Hodnocení parfému 4.18 z 5 s 83 hlasy
Grapefruit Incense podle Zara je Citrus vůně pro ženy. Grapefruit Incense byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Jo Malone. Vrchní tón je Grapefruit ; střední tón jeRůže de Mai ; základní tón je Bílé dřevo.

Ann
Grapefruit Incense nemá na rozdíl od svého názvu s kadidlem nic společného, takže bych Incense Sunset doporučila těm, kteří chtějí citrusovou kadidlovou vůni od Zary. Má však mnoho společného s vůní, kterou mám velmi ráda a kterou nosím pokaždé s neskrývanou radostí, a mám na mysli starou dobrou Funny! od Moschina, na kterou se poněkud zapomnělo. Grapefruit Incense mi připomíná Moschino s odečtenou nuancí zeleného čaje. Citrusová s éterickou růží a nádechem zelené je suchá, lehce trpká a elegantní, takže nenápadná Zara je vkusnou volbou pro teplejší dny. Není to výjimečná ani nijak zvlášť výrazná kompozice, já mám však větší sympatie k čajové pohodě Funny!, ale rozhodně ji vyzkoušejte, protože si ji určitě můžete zamilovat.

JuliaRakovich
Můj nákup naslepo a je to velmi úspěšný nákup. Unavená zimním nachlazením, po vyplavení všech těžkých třešňových vůní jsem chtěla něco dívčího, lehkého, zvonivého. Zaujala mě májová růže v pyramidě, její vůni dobře znám, v dětství mi kvetla pod oknem. Její vůni si pamatuji dodnes. A to nejdůležitější, co mě přimělo ke koupi, byl tvůrce vůně Jo Malon. Ve své sbírce mám již několik jejích výtvorů pro značku zara a považuji je za velmi zdařilé. Začátek je citrusový, ale vydrží jen pár minut, pak se hned objeví růže, tak jemná, růžová, jako by byla uříznutá přímo z keře. Slyším také pikantnost, je to grapefruit, který opustil popředí, ale zůstal na pozadí. Dohromady to zní svěže, ne peprně, krásně, zvonivě, což je pro jaro a léto nezbytné. V pyramidě je i dřevo, ale to neslyším. Jen ostrá, svěží růže. Vůně není složitá, ale takovou vůni jsem v luxusu ještě neslyšela, ve výklenku možná, ve slepém testu bych ji jako výklenek určitě definovala, asi ji budu dusit, dokud ji mám.

chiaradolcezza
Hledala jsem Salty Ocean Bouquet (2022), ale zdá se, že v Zaře v době prodeje straší.
Takže sezónní lahůdky jdou rychle na odbyt a zanechávají za sebou vzpomínky, ano, na předchozí sezóny.
Jako v tomto případě, přesně to se stalo.
10 eur a drobné za tento energizující malý výtvor, který mi částečně připomíná Moschino (Funny). i když lepší v délce trvání a projekci.
Co na to říct... pořád myslím na slaný oceán..... Ale protože je teď nesehnatelný, budu se muset smířit s důkazy a oslavit jas těchto živých, krystalických tónů.

aurora_ru
Velmi jemná bílá růže, docela nevinná, téměř dětská jako Par Amour Toujour Clarins, možná ještě lehčí. Je tu grapefruit a lehká dřeva, ale sólovým tónem je pro mě májová růže. Vůně je sladká, což je pro mě spíše mínus, chtěla bych něco charakterističtějšího. Ale celkově se mi líbila, budu o ní přemýšlet a musím ji otestovat v chladném období.

Espartaco
Další z těch případů, kdy reklamní oddělení vykouřilo čtyři jointy a dělalo si legraci? Jaké granátové jablko nebo kadidlo? Sugestivně jsem se podle názvu snažil najít byť jen trochu kadidla, granátového jablka méně, protože ho obvykle nemám rád. Nic, ani se mi nechtělo. Podařilo se mi jen pochopit, že je tu růže, a ne zvlášť ošklivá, pikantní a dynamická růže. A tak jsem strávila několik hodin čicháním, až mě přestalo bavit myslet si, že můj nos je tak trochu blázen, a šla jsem se podívat do karty... a jistě: růže a grapefruit.
Grapefruitové kadidlo se jmenuje Pamplemousse Rose, říkám mu tak, aby nedošlo k záměně. A je to velmi slušná růžová edt, přišla mi velmi příjemná a dobře sestavená. A to od někoho, kdo růže nesnáší. Vidím, že je srovnávána s Un jardin sur le toit od Hermés... Je mi líto, není. V té od Hermése je růže utopená ve vodě, rozmočená, příšerná růže s pachem hmyzu, slunečnicového oleje a opuštěných křesel z buxusu. Jako Moschino Toy Boy, další parfém, který mi otevírá tělo. Tahle hezká Zara nese příjemnou, pikantní, osvěžující růži. Není něžná ani staromódní jako staromódní toaletní voda, ani není chlácholivá v rozpuku jako ty intenzivní, voňavé růže. Dokonce ani nevoní jako ty superrealistické, svěží, zelené růže. Je to náhodná růže, která nikomu nepřekáží, doprovázená šuměním grapefruitu a občasnými citrusy. Je sportovní, ale ne jako dnešní styl, určený ke sportu nebo něčemu podobnému. Ne, je to sportovní parfém jako ty z minulých let, kdy znamenaly relaxaci, odpočinek, odpolední posezení na terase... Prostě parfém, který nic nevymýšlí, ale je dobře udělaný, což se ne vždy daří.
Pokud máte rádi růže, zkuste ji, mně přišla v rámci svého rozsahu slušná a s velmi dobrou hmatatelností.

prince64
Růžový s kouřovým kouskem
Koupila jsem si ji naslepo spolu s dalšími dvěma z kolekce Ocean. Tester nebyl k dispozici, takže jsem plně důvěřovala názvu Grapefruit & Incense. A musím přiznat, že mě tento parfém naprosto odrovnal. Ne to, co jsem od něčeho takto nazvaného očekávala, ale překvapení se ukázalo jako příjemné. Vůně je všechno, jen ne citrusová nebo drsná. Uvnitř tohoto skvostu se skrývá kouřová a sladká růže.
Jistě, je tu grapefruit obohacený o unci kadidla, ale celkově působí mnohem květinověji a růžověji. Grapefruit je zde přítomen jinak než v Zara Emotions N°01 - Vetiver Pamplemousse, dalším výtvoru Jo Malone. Připadá mi jako zralejší, sladší, sofistikovanější, méně šťavnatý a hořký citrusový plod. Kadidlo zde není hlavním hráčem; sedí v pozadí a vůni mírně zahřívá, takže se nenechte zmást názvem. Místo toho mezi počátečními tóny prosvítá krásná orosená růže, díky níž je hořký žlutý citrusový plod trochu sladký a vlhký. Jestliže grapefruitová kůra má mužný sklon, okvětní lístky růže to kompenzují jemnou dávkou ženského nádechu.
Jakmile počáteční kyselá exploze odezní, vůně nabere sladší a květinovější směr. Růže nyní působí sladce, téměř jako rosolio, druh italského likéru vyráběného ze základu z alkoholu, cukru a vody ve stejném poměru, který se aromatizuje přidáním esence různých druhů, v tomto případě okvětních lístků růží. Je to uklidňující růže, nikoliv tmavá nebo opulentní, jakou najdeme v parfémech Blízkého východu. Teprve nyní získávají kouřové tóny kadidla plnost a dodávají esenci příjemné svěžejší a gumovější nuance, které vyvažují jinak příliš sladký vzhled květů.
Jak růže roste, stává se méně mýdlovou, než se očekávalo, a parfém se stává kadidlovým. Kadidlo se jeví jako prašné a kouřové a nemá nic společného s tím aromatickým a balzamickým, které vnímáme v kostele s trochou voskových nuancí. Střední fáze je květinová s kouřovým nádechem, stále vzdušná a příjemná. Srdcová fáze trvá déle, než se očekávalo.
Základ potřebuje čas, aby rozehrál hru, a vyjmenovaná bílá dřeva vyústí v krémové santalové dřevo. Nevynechám ani čisté pižmo, které se příjemně snoubí s kouřovou růží. Jako každý jiný výtvor Jo Malone je i tato vůně sotva lineární, což znamená, že se točí kolem deklarovaných tónů a přidává jen několik variací vyplývajících z jejich prolínání. Růžové nuance zůstávají až do posledního šepotu.
Celkově je výdrž nadprůměrná. Na kůži ji cítím několik hodin, zatímco květinové a citrusové akordy jsou vytrvalejší na oblečení - vydrží několik dní. Díky jiskřivým a svěžím aspektům je ideální pro každodenní použití a skvěle se hodí do kanceláře i pro volný čas. Jaro a léto jsou podle mého názoru nejlepším ročním obdobím. Vzhledem k tomu, že se nejedná o novinku, doporučuji ji vyzkoušet, než se přestane vyrábět.
Recenzi zakládám na 90ml lahvičce, kterou vlastním od července 2022.

Rot
Tento parfém nádherně voní!
Vyzkoušela jsem ho před pár dny a byla jsem velmi mile překvapená. Voní po grapefruitu se šťavnatou růží, trochu dřevitě, ale především citrusově a ne stroze. Myslím, že je ideální pro horké dny. Velmi vyvážená a svěží vůně.
Na mé kůži vydržela asi 4 hodiny a její evoluce mi přišla lahodná a jemná.
Je to typický parfém, který můžete zneužívat, protože nikomu nevadí a líbí se vám.
Další ze zázraků Jo Malone za bezkonkurenční cenu. Jarní a letní klenot.
Koupili byste si ji?
Ano, pro její svěžest ❤️❤️❤️

tresi
Ok, miluju ji jako letní vůni. Je to lehká, šťavnatá, jiskřivá a osvěžující grapefruitová vůně s dřevitým, lehce kořeněným nádechem. Kéž by mi na kůži vydržela déle. Dokážu si představit, že by mohla být příjemná po celý rok, ale já ji měla jen toto léto. Působí stylově, nenuceně, dospěle a upraveně, aniž by byla vyumělkovaná. Opravdu příjemná, jsem moc ráda, že jsem se ji rozhodla vyzkoušet.

Lizbet
Velmi příjemná vůně pro milovníky Jo Malone a hořké zeleně. Úvodní grapefruit: dužina a kůra, rychle vyprchá a přejdeme k růži na dřevě, která takto pokračuje, dokud po asi 3 hodinách neumře. Svěží růže, která není mýdlová. Téma rozehrané na nádechu staré zeleně, velmi připomínající čaje Bulgari nebo Chanel 19ts. Bez jejich hluboké klasičnosti, ale přesto docela půvabná. Všechno už tu bylo, ale za tak přijatelnou cenu nebudu vybíravá, stojí za to se podívat.

boozya
Velmi jemná orosená citronová květina. Necítím grapefruit ani kadidlo, místo toho mi voní po bergamotu, růži a pižmu. Unisexová s příklonem k lehce ženské, vhodná do kanceláře. Je tak trochu lázeňská, připomíná mi starou vůni Jaffra Spa z 90. let (Live Love nebo tak nějak, dodávala se v pastelových odstínech zelené a růže) a nedávno vůni Peony & Peppercorn od Banana Republic. Velmi svěží, vzdušná, nositelná a podobná Jo Malone, ale nakonec nic, o čem bych psala domů.