozdním podzimu. Sláva Lancôme za to, že i nadále vyrábí takový skvost!

Alexander Andrei
Pro ty, kteří si chtějí udělat dobrou představu: voní stejně jako tradiční olej Seve! Aniž byste ho museli vyndávat nebo vkládat! Pokud máte rádi tradiční olej Séve: jděte do toho! Je silný, olejová bomba ve struktuře i vůni, super balzamický, byla jsem spokojená, protože jsem vždycky chtěla parfém s vůní tradičního oleje Séve!

wonder_amber
Znovu se setkává s moderní toaletní vodou, kterou opovrhují všichni odborníci.
Komu je možné brát naslepo: těm, kteří jsou tvrdohlaví jako já. Těm, kteří nevzdychají po minulých formulích, jež upadly v zapomnění, a jsou připraveni vnímat klasiku tak, jak se vyrábí nyní. Těm, kteří se nebojí nekomplikovaného mechu, vetiverově broskvových spodků, staromódní medovosti a hořké zeleně a kterým je krásně. Kteří se mohou před spaním navonět Palomou nebo Eau du Soir a cítit se skvěle. Kdo si chce nalít Opium a Mitsouku přímo do nosní dírky a neomdlít z temnoty Abanity. Vezměte si moderní Magi Noir a utíkejte, než vás doženou výkřiky "Už není stejná...!".
Koho nebrat za žádných okolností: všechny, kterým se stýská po zelenější trávě a modřejší obloze. Šetřete si nervy. Nepotřebujete je. Já ji potřebuju, a to nejlépe po pár 75ml a z čerstvějších šarží.

kkalyani
Páni, tohle má atmosféru Větrné hůrky! Jak filmová verze s Binoche, tak kniha. Evropa 18. století, dlouhé šaty, neučesané vlasy, bosé nohy na chladné, mechem porostlé lesní půdě. Ještě nemám na tuhle nedávnou Magii důkladně utvořený názor (plánuju ho později aktualizovat), ale už jen při pomyšlení na ni jsem nadšená. Chápu, proč se některým lidem může nelíbit. Je to nesmlouvavá, tmavá, zelená chypre. Je v ní přítomen med, ale je to syrový med s ostřím. Návyková. Cassis je tu nádherný. Koupila jsem si ji na základě negativních recenzí - "skoupá", "upocená", "hořká" a "kyselá"... Ano, ano.... Pojďte k mamince!
Vzhledem k tomu, jak se Lancôme v posledních třech desetiletích se svými ovocnými růžovými výtvory zalíbil davům, chvála domu za to, že tuto uvedl na trh. Ať už to prosadil kdokoli, děkujeme!
Líbí se mi minimalistický aspekt flakonu. Víčko se ale špatně sundává a nasazuje - dokonce jsem napsala do Lancôme e-mail s dotazem, jak ho otevřít. Odpověděli mi, že do toho mám prostě vložit trochu svalů, haha. Líbí se mi to.

leticia.metal
Nosila je moje maminka. Ve dne i v noci, v zimě i v létě. Byla to její vůně. Vždycky jsem si myslela, že je dobrá, že se hodí k její pleti, k její osobnosti. Když jsem byla teenager, snažila jsem se ji skrývat. Cítila jsem se špatně, protože mi připadalo, že máma je všude. A ona si zřejmě uvědomila můj zločin. Myslím, že to bylo přerušené, už ji nemohla najít. Ale opravdu to poznamenalo mé dětství a dospívání.

