Prada Amber Pour Homme (Prada Man) podle Prada je Orientální Fougere vůně pro muže. Prada Amber Pour Homme (Prada Man) byl/a uveden/a v roce 2006. "Nosem" za touto vůní je Daniela Andrier. Vrchní tóny jsou Neroli, Kardamom, Bergamot a Mandarinka; střední tóny jsouMyrha, Pižmo, Pomerančový květ, Pelargónie a Vetiver ; základní tóny jsou Šafrán, Vanilka, Labdanum, Fazole tonka, Kůže, Santalové dřevo a Pačuli.

Prada Amber Pour Homme: Středověký koláč z pyré z jablek, pomerančů, šafránu a sušeného masa
od Eddie Bulliqi

She Was An Anomaly od ELDO: Součást současného trendu "mastné čistoty"
od Eddie Bulliqi

Jak Les Infusions de Prada Collection odráží dekonstruovanou eleganci značky
od Anastasia Privalova

gianlucafragrantica1988
Se značkou Prada můžete jen těžko udělat chybu. Možná je to moje slabost, ale vše z tohoto módního domu považuji za naprosto vytříbené. Prada Amber Pour Homme tento můj časem vyzrálý postoj bohatě potvrzuje. Ne, rozhodně nepřipomíná "novou" L'Homme, uvedenou na trh před několika lety. Zde je díky neroli vše mnohem svěžejší a ona nezaměnitelná "mýdlová" stopa Made in Prada je zřetelně zjemněna a učiněna jiskřivější, rozhodněji citrusovou. Mnozí tuto vůni přirovnávají k dobré luxusní mýdlové vůni, což je přirovnání, které podle mého názoru nevystihuje sofistikovanost tohoto výtvoru. Doposud jsem ještě necítila žádné takto provoněné mýdlo. Samozřejmě je to vůně neškodná, velmi kancelářská, velmi bontónová. Nekřičí, ale mluví tiše, přesto o sobě dává vědět. A v tom spočívá její třída. Žádné excesy, žádná přehnaná okázalost, žádná sladkobolná/nevýrazná stopa, na kterou jsme dnes bohužel z velké části zvyklí. Jedná se o parfém, který by, kdyby jej nosil "drsný" člověk, byl široce rozladěn a téměř jistě by nebyl vůbec doceněn, protože je příliš "měkký". Místo toho je to třída. Je nadčasová.

editor
Tuhle vůni jsem si chtěl koupit už dlouho, ještě když jsem četl Men's Health, ten pravý, který vycházel každé dva měsíce. Byla tam reklamní stránka s chlapíkem v kabátě a proužkem se vzorkem. Vůně se mi líbila, ale v té době jsem na parfémy neměl moc peněz, takže jsem si ji nekoupil. A pak jsem na něj zapomněla.
Nedávno jsem začal hledat květinové pánské vůně, požádal na fóru o radu a hodně užitečného napsal (děkuji!) a nějak jsem se dostal k první vůni Prada. Přečetla jsem si recenze - takové-takové: mýdlové a Red Moscow a sladké... Ale zaujal mě šafrán a to, že hub napsal nenápadnou, neutrálně-pozitivní recenzi (to je pro mě dobré znamení) a renat kuklin napsal nadšenou recenzi (máme stejné hodnocení, všimla jsem si). Takže jsem si ji koupil naslepo.
Zpočátku to bylo zklamání. Nebylo tam žádné mýdlo. Šafrán taky žádný. Bylo tam něco teplého, trochu sladkého a to bylo vše. Nevěřím na pěnu a roztírání, ale věřím na počet pěn ) Nalila jsem si ho, vzala pět pěn, oblékla si mikinu a šla pracovat do vedlejší místnosti. Dala jsem si práci, uvědomila jsem si, že den se chýlí ke konci a je čas jít do posilovny, protože jsem měla ze židle plochý zadek. Tak jsem vyšel z domu do posilovny v tom, co jsem měl na sobě.
Dres si peru pokaždé, cvičila jsem bez fanatismu, ale mezi jednotlivými přístupy jsem si poznamenala, že bych si určitě měla koupit ještě nějaký prací gel nebo oplachovací prostředek, ten dres moc páchl.
Pak do sprchy, a když jsem si oblékl mikinu, uvědomil jsem si všechno. Byla to Prada. Stál jsem v pánské šatně (není třeba vysvětlovat, jak to tam voní) a jen ze mě vyzařovaly vlny čistoty. Žádný pudr nebo oplachovací prostředek, žádná čistírna nebo mýdlo, ale vyzařoval jsem skutečnou vůni čistého, zdravého a mladého těla. A když jsem šla domů, ta vůně mě provázela celou dobu.
Teď mám další problém: jak ji přestat nosit každý den, aby mě neomrzela. Protože moje ruka po něm sahá každé ráno.
Hodí se ke všemu: pod oblek, pod džíny, na noc, na procházku, celkově se ukázala jako univerzální a velmi příjemná vůně. Přímo ji doporučuji a mohu s klidem říct, že si ji můžete vzít i naslepo - tato Prada vás okouzlí.
P.S. V pyramidě je neroli, po Bvlgari Wood Neroli se tohoto tónu bojím, ale tady ho necítím, resp. je jiný, jak má být a teď si ho zamiluju a nebudu se mu vyhýbat.

