Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.
Gabrielle Essence podle Chanel je Floral Woody Musk vůně pro ženy. Gabrielle Essence byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Olivier Polge. Vrchní tóny jsou Citrusy, Broskev, Červené ovoce, Černý rybíz a Petitgrain; střední tóny jsouBílé květy, Tuberóza, Ylang-Ylang, Jasmín, Pomerančový květ a Kokos ; základní tóny jsou Pižmo, Vanilka a Santalové dřevo.
Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

MCW7
Proboha, neposlouchejte snoby od Chanelu. Pine?? V žádném případě!! Tohle je vůně, která udrží Chanel nad vodou. Je to nádherná bílá květinová vůně s nádechem kokosu a jasmínu, prostě nádhera. Chtěla bych se vykoupat, ponořit se do této vůně!!! Je nádherná, svěží a žádné vintage vibrace. lidi, probuďte se! Chanel vykročil do moderní doby. Konečně !!! tato vůně je naprosto nádherná . Nejlepší od Chanelu vedle Coco mademoiselle.. nicméně není vůbec podobná Coco mademoiselle.. nese si svou vlastní výraznou vůni, bílé a žluté květiny, takže pokud nejste jejich fanoušky, asi se vám nebude líbit. ale má Chanel se vším všudy. Je tak krásná..

Milena_Nast
Cestuji vlakem z Mnichova, za oknem evropské jaro. A naproti sedí dívka. Dlouhé zřejmě nebarvené velmi světlé vlasy v culíku, vyrýsované rysy obličeje, ani stopa po make-upu, nehty pod kořínkem bez laku, 0 šperků, jednoduché bílé tričko, černé džíny a kabát, batoh obyčejný sportovní, vytáhla knihy a počítač, zřejmě studuje buď medicínu, nebo fyziku. A z ní se linula taková jemná krémová vůně, nějaká veselá, slunečná, ale přirozená. Trvalo mi celou zastávku, než jsem se rozhodl, ale zeptal jsem se. "Oui, c'est Chanel Gabrielle!" odpověděla šťastně francouzsky, což mě potěšilo ještě víc.
Ale předtím jsem ji testovala v Moskvě a ani jsem si ji nepamatovala. Chanel a Chanel.
Už dlouho je na mém nákupním seznamu, myslím, že se mi splní.
Teď už vím jistě, že to byla verze, kterou jsem vyzkoušela. Tak si ji vezmu!

Rita Beskova
Příběh o tom, jak se v mém šatníku objevil první flakon Chanel, ale ne ten, pro který jsem si šla.
Stalo se to v období Silvestra, tedy minulý týden.
Moje nejstarší dcera mi vyprávěla o zahraniční vůni ze slavného města Paříž. Měla zvláštní název, ne lidské jméno, ale číslo.
A její číslo bylo 5, přesně to, které si madam vybrala z tuctu vytvořených Ernestem slavným Bo.
A tak dlouho nebo krátce pokračoval příběh o té úžasné vůni, ale nyní jsem měl možnost navštívit komnaty Rivgošů. K obchodníkům s cizím zbožím.
A jak jsme k nim začali čichat, ty vůně, ty vůně francouzské krve a ty, které si vyžádal mistr zázraků. No, už jsem vám to říkal výše.
A ty vůně byly všechny nádherné, nadpozemské....
A mně se líbila vůně ne s číslem, ale se jménem té ženy. A to jméno je v ruštině mužské jméno - Gabriel, to znamená.
Aha... no, tak já vám to řeknu dál.
Jak voní ta úžasná voda (dneska jsou ty tóny složené, to jsou trhovci mazaní a dávají do pyramid).
A je v ní slyšet (to jsem zase na módním stavu) i zralé broskve, i ruské bobule a květy všeho zámořského tuberóza s jasmínem, ano ylang s ylang....
A také santalové poleno, pomeranče a kokosové ořechy a voňavá vanilka.
A tenhle duch se vznáší a je královský, dokonce jako obláček a na sazečce. Sáček je dnes považován za peluňku. Od kupců v komnatách Rivgoše.
Ti kupci potěšili mou duši. Zabalili kouzelnou vodu. Na počest svátků si moc peněz nevzali... prodej po svém.
Miluji vůni se jménem a číslem, ale ne teď.
Ať zůstane pro jiné dobré časy. Koupím si čaj na jarní slavnosti.