SuzanneS
Magie Noire 2022.
Jedná se o recenzi aktuálního, přeformulovaného edt, který je v současné době k dispozici na webových stránkách Lancome. Opravdu si myslím, že by měl existovat příspěvek pro tuto aktuální lahvičku na obrázku a další pro vintage edt.
Aktuální poznámky 2022:
Vrchní tóny: Vůně: bulharská růže, černý rybíz, poupě
Heart Notes: Jasmín, Ylang-Ylang
Základní nóty: Jantar, santalové dřevo, pačuli
Ne, tohle není zelený, hluboký, lehce popelnicový, medově živočišný noční svůdník, jakým byla verze z roku 1978. Ta čarodějka byla na svou dobu dokonalá, tlačila se proti 20% úroku z první půjčky na bydlení na začátku 80. let, přídělovému systému na benzín, prudce rostoucí kriminalitě a těžkým časům. Potřebovali jste tvrdý parfém.
Nyní, v roce 2022, se Magie Noire změnila v přízrak svého bývalého já, doutnající připomínku toho, jak skvělá kdysi byla. Naše moderní doba má za sebou nebývalou dobu prosperity, minimálních válek a technologické exploze, kterou jsme si v roce 1978 mohli jen představovat.
Zašla jsem na stránky Lancome a byla jsem zvědavá, jaké je nové složení. Stránky za stránkami vřískajících banshee.
naříkajících nad zničením drahocenné receptury z roku 1978. A skutečně, Lancome tak učinilo, aby ukojilo účetní a bohy Ifry. Pryč byla ohromující zelená kyselá damascénská růže, živočišné pižmo, které na vás vrčelo...
Kouzlo osmičky bylo pryč. Zůstal jen šepot Magie Noire na slabém vánku. Černý rybíz je ostřejší a hořčí, kyselá růže je synteticky řidší, pačuli zelenější a pronikavější. Dřeviny a ylang se snaží zklidnit hranaté kosti, které zbyly z Magie Noire.
Její stále zelená, ostrá, hořká barva mi připomíná Cabochard nebo Bandit. V srdci se objevuje mýdlovost, jako kompromis vůči bohům CK1, kteří prohlásili, že od té chvíle v roce 1991 musí být všechno čisté až do designérské věčnosti.
Im rozpolcený na tomto složení. Je to skutečně stále jedinečná, cenově dostupná dřevitě zelená vůně. Je jemnější pro dobu, ve které se nacházíme. Docela se mi líbí jako zpestření od cukrového přebytku, kterým se většina zřejmě cpe.
Je docela lineární, celkově působí moderním dojmem IDEY Magie Noire nebo šepotem dávno vybledlé vzpomínky na naši prvotinu přicházející v 78. roce.
Říká se, že těžké časy rodí silné muže. Snadné časy plodí slabé muže. Magie Noire 22 je tím druhým. Sama o sobě je to dobrá koupě. Nečekejte verzi z roku 78, možná se vám bude líbit.
Nicméně příliv a odliv se s rostoucími úrokovými sazbami mění, možná je opět čas využít technologie a znovu vzkřísit hříšnou královnu. To ukáže čas..

BleuMinette
Tento parfém jsem si zamilovala. Mám téměř 100 vůní a žádnou z nich nedokážu překonat, takže to mluví za vše. Nemohu být příliš objektivní, protože mou věcí je bezpodmínečná láska. Je tak intenzivní a hřejivá, tak složitá ve svých tónech, temná, v závěru trochu mužná, v základu hluboce kořeněná a medová? Když k ní přivoním, zamiluju se sama do sebe, pokud je to možné.
Na mé kůži vydrží téměř celý den neporušená a na oblečení může zůstat i několik dní. Stopa je umírněná a doprovází, značí přítomnost, ale aniž by křičela nebo napadala.
Nikdy jsem pro ni nenašla lepší název: BLACK MAGIC.
Má ten vintage nádech, který mě fascinuje, ten styl, který u nejaktuálnějších vůní obvykle nenajdu.
Právě z tohoto důvodu (protože nepřipomíná nic, co se používá, a také kvůli své intenzitě) si nemyslím, že je vhodná pro nákupy naslepo.

