Luna Rossa Prada pro muže

Luna Rossa Prada pro muže

levandule
zelený

Luna Rossa podle Prada je Citrus Aromatic vůně pro muže. Luna Rossa byl/a uveden/a v roce 2012. "Nosem" za touto vůní je Daniela Andrier. Vrchní tóny jsou Levandule a Hořký pomeranč; střední tóny jsouMáta a Šalvěj muškátová ; základní tóny jsou Ambrette (přírodní pižmo) a Ambroxan.

Levandule
Hořký pomeranč

Máta
Šalvěj muškátová

Ambrette (přírodní pižmo)
Ambroxan

Sofisticado

Bude to jeden z mých dalších nákupů.
Čistý, elegantní a zcela neutrální. V letošní jarně-letní sezóně ji budu často používat.

Co se týče kritiky jejího výkonu, po vyzkoušení ji chápu jako středně výkonný parfém.

Každopádně jsem se podobnými otázkami ohledně parfémů už dávno přestala zabývat. Jak říká jedna moje dobrá "kamarádka", starat se o trvání a přeformulování parfému je ubohé :) A taky se mi líbí, jak se mi líbí.
Pokud se mi vůně líbí, užívám si ji. Pokud vydrží o něco méně, než bych si přála, 'dekantuju' ji a bez problémů ji aplikuju znovu.

Pokud si mohu dovolit poradit, vůně jsou od toho, aby se užívaly, ne aby se trpěly s hodinkami v ruce.

gtvidal

Je svěží, ale ne tak jako typická modrá vůně, jako je Bleu de Chanel (mistrovské dílo), nebo citronově citrusová a kořeněná jako Acqua di Gio, a i když obsahuje ambroxan, není jako Sauvage nebo Montblanc Explorer (ambroxan je prakticky neznatelný, takže tam asi je jen na podporu ostatních tónů).
Je svěží podobně jako Allure Homme Sport, ale s jedním výrazným rozdílem, který vysvětlím. Obě mají pomerančový úvod, který je pikantní, citrusový, sladký a trochu hořký. Obě mají pudrovou a vzdušnou, téměř jako obláček, atmosféru, ale v Allure Homme Sport je jí dosaženo díky aldehydům a tonce, díky nimž je krémová, ale zároveň dodává gurmánskou atmosféru. Je krémově svěží, trochu jako štiplavý obláček mléčného koktejlu. Luna Rossa je také krémová, ale ne jedlým způsobem, ale jako oblak krémového mýdla, kterého je dosaženo prostřednictvím levandule, hořkého pomeranče a máty a jakéhosi umělého tónu, který není ambroxan. Je tedy jako oblak pikantního levandulového mýdla. Líbí se mi to. Působí na vás podobně jako Allure Sport, ale snese i extrémní horko, kde by Allure Homme Sport mohla být cítit.

Tsyferblat

Známé a oblíbené motivy. Jasný příbuzný značky Dsquared2 Silver Wind Wood. Pokud je však druhý jmenovaný mrazivým dřevem, díky čemuž je nositelnější v chladném počasí, a v teplém počasí se jeho kouzlo vytrácí, pak tento je celoroční citrusovou a levandulovou kráskou. Dalšími dvěma chladnými zástupci tohoto směru jsou The Body Shop White Musk a L'Occitan L'Occitane en Provence. Každá se svými zvláštnostmi.
Přestože Luna Rossa vás má podle názvu a reklamy přenést do léta a k moři, já ji vidím na jaře a v zimě chladnou. Ale souhlasím, že je úžasná hlavně v létě. Opět ten pocit čistoty a jemné patiny nějakého pečujícího přípravku. Nikoho nedusí, můžete se s ní pokropit od hlavy až k patě.
Výdrž a opeření není špatné, 3-4 hodiny žije bezpečně.
Bude se hodit ke všemu. Hodí se i ke sportovnímu obleku, i k naškrobené košili. Snad jako jediná na poličce je asi ideální variantou.