Marcão Muralha
Tento parfém je mým nejoblíbenějším v mé sbírce. Je to čistý parfém, který navozuje pocit čistoty a sofistikovanosti. Vnímám to tak, že parfém není stvořen pro nás, abychom ho nosili, ale pro nás, abychom ho... A Prada Amber Pour Homme je ideální na nošení, kdykoli se chcete cítit dobře v životě, vyrazit na zvláštní příležitost, vzít svou ženu na večeři...
Je zvláštní, jak nás jednoduchost nechává v rozpacích, a přesně to dělá i tento parfém...
Doporučuji vám poznat toto umělecké dílo...

alberto89
Vysokou úroveň tohoto parfému lze odhadnout už při pohledu na obal, který je elegantní, ale střízlivý, bez zbytečných kudrlinek v duchu tradice značky Prada. Obvykle je to pro mě nepodstatný detail při posuzování vůně, ale zde stojí za zmínku kvůli skvěle odvedené práci. Přejděme k důležitým věcem: šeříkový nektar je při prvním stříknutí explozí neroli, po krátkém čase ho převálcuje závan myrhy a šafránu, tento koktejl prvků směřuje k vintage, čistému s mýdlovým efektem, ale dostatečně teplému, a proto ideálnímu pro polovinu sezony. Ve srovnání s L'Homme, s níž sdílí DNA nenápadné elegance made in Prada, je o něco méně univerzální a svěží s delší výdrží 11/12 hodin na mé kůži. 8,5/10

Bruno Vinícius
"MYRHA, VANILKA A ŠAFRÁN
Nechápu, proč jste vůči PRADĚ tak zaujatí, pokud jde o srovnání s mýdly. Ti z vás, kteří kritizují, by měli lépe než kdokoli jiný vědět, jaký parfém nosíte, přizpůsobujete ho příležitosti, počasí a oblečení, takže nemusíte říkat ani slovo, abyste dali najevo, kdo jste nebo kým jste v tu chvíli chtěli vypadat.
Chcete se cítit čistí a působit dojmem marnivého muže? Použijte tuto Pradu, mnozí parfuméři nevytvářejí vůně, ale pocity, a toho bychom si měli vážit!
V kolika zahradách Hermes jsem se cítil, že jsem v nich byl, ale ve skutečnosti jsem tam nikdy nebyl?
BVL aqua amara je další, která mě s každým stříknutím přenese na pláž, abych cítila tu slanou mořskou příchuť.
Už jste se někdy zastavili a podívali se na všechny ty tóny, které tam jsou? Existují parfémy s tóny croassaintu, marihuany, pizzy, kovu....
Další skvělou vůní je Prada infusion dhome, jejíž prodej byl ukončen, a z těch, které jsem zatím viděla, mě nenapadá lepší vůně po koupeli.
Co se týče vůně, je hřejivá, cítím intenzivnější myrhu, díky které je vůně plnější, na mé kůži je velmi lineární.
Fixace a projekce, nenechává nic náhodě.
Nečekejte dokonalou vůni, je opravdu jednoduchá, ale někdy jednoduchost stačí.
Pokud hledáte ucelenou kolekci, doporučila bych mít parfém s nádechem myrhy, dále pěkný citrusový, pěkný gurmánský, pěkný ovocný, pěkný kadidlový atd....