Kuzia.70
Mám moderní televizor, zakoupený v RG. Vypadá úplně stejně! Elegantní! Parfém byl v 90. letech, samozřejmě koncentrovanější vůně, stále neomezená. Proč srovnávat vintage parfém a televizi, když je jasné, že koncentrace složek v televizi je podstatně nižší - o tom televize je, a bude znít lehčeji. Výrobce vůni znovu vydal, aby potěšil fanoušky, což v podmínkách zákazů složek zvládl, a nepočítá se super ziskem, protože v podmínkách moderní reality vůně "není módní" a nebudou ji kupovat jako horké koláče. Takže mu za to patří velký lidský dík!
Nejsem zastáncem ročníků, ale velmi dobře chápu ty, kteří je vyhledávají a pak kupují a opájejí se možností ponořit se do minulosti. Jedinkrát jsem si koupila vintage Gucci Envy, který jsem zbožňovala - otlučené vršky a nedostatek výdrže jako každý zkažený parfém. Osobně jsem se rozhodla sama za sebe - pouze niche nebo úspěšné moderní reedice (kterých je málo). Tuto reedici považuji za opravdu zdařilou (IMHO). Vůně je lehčí, ale geneticky zachovalá. Výdrž je vynikající - 10 hodin na kůži! A je to TV!!!
Oceňuji! Respekt! Užijte si ji!!!

Gor1991
Od počátku 80. let uplynulo 40 let. Doba ročníků je pryč, stále častěji se setkáte s rozbitými chutěmi, a tady stále dostáváte tu hloupou radu, stará verze je hlubší, lepší, měli byste ji brát. Já používám moderní verzi a je v ní všechno dobré, suché bylinky, rybíz, med a živočišné tóny. Například když jsem byl malý, miloval jsem bonbony Raffaello, bylo to moje nejoblíbenější jídlo, nevěřil jsem, že může být chutnější, ale teď jsem dospěl a moje chutě se změnily, teď se na ně nemůžu ani podívat. Stejně tak je to s vůněmi, když jste třeba měli světlejší oblohu, proč tolik negativismu, vždyť ta vůně je živá a je prezentována v řadě vůní Lancome a dá se koupit za dobrou cenu, proč platit velké částky za starý a třeba i zkažený parfém, kde je záruka, že právě koupená stará vůně se vám za pár měsíců nezkazí, zkuste pak takovou vůni používat, uvidíte, kolik pochval nasbíráte.