Demopop

Nevím, proč mě tato vůně tak rozčílila, když vyšla. Nevím, co jsem čekala a nebylo to ono, jen jsem z ní měla opravdu špatný pocit.

Nejhezčí, co mi na ní přišlo, bylo to, že byla nesmyslně generická.

Takže jsem musela smazat svou předchozí recenzi. Nevím, v jakém okamžiku jsem jí věnovala větší pozornost a snažila se pochopit, co mi má říct (přece jen reprezentuje sportovní řadu Prady a logické bylo, aby tomu odpovídala i vůně), že se mi nakonec líbila, a ne málo.

Je to ledový obklad z bylin a levandule, ohromně mentolový (který se naštěstí umí obejít bez té zatuchlé, gumové sladkosti, kterou tento list někdy má). Jeho ledové, zimní mořské výpary jako by pocházely také z eukalyptu a kafru.

Přináší vůni starých gelů a krémů na holení, které se nanáší štětkou, vůni nahé mužnosti, bez umělosti, prostou a čistou, hraničící se smyslností. Přestože však obsahuje klasické složky a je vůní schopnou vyvolat vzpomínky na tradiční vůně, dokáže být nenucená a současná.

Právě k ní se obracím, když utíkám před komplikovanými nebo zatěžujícími vůněmi. Když to, co potřebuji, co si mé tělo žádá, je osvěžení a relaxace uprostřed výparů krásné, mužné, zářivé jednoduchosti.

caifan

Luna Rossa je vůně, která se mi líbí každým dnem víc a víc, i když se přiznám, že když jsem ji zkoušela poprvé, nijak mě nezaujala.
Ačkoli je klasifikována jako aromatický citrus, pro mě je to téměř aromatický fougere. Prvních pár minut je citrusová a čistá, v takovém tom stylu, který je pro vůně Prada typický, ale později se stává více aromatickou s levandulí, mátou a mýdlovým základem.
Luna Rossa je velmi univerzální, ideální téměř pro každou situaci. Tato vůně je nedoceněná a je ve stínu L'Homme, která je také dobrá, ale ne tak dobrá jako Luna Rossa.
Její vývoj je vzácný, protože někdy se zdá, že vůni nepřinesete a najednou se vrátí. Také na mě působí s velmi dobrou výdrží.

Je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní.

Eugenio

Dnes jsem za něj dostal pochvalu. Vůně je jednoduchá, ale velmi krásná: zdá se, že se skládá ze dvou hlavních tónů - máty a levandule, přičemž levandule se jasně projevuje v horku a máta v chladu. Díky těmto dvěma tónům se během své životnosti i třpytí. Velmi vytrvalá a plná, což je vlastní všem vůním Prada. Nesetkala jsem se s žádnou obdobou. Celkově jsem nadšená :)

P.S. 3. den - další pochvala. Překvapivě se tak stala mou jedničkou v komplimentech :).

richmilton

Ti, kteří tvrdí, že Luna Rossa není "ničím výjimečná", si neuvědomují, že k tomu, aby byla cítit, musíte být výjimeční. Vůně nedělá člověka... člověk dělá vůni. Vaše vůně je prodloužením toho, kdo jste, stejně jako vaše oblečení, postava a osobnost. Každá vůně z mé kolekce, kterou nosím, mi voní speciálně, protože jsem speciální. Ne v domýšlivém smyslu, ale v tom, jak se chovám k ostatním ve většině situací. Chovejte se ke každému, koho potkáte, jako k výjimečnému a zaručuji vám, že pro ně budete vonět výjimečně bez ohledu na to, jakou vůni máte na sobě. Protože abyste se mohli chovat k ostatním výjimečně, musíte se cítit výjimečně. Stejně jako vaše vůně.

Junerain1975

Klidně se mohla jmenovat Prada xxx, podle mého názoru by se tím mnoho nezměnilo. Ve skutečnosti si Luna Rossa svými výkony zasloužila mnohem víc než nenápadnou, univerzální, ale spíše obyčejnou vůni.
Vůně pro pracovní prostředí a středně teplé podnebí, cítím v ní málo mořského.
Nevyniká v žádné oblasti, ale pokud ji najdete v nabídce a hledáte univerzální vůni užitečnou pro to, abyste si při nějaké konkrétní příležitosti nerozbili hlavu, zaslouží si trochu přemýšlení.