Demopop
Je to horká koupel provoněná kořením a květinami s pěnou velmi jemného a drahého mýdla.
Je to snídaně do postele, čerstvě osprchovaná, za chladného zimního dne, kdy slunce svítí jasně, oslnivě: zatáhnete téměř průhledné bílé závěsy oken ložnice, abyste si lehli a mezi čerstvě vyžehleným povlečením si znovu přečetli svůj oblíbený román.
Je to uklidňující: uvolňuje mě to, nutí mě to usmívat se.
Nemá v sobě levanduli, ale něco v mém mozku s touto vůní cvaklo a nemohu si pomoci, ale spojuji ji s touto květinou.
Je trochu zavádějící: působí jako svěží kolínská a přitom je hřejivá a kořeněná, a vede vás dlouhou pudrovou, květinovou cestou k lehce ambrovému suchu vanilky-tonky a pačuli, které se stává nenápadně sladkým.
Vyzařuje třídu a sofistikovanost elegantním, nenápadným způsobem, s jemnou projekcí (a velmi dobrou délkou), dokonale naplňuje klišé o tom, že je dobrým doplňkem na oblékání.
Určitě mi hodně připomíná Alfreda Sunga, jenže A.S. se mi nelíbí ve své plastové části a přesycuje mě. Prada Amber Pour Home by mohla být její evolucí s mnohem větší kvalitou a lepší vyvážeností.
Jemná, elegantní a návyková. Výtečná.

Dario40
Opojná, vynikající, sofistikovaná vůně, téměř niková vůně, nic, co by záviděla AG nebo AdP!
Opravdový sen, svěží a květinový úvod, jarní a dokonce trochu nazelenalý, neroli, pomerančový květ a podle mého názoru i trochu akácie.
Její nošení mi připomíná pozdně jarní prázdniny před mnoha lety v místech, kde byly obrovské parky a zahrady a kde mě tyto vůně omamovaly, rámovaly nezapomenutelné okamžiky mého dětství. Kalábrie, Toskánsko, Rakousko...
Vůně se však v druhé fázi radikálně mění a míří zcela jiným směrem. Myrha a šafrán uhasínají všechny květiny, zintenzivňují teplotu a přenášejí nás do horkého léta sladkého koření a balzamických mastí ve stylu tureckých lázní, se skutečně blízkovýchodním prostředím.
Představivost cválá, ale můj nos triumfuje s tímto pozoruhodným mistrovským dílem. 10/10

JanJR
Miluji jednoduché věci. Jsou posledním útočištěm složité mysli.
Oscar Wilde
Parfémy Prada, ne všechny, ale některé... mají komplexní jednoduchost a potkala jsem mnoho osobností, které se rozhodly pro parfémy této značky právě proto, že nejsou ohromující svou konstrukcí, ale spíše bych řekla diskrétní... faktem je, že v Amberu máme teplé a studené tóny, které se na kůži spojují jako lehce kořeněné mýdlo, a právě kvůli této hřejivosti, kterou má, bych ji nedoporučovala do horkého počasí, i když je to vůně očistná. poznejte ji bez předsudků a dejte šanci jiným.