FruitDiet
**Z roku 2014**
O Magie Noire je těžké mluvit hned z několika důvodů:
1) Je tak divná, že si nejste jisti, jestli má skutečně takhle vonět, nebo jestli se váš vzorek pokazil.
2) Je velká šance, že se rozplynula, protože to není vůně, která se zřejmě dobře uchovává.
3) Byla tolikrát přeformulována ještě před skutečnými těžkými omezeními IFRA v 00. letech, že každá její iterace voní divoce jinak.
Přesto jsem v průběhu let vlastnila zhruba sedm různých lahviček Magie Noire z mnoha různých období, takže mám pocit, že ji docela dobře znám. Ta opravdu dobrá, která se nejlépe uchovává a voní nejdráže, je v originální oranžovo-černé lahvičce. Je to ohromující trip a pro maximální účinek by se měla čichat ve 3-D pod vlivem marihuany. Smrdí ďábelsky, a není to jen marketingem. Je znepokojivě vegetativní stejně jako Yatagan, ale zahalená do ženského opojení - dušená zelenina ve večerních šatech. Všechny skutečné živočišné látky v ní jsou přítomny ve velkém množství, což vytváří efekt hrubé medové psí nohy. Všemu vévodí návykový odér průmyslového benzínu, jako něco, co je pro vás nezdravé čichat.
Magie Noire nebyla ve své době považována za tak okouzlující nebo vznešenou vůni, což se nám dnes zdá neuvěřitelné. Pro matky z předměstí bylo běžné, že takhle voněly (co bych za to dala, kdybych se mohla vrátit a vdechovat ten vzduch...). Byla to jakási napodobenina levnějšího Opia, která pryskyřice a koření a zatuchlé tajemství této vůně staví na rámec převažujících kyselých zelených chyprovek 70. let. Vypůjčila si image orientální tesknoty Opia a přidala k ní satanistický úhel pohledu, s temnými, strašidelnými, podivuhodnými reklamami a designem obalu, který zahrnoval tušené hieroglyfy. Vzhledem k nedávné všudypřítomné oblibě umisťování satanistických obrázků, koz a pentagramů na všechno, dokonce i na oblečení pro nenápadné hipsterské hodné holky, byl Lancome napřed.
Následné složení s černým plastovým hřibovitým uzávěrem je stále vynikající, ale působí zeštíhleně a lacině. Je peprnější a konvenčně dřevitá, ale stále rušivá ve své zeleninové kyselosti. Existuje také podivné složení balené v černém plastovém flakonku; to nekupujte. Kvůli levnému balení se žádná z nich neudržela a všechny úplně vyprchaly. Zprávy o tom uvidíte všude, kde se mluví o ročníku Magie Noire.
Poté byla na krátkou dobu přestána vyrábět a vrátila se ve stále zajímavé verzi v průhledné lahvičce, která nepříjemně voní jako napodobenina z drogerie. Je samý kýchavý černý pepř a kyselá růže a stejně jako všechno ostatní z 80. let, co se ještě vyrábí, nemá základní tóny, o kterých by se dalo mluvit. Tahle verze je stále snadno k sehnání a dává tušit, jaká byla ta pravá, a lze ji ocenit jako jakýsi tělový sprej ve stylu "pokud se vám líbí Magie Noire, bude se vám líbit Sexy Magic".
Stejně jako u Aromatics jsem si kdysi myslela, že Magie Noire je moje charakteristická vůně. Utratila jsem nespočet dolarů za shromažďování vintage lahviček na eBay, abych ji mohla nosit do konce života. Přestala jsem ji nosit, protože jsem smrděla jako blázen. Vzrušujícím způsobem se objevuje ve filmu Working Girl, který je snem všech milovníků parfémů. Melanie Griffithová sedí u toaletního stolku Sigourney Weaverové a nanáší extrait z černooranžového flakonu.

Espartaco
Bohužel je jen stínem svého dřívějšího já.
Magie Noire je spolu s Chanel No 19, Opium a Miss Dior jedním z těch parfémů, které měly být raději ponechány napospas smrti, než aby byly přeformulovány na cizí.
Mám vzorek současné verze, který mi dal Josesan, a malou tubu plus miniaturu v perfektním stavu edp a extraktové verze. Jsou to úplně jiné parfémy.
Je to, co se dnes prodává jako Black Magic, špatné? Ne. je to vůně ze staré školy s nádechem aldehydického a surového/aromatického veganství, s lakovými okraji a atmosférou elegantních parfémů jako z minulých let.
Nicméně originál měl tolik nuancí, které se zde ztratily? Kde je ten hrnec s bylinkami a podivně parfémovaným zeleninovým vývarem? Kde je ten krásně zestárlý med, který se objevil ve střední fázi originálu? A co, Lancome, ten podivně sladký dryown s jeho zemitou, rostlinnou sladkostí? Nic z toho v Black Magic nepřežilo.
Býval to parfém čarodějky, kouzelnice, která dokázala seslat milostné kouzlo nebo vám dát lék na horečku. Nyní je to korektní parfém ve stylu květinových a aromatických aldehydických parfémů konce sedmdesátých let. Ale žádné kouzelnice už neexistují.
Nakonec z něj udělali parfém ve stylu Aire Loewe, L Loewe, Courreges in Blue, Hermés Amazone nebo dokonce 1-12 Halston. Bylinná, syrová, mýdlová a aromatická, ale z hlediska civilizovaného interiéru?