Chrismexican

Nedávno jsem si koupila tento parfém Prada a bude to parfém, který mi bude připomínat letošní léto! Svěží, jiskřivý a aromatický, je to opravdu potěšení pro mé nosní dírky... ještě po několika hodinách cítím, jak mi z kůže vychází závany.

Espartaco

Líbí se mi Luna Rossa. Je generická, to ano, ale také se říká, že vůně s kombinací ambry/bergamotu/grapefruitu, která je dnes tak módní, jsou generické, a z těch se mi obrací žaludek. Pro mě Luna Rossa voní zatraceně skvěle. Nebudete z ní mít poezii ani filozofické abstrakce, ale přála bych si, aby se mi všechno, co se prodává jako sportovní, uvolněné nebo ležérní, líbilo tak jako tahle.

Je tu levandule, nemá nic společného s pudrovými nebo suchými levandulemi starších receptur, tahle má nádech hliníku. Nevím, co do této kombinace přináší hořký pomeranč, protože ho nezaznamenávám, ale možná právě jeho kombinace se šalvějí a mátou dodává vůni kovový nádech, který mi přijde velmi zajímavý. Opravdu mě překvapuje, že nečtu recenze, které by vyzdvihovaly její drsnou mořskou vůni, kdykoli ji vyzkouším, vždycky se mi v hlavě zrodí představa rozbouřeného moře, z jehož skalisek vytéká slaný petrolej a vlny se bičují v šedivém a bouřlivém dni. Luna Rossa je aromatické mýdlo s bylinnými/kovovými doteky, které mi připomíná moře, aniž by bylo kalné a aniž by bylo vodní. Ambroxan, můj bête noire (je cítit nemocí), je zde vzdálený, již v drydownu a sotva znatelný jako v jeho flanďáku Luna Rossa Carbon.

Že by za vlažné přijetí tohoto parfému mohla pověst riskantní a umělecké firmy, kterou dům měl (Amber, Infusions)? Myslím, že ano. Ale nevidím zde sestup Prady tváří v tvář komerci, jako tomu bylo u posledních dvou uvedení na trh. Tato Prada reprezentuje sportovní linii značky, rozvíjí ji od devadesátých let a hodnoty, které z této sekce prodává (šedá, zipy, technické a minimalistické oblečení), vidím v Luna Rossa dokonale reflektované. Základní, obecné, jako sportovní nebo dobrodružné oblečení. Ovšem s nádechem, je tu něco zajímavého, co ho odlišuje od ostatních sportovních možností.

Líbí se mi ocenění @Ts6, "voní to katamaránem, jeho plasty a rezavými žehličkami...", něco velmi podobného cítím. A právě díky tomu se mi líbí a vidím v ní víc osobitosti než v jiných sportovních parfémech...

Alexandra

Zde je vůně, kterou objevíte!
Která zřejmě nevzbudila můj zájem: flakon, velmi "sportovní" reminiscence na regaty navržené Pradou, se vzpomínkou na modrou posádku Luna Rossa.
Ale musela jsem změnit názor.
Vůně byla vytvořena ve stylu Daniely (Roche) Andrier.
Jedno z nejlepších jmen současné scény. Zkušená kurátorka konceptu dámské řady "Top" Bulgari (Lilaia i Lazulia jsou vynikající), stejně jako rafinovaných návrhů Bottega Veneta a jeden z klenotů série "L'Art et la Matière" vytvořené pro znovuotevření butiku Guerlain na Champs-Elysées.

Vůně Bottega Veneta a Prada jsou v tomto případě jako "sestry": samozřejmě odlišné, ale vymyšlené a vytvořené na základě definované představy luxusu.
Ne příliš klasické ani přehnaně opulentní: velmi moderní, stylizované, rafinované.
To vše hraje na detaily, na lehce znalecké aspekty. Které však dokáží i prostému kupujícímu zprostředkovat představu velké péče a pohodlí.