__.mata
Tento fialový džus, který navrhla sama Miuccia Prada - miliardářka z žebříčku Forbes - téměř odstraňuje obrovské rozdíly mezi muži a ženami, ale zavádí nezaměnitelný rozdíl mezi "bohatými" a "chudými". Prada Amber Pour Homme (Prada Man) mě přenáší do Kapitolu fiktivního národa jménem Panem ve fiktivním světě Hunger Games. A to se vší jeho vznešeností a bohatstvím. Možná právě takhle voněli tributové jako Katniss Everdeenová, Peeta Mellark a Finnick Odair, jakmile ze sebe smyli všechnu špínu z arény mýdlem, které stálo víc než měsíc dřiny. Když byli všichni připraveni čelit elitnímu davu Kapitolu a hustým kamerám.
S touhle šťávou se cítím - a voním - tak čistě. Nejen skřípavě čistá, ale luxusně čistá. Něco, co bych si možná nedovolila, ani kdybych zhruba měsíc abstinovala od jemného chleba. Při jízdě vlakem koutkem oka zahlédnu i členy davu, kteří se potají snaží zachytit nějaký závan mé vůně, která zřejmě vyzařuje na vzdálenost paže. Zůstává tak sedm až deset hodin, dokud nezmizí na mužnější stopu kůže. Říkám mužnější, protože ve své rané fázi má tato vůně spíše sklony k androgynnosti. Jak jsem se již zmínila dříve.
Zábavné je, že když jsem tuto vůni testovala poprvé, tvářila jsem se, že mě nebaví, protože postrádá mystický kouřový pocit mé oblíbené vůně, jejího bratra "Intense". Mé činy však zradily má slova. O týden později jsem si ji koupila. Uvědomila jsem si, že kdyby vůně mohly mluvit, Prada Man není z těch, které křičí: "Podívejte se na mě, holky, jsem tady!". Místo toho říká: "Těší mě, že vás poznávám, má paní." A tak jsem se rozhodla, že se s vámi setkám. Vyvolává respekt. Jemnost. Eleganci. Přiznávám, že si teď užívám každý kousek tohoto skvostu. Možná budu mít tendenci sáhnout po této lahvičce častěji během teplejších dnů, velkoryse si dám najednou nějakých sedm a více střiků, a přitom se budu děsit okamžiku, kdy bude lahvička prázdná, což bude znamenat definitivní opakovaný nákup.

Sherkhan
Po přečtení recenzí se touha po koupi snižuje. Ale dnes jsem se sebrala a rozhodla se, že si ji koupím do sbírky, jen abych ji měla! Říkal jsem si, no, ať stojí, tím spíš, že v obchodě ho prodávali s 50% slevou, protože "datum spotřeby" (podle zákona Ruské federace) )))) a zůstalo navíc jedno. Design lahvičky se mi moc líbil, miluju minimalismus, všechno je přehledné a krásné! A tady jsem neodolala a udělala pár záběrů..... Uplynulo 20 minut.... Byla jsem unešená!!!! Lidi!!! To je kosmos!!! Na mé horké a na vůně nenasytné kůži, na které se něco velmi těžkého sbírá, se otevřel, hrál... Absolutně žádný náznak sovětské kadeřnice, jak už tu bylo napsáno. Neuvěřitelné, zní to draze! Luxusní! Brutální! Dostávám samozřejmě komplimenty, ale nikdy jsem jich neslyšel tolik jako dnes. Nemůžu se odtrhnout od zápěstí, je to fetiš. A není to pro staré muže! Je to dokonalá mužná vůně. Chápu, že každý má jinou chemii pokožky, ale mně tahle vůně sedla dokonale! Celkově moje nové voňavé já!!!

Eos
Přibližně před pěti lety jsem sledoval bezvadně oblečeného muže po ulici, abych se ho zeptal, jakou vůni má na sobě. Byl polichocen a překvapen mou reakcí a milostivě vytáhl z kufříku lahvičku s tekutinou levandulové barvy, aby mi ji ukázal. Byla to Prada Amber Pour Homme.
Od té doby Prada Amber Pour Homme miluji. Voní po špičkových přípravcích na holení (pelargónie, vetiver a tonka) smíšených s příjemnou živočišnou vůní dobrého/čistého potu (šafrán, pižmo a pačuli). Myrha, labdanum a vanilka tento přechod zjemňují a vůni zaokrouhlují, takže je teplejší a nositelnější. IMO se jedná o jeden z nejlepších způsobů, jak mužům vonět.

ShiseidoTactics
Nakonec jsem si koupila (asi před týdnem) 50ml lahvičku (mimochodem na obrázcích se zdá, že tekutina je fialová, ale lahvička, kterou mám, má barvu poněkud modrošedou, průhlednou, což mě při koupi hodně zmátlo, myslela jsem, že je to jiná vůně).
Souhlasím s většinou těchto recenzí, že je to vůně atalkada, poněkud netypická atd... ale chci přispět ještě něčím: je to vůně ve stylu starých vůní, ze 70. a 80. let. Je zcela vynikající, náladová, bombastická, nezůstanete bez povšimnutí, pokud ji budete nosit. Má střední siláž, dlouhotrvající výdrž. Není ani příliš těžká, ani příliš lehká, je přesně uprostřed obou pojetí, ale její "čistá" vůně vám dodá skutečný pocit svěžesti.
Doufám, že se stane moderní klasikou v parfumerii, alespoň já ji budu podporovat.

ShiseidoTactics
Řeknu vám jen jedno: LÁSKA NA PRVNÍM MÍSTĚ!
Je to neobvyklé, je to vznešené, je to romantické, je to... je to... je to... je to..... MUSÍM TO MÍT!
Ano, je tam kosatec, ale není to to nejvýraznější, je to... yonoseque.... to je to spojení pelargonie a myrhy...? opravdu má něco, co mě úplně svádí!!!!
ambrelover se tentokrát trefil: "Má mimořádně svěží, mýdlově-květinovou vůni, ale s kořeněným nádechem, se sladkým závěrem, blízkým tělu. Nadčasový, netypický a nesmírně elegantní parfém."...! to všechno a ještě víc!
PS: Navíc mi chvílemi připomínala Fat Electrician od Etat Libre d`Orange...!

asher.jessie
Vždycky jsem měla tuto vůni ráda, přestože se nikdy nikomu, koho jsem se zeptala, nelíbila. To je jedno. Vůně nosím kvůli sobě, ne proto, abych zapůsobila na ostatní.
Na této vůni je krásné to, že každá nota je podřadná/pozadní. Tóny jako šafrán, labdanum, myrha nebo pelargonie v popředí dnešních vůní obvykle neuvidíte. V tom je krása této vůně, protože vám dává možnost ocenit tóny, které obvykle nedostávají šanci zazářit.
Oceňuji každou vůni, která interpretuje kůži jedinečným způsobem. Příliš často se kůže používá k vnášení stereotypní mužnosti do vůní, a to mi přijde klišovité, otravné a unavené. Tato vůně je úplným opakem stereotypní mužnosti.
Je balzámová, a přesto sladká... komplikovaná, a přesto jednoduchá. Těžko se k ní přiblížit a těžko se popisuje. Je v ní cosi mlhavého, mlžného a pudrového. Je čistá, kořeněná a ostrá zároveň. Na mé kůži je hladká a sexy. Představuji si, že tuto vůni nosí upravený třicátník v obleku a kravatě. Je velmi metrosexuální, jako muž, který o sebe dbá.
Bude to znít opravdu divně, ale tato vůně ve mně vyvolává jistou zvláštní vzpomínku. Na střední škole, když jsem chodil na biologii, jsme dělali pokus s genetikou ovocných mušek. Museli jsme mouchy pravidelně uspávat tekutinou zvanou fly-nap, která je na dostatečně dlouhou dobu přivedla do bezvědomí, abychom je mohli zkoumat a počítat... a tahle kolínská mi připomíná vůni té látky na uspávání much. Je to jedna z těch věcí, které člověk rád cítí, ale neměl by. Něco jako benzín, borovicový roztok, noviny nebo plíseň.
Celkově je to krásně zpracovaná, sexy, kořeněná/balzámová kolínská, která velkolepě vybočuje ze stereotypů a očekávání. 10/10.

Ernest
Přesně tato vůně odstartovala mé parfémování!!!!
Byla to moje první parfémová láska na dlouhou dobu a vždy byla na prvním místě mezi oblíbenými!!! (teď už mě prostě nebaví) A tak jsem si zamilovala celou značku Prada a její styl, začala jsem se mu podobat, abych zapadla!)))))).
Je tak šťavnatý, zářivý, jiskřivý, mnohotvárný, třpytivý, objemný, jakoby 3D, vždycky ho chcete vdechovat a vdechovat!
Pokaždé je jiná: otevírá se jinak v závislosti na ročním období a počasí. Je úžasně vytrvalá - dva dny kolem sebe cítím hustý oblak tohoto nejbarevnějšího mistrovského díla! Nastříkám si ho za laloky a pokryje mi téměř celý obličej! Dá se nosit i každý den: denní i večerní - je univerzální, ale zavazuje k retrostylu nebo klasice. Závěrečné tóny se mi v ní líbí víc (počáteční tóny jsou trochu svěží), hlavně na rozmazání zní krásně! Opravdu voní jako Prada, její drahé kabelky, oblečení, boty. Vůně je kožená, lehce mýdlová, sladká, fougere a někde i "cukrářská". Ve stylu 50-60. let. Není pro každého a na nikom ji nevidím, a díky bohu!