Josesan
Od chvíle, kdy se její oči poprvé setkaly s Iásonovýma, Medea věděla, že její duše už nikdy nepozná klid. Všechna kouzelnická umění, která se naučila od Cirké, byla určena k získání všemocného elixíru, jenž by pomohl Jásonovi získat vytoužené zlaté rouno.
Té černé noci se vydala do Jásonova stanu a předala mu veškerou svou magickou moudrost - spolu s celou svou bytostí - zhuštěnou v lahvičce: MAGIE NOIRE.
"Zde ti dávám, můj milovaný, tuto tekutinu vyextrahovanou z mého srdce, kterou si musíš pomazat kůži, aby tě nic a nikdo nemohl porazit."
A právě MAGIA NEGRA-MAGIE NOIRE, důkaz oné lásky, která povznesla a zničila Médeiu, se mi dostala do rukou v aktuální verzi elixíru z roku 2018. Nikdy se nedozvím, jak tato vůně voněla v roce svého uvedení na trh (1978), ale mohu říci, že tato současná verze má osobitost, kvalitu a výkon.
Říká se o ní, že je kyperská květinová, a já bych to nepopírala, i když chvílemi působí jako kyperská fougére a chvílemi jako fougére floral, taková je intenzita této vůně. Každopádně je stále zázrak, že se vůbec udržuje v prodeji, když je vůně tak vzdálená současnému vkusu.
Medein lektvar, nalitý na mé paži, vykukuje do světa aldehydy (i když se neobjevují na žádné z karet). A jinak to ani být nemůže, mluvíme-li o epochálním dědictví ze sedmdesátých let. Už řecký mág mě varoval, že účinek jejího pomazání není pro smrtelníky snadné ocenit. A tak to také je. Vstupujeme do tradice drastických parfémů s hořkými, drsnými, štiplavými a ostrými tóny, jako je dýka, kterou tak často používala Médeia.
Doprovázela jsem čarodějku, aby za svitu měsíce nasbírala různé prostředky k přípravě svého milostného přípravku: plody černého rybízu, aby získala zvláštní esenci ovocného, kořeněného a hlubokého vína; kůru kasie, která po rozemletí na prášek evokovala drsnou skořici; pryskyřici galbanum, s níž čarodějka nakládala velmi opatrně, aby získala tajemné kadidlo. Když mi dala ochutnat tuto iniciační kompozici, její hypnotické oči hledaly v mých očích odraz mocné síly, kterou chtěla v této vůni předat.
Médea věděla, že její výtažek musí obsahovat květinové aroma tuberózy, růže, jasmínu a narcisu, ale bez zaklínadla ztrácejícího nejvyšší sílu, která by chránila jejího milého.
Nekromantka chtěla, aby její lektvar obsahoval koření hřebíčku, myrhové pryskyřice, jantarových výparů a štiplavých slz mechu, civetu a civetky, které stoupaly z jejího zamilovaného srdce jako temná znamení.
MAGIA NEGRA úspěšně zprostředkovává zvučnou přítomnost parfémů minulých let. Má stopu a trvání, které jsou překvapivé i dnes.
A když její počáteční intenzivní vůně odezní, tiše se vynoří medová sladkost plná nostalgie, která nám připomíná, že ani Médeia, ani se všemi svými kouzly a zaříkáváním, nedokázala udržet lásku svého milého navždy.

VanFerreira
Představte si velmi vlhký, temný les s obrovskými pokroucenými duby pokrytými nejhustším mechem!!! A teď si představte, jaké vůně by se z takové krajiny linuly: atmosféra tajemna jako v pohádkových lesích, kde se prohánějí čarodějnice a zlé královny!!!
Tento parfém je skutečně kouzelný!!! Ale jak už název napovídá, je to černá magie, divoká, šílená!!!
Je živočišná, se silným pocitem civetu, stejně jako medu a kadidla na pozadí mechu a pačuli!!! Jeden z nejsušších parfémů, jaké jsem kdy cítila!!!
Naprosto návyková!!! Kdybych ji mohla shrnout do jednoho obrázku, byla by to krásná Angelina Jolie jako úžasná Maleficent ve svém sametově černém rouchu!!!
Silná projekce a výdrž přes 8 hodin. Nedoporučuji kupovat ve tmě.
Noční a zimní, opojná a ohromující!!! Seznamte se s ní!!!