Takže dobrá pro velmi sebevědomého třicátníka, ale i pro zralejšího muže, který se chce cítit "oblečený" vůní v neformálních souvislostech.
Dojem z parfému je však plný, ale ne těžký: má příjemnou strukturu, jako by jím od začátku do konce procházela dřevitá (koncepční) část.

Tóny popsané v pyramidě jsou pouze vysvětlující: začínají "dřevitou" a velmi suchou levandulí, která zůstává v pozadí, aby podpořila eleganci kompozice.
Aromatický oddíl je naprosto zelený, "dřevitý" a příjemný. Snad jen během prvních hodin s nejasně mýdlovým nádechem, který mě ale nijak neohromil.
Ta 'nejtěžší' část však pochází ze základních tónů.
Poměrně světlá směs se semínky ambrette (které miluji!) a ambroxanem.
Délka trvání je naprosto pozoruhodná. Na Mouillette dokonce více než 24 hodin, nezměněná.
Na kůži hodně přes 12 hodin: smyjte sprchou.
Zde je půvabná část méně kovová než v Sauvage 2015 od Diora: což mi připomnělo záblesk daný přítomností Ambroxanu.
Úplně jiná nálada. V Luna Rossa sportovnější, konkrétnější a okamžitě rozpoznatelná...... A především méně "líbivá".
Pocit je přitažlivý: ale veselý, slunečný, přitažlivý.
Extrémně mužný, ale lehkým způsobem :) Vůbec se mi to nelíbí.

Jedná se o světlý parfém: žádné temné aspekty, takže se zdržte hezkých ponurých!

Parfém 9/10
Výdrž 10/10
DesignFlask 8,5/10
Poměr cena/výkon 9/10

Juliana Parra

Parfém s úžasným čisticím účinkem, který je zároveň jemný, má velmi svěží a uvolňující nádech. Dokonale se hodí pro ženy, které mají rády svěžejší, méně sladké vůně. Dodává mi takový příjemný pocit pohody, vůni koupele uprostřed italského léta. Mátu a levanduli cítím velmi výrazně, udržují vůni jemnou a je úžasné, jak se přizpůsobí mužům i ženám. Schváleno!

Schwartz

Lahodný parfém! Nedráždí čich, je nenápadný, ale dává o sobě vědět. Má uvolňující "q", připomíná mi dobré věci. Řekla bych, že se hodí pro "hodné kluky".
Je elegantní a opravdu cítím sladký dotek, o kterém se již zmínila kolegyně. Myslím, že se bude líbit i ženám.

migueldematos

Ačkoli se nejedná o příliš výraznou vůni, Luna Rossa má vše, co potřebujete k tomu, abyste si ji oblíbili. Je to svěží, ale hluboká vůně, jemná, ale zajímavá a s nádechem "dobrého zakončení" jako dobrý oděv Prada. Luna Rossa je ódou na levanduli. Od začátku až do konce vůni dominuje tento tón, který jí dodává klasický nádech, který převládá a dodává jí lehkost, svěžest a mužnost. Kolem ní se rozprostírají vůně máty a šalvěje, stejně jako citrusové tóny. To vše je velmi klasické a velmi dobře provedené, bez jakýchkoli volných konců. Výrazná, dobře zvládnutá vůně, která však neupadá do klišé. V závěru dřevité a smyslnější tóny zanechávají nenápadnou stopu, která vydrží hodiny a hodiny.

umberto

Líbil se mi Luntik!

Opravdu se mi líbil a myslím, že je podobný prvnímu dílu Prady, je rozpoznatelný...
ale bez té mýdlovosti.
A ten flakon je super a ten název.
Vůně Prada jsou zvláštní a ne každý je pochopí, ale jsou opravdu originální a upozorňují na sebe.
Jsou jako "Goršánky" z jiné planety, stojí za to se na ně podívat a vyzkoušet je)))

Montblanc
Individuel