MellyHelly
Gabrielle se mi líbila pro svou střízlivost a lehkost, ale tato esence se mi líbí víc, protože více zvýrazňuje tóny, které mám raději, a to květinové, a i když se nyní zdá, že bez tuberózy už nelze vytvořit parfém, Gabrielle Essence nechává prostor i dalším bílým květinám, rozhodným, ale zářivým, zejména pomerančovému květu.
Nemyslím si, že by myšlenkou značky Chanel kdy bylo vytvářet parfémy se specifickým tónem, jako je soliflore.
Jsou to nosy nositelů, které v Chanelu hledají (a nacházejí!) jednotlivé tóny, ale pak je smyslem tvorby parfému, aby byl jedinečný a rozpoznatelný.
Jedinečnost a krása Gabrielle Essence spočívá spíše ve způsobu než v přesných tónech.
Je to zdánlivě netypický Chanel a bohužel je na trhu obklopen podobnými nápady.
V tom si myslím, že obě Gabrielly trochu bojují.
Mnozí je totiž považují za velmi podobné, nebo dokonce inspirované Dior J'Adore. Nevím, kdy tato fixace na parfémy skončí... ani přeformulování nezastavilo fanoušky.
Chceme-li říci, že obě jsou intenzivní bílé květinové vůně s tóny ovoce na vrcholu a dřeva na konci, přiznejme si, že to není špatně, ale podle mého názoru jsou zde znatelné rozdíly, zejména v oddělení ovoce, které mi v J'Adore vždy působilo vodnatou a mdlou vůni nebo na někoho dokonce sladkokyselou, zatímco v Gabrielle ne.
Květiny v Gabrielle Essence jsou i ve své modernosti honosnější, ty v J'adore jsou unavené a ploché.
A lesy? Určitě lepší Chanel, i když jsou to dřeva spíše přeslazená vanilkou a moderním pižmem. Dokonce ani ten kokos mi nevadí (příliš). Je to příjemně aromatický závěr.
Nechci slyšet žádné historky o banalitě Gabrielle a jejích flanelkách.
Dobře, není to abstraktní parfém, nechutná po smažených kaštanech a octu goji, není to punk, ale pro mě je to post-post-punk: návrat klidné a sebevědomé ženskosti, ale také ne křečovité a ne protagonistky za každou cenu v dobrém i zlém.
Možná je to tím, že Essence na mě působí lépe na chemické úrovni, zatímco Dior mi nikdy nedal a nedá pokoj.
Ačkoli Chanel a jeho smutné reformulace skvělých klasik vždycky nemám ráda, mohu říct, že Gabrielle Essence bych si koupila na běžné používání při denních aktivitách nebo na vycházky během dne.
Ve své mladistvé eleganci je to docela univerzální parfém. Nazvala bych ji třásňově-smyslnou.
Celkově se mi zdá vhodná i do práce, pokud se používá s mírou.
V kanceláři bych mnohem raději cítila malé obláčky elegantního parfému než mraky umělohmotných peruánských jahod a šlehačkových tělových vod.
Jedinou skutečnou vadou Gabrielle Essence a také Gabrielle je cena: šílenství.
A pak že je řeč o cenách a niche snobství!
50 ml Gabrielle Essence stojí stejně jako 100 ml Montale a Montale s jedním maximálně dvěma střiky vás nastartuje na 12 hodin.

lacasitadepan
Tento parfém se mi velmi líbil, protože miluji tóny, které mu dodává Nardos.
Parfém, který má v sobě tuberózu, přidávám do své sbírky.
Přijde mi mladistvý a svěží, dokonce svěžejší než Coco Mademoiselle a sladší než Chance Eau Tendre.
Trochu mi připomíná J'adore od Diora a L'interdit od Givenchy, protože mají společné tóny. Délka nošení je vynikající. Řekla bych, že na mé pleti vydrží 6-8 hodin.
Je jasné, že vzhledem k tomu, že se jedná o parfém Chanel, je třeba ho používat střídmě. Myslím, že stačí 2-3 stříknutí, protože tyto vůně musíte umět používat... nejsou na stříkání!!!!. DÁMY, KTERÉ NÁS NENÁVIDÍ CHANEL, KTERÉ TO DĚLAJÍ... nedělejte to samy.
Považuji ji za velmi bohatou vůni, a pokud se dobře nosí, může být jednou z nejlepších Chanel.

Michylaka
Gabrielle Essence je nádherná! Jsem velkou milovnicí bílých květin a tady je to velmi silné a přitom ženské. Nejhojnější pro můj nos je tuberóza.
Upřímně řečeno, když byla poprvé představena, byla jsem trochu skeptická. Miluji originál, takže jsem si nebyla jistá, jak moc bude tento vzhledem k tónům odlišný. Zdálo se mi, že ty dvě vůně si budou velmi podobné.
To jsem se ale hodně mýlila. Původní Gabrielle má těžké akordy santalového dřeva, které miluji. Essence ho má také, ale není vůbec těžký.
Originál má také těžký grapefruit a to není nic, na co bych si mohla stěžovat. Působí na mě povzbudivě. Grapefruit bývá kyselý a to dělá i v originále. Essence je sladší, i když ne super sladká a rozhodně jiná. Já cítím mandarinku. Díky tomu mi Essence připadá naprosto vzrušující a hravější než Gabrielle.
Essence je od začátku obrovská bílá květinová, která se nedá splést. Ylang-ylang je zde jako kompliment. Půvabně uzemňuje ostatní bílé květiny.
Vnímám také více pižma, než je v Gabrielle, což není přehnané, protože dodává hloubku. Broskev a ovoce také dodávají kompozici podle mě zajímavý "ovocný" rozměr. Nejvýraznější je broskev. Zřetelný je také kokos, který dodává příjemný krémový, tropický rozměr. Není silný, ale tak akorát. Vanilka je také jemná a máslová a dodává kompozici krémový aspekt.
Essence má ten správný Chanelovský "wow" faktor. Jsem moc ráda, že jsem si ji koupila. Děkuji ti, Chanel!
Výdrž je delší než u originálu. Siláž je také o něco opulentnější. Takže pokud původní Gabrielle nebyla nic pro vás, tahle by mohla být právě pro vás. Skvělý doplněk pro Chanel a pěkný kompliment k originálu považuji. Gabrielle Essence je podle mého názoru 10+.

Dario40
Hřejivé a zahalující!
Esence připravená oživit klíčové vůně historických mistrovských děl, vzpomínky, jemné pozornosti pro ženu, která se rozhodně nechce vzdát klasiky a sofistikovanosti.
Tato esence je stejně jako její základní verze vhodná zejména pro pokročilé jarní období, ale s potěšením konstatuji, že zde lze jít ještě dál.
Samozřejmá broskev a citrusy, dále pak tuberóza, jasmín a ylang řadí tento výtvor mezi vrcholy sofistikovanosti pro znalce a nostalgiky.
Klíčový bod, "tělo" a drsný tříslovinový nádech dodává červené ovoce, v závěru pak vanilka.
Ale je tu i to tajemně skryté cosi, co nikdy neomrzí, co to je...?
Vzdávám to, prostě si to užívám, žádná bolest hlavy.....
Hodnocení, 9/10

Salt'n'Pepper
Užívám si obě Gabyiny knihy, nemůžu se rozhodnout, která se mi líbí víc. Spojuje je stejný pevně utkaný buket tuberózy, ylangu, jasmínu a pomerančového květu, prokládaný santalovým dřevem a vanilkou. To je nejtěžší složka obou vůní, solidní, pevná klasika. Mimochodem, právě hlasitá tuberóza v kombinaci s jasmínem je důvodem, proč mnoho lidí nachází podobnost s Jadore.
Vůně se vyznačují svěžími citrusovými tóny. Podle mého nosu je Essence svěžejší a jemnější díky petitgrainu a rybízu, přesto pro mě, milovnici pomerančů, je v první Gaby citrusů málo, potěšilo by mě jich víc.
Přesto Essence nosím častěji kvůli její svěžesti a něžnosti.
Všechny recenze, kde se píše "žádné jádro, bezcharakterní vůně, nevýrazný nepořádek" apod. - Beru to tak, že tito lidé ve vůni nenacházejí aldehydy nebo pačuli. Očekávají nějaký zlý tón, který by vyvážil květinovou něhu a sladkost, a nenacházejí ho. A já prostě vůně s aldehydy nebo pačuli odmítám, není to nic pro mě. Takže Gaby je moje věc.

ElianaBongiovani
Dnes mi přišla moje dlouho očekávaná Essence. Ano, vypadá stejně jako ta tradiční.
tu tradiční jsem měla dvakrát a nechala jsem ji plavat, a nebylo to proto, že by se mi nelíbila, ale vždycky mi přišlo, že jí něco chybí k tomu, abych si ji opravdu zamilovala. trochu mi vadila její vážnost.
Pak přišla Essence a smetla mě. Mladistvá, veselá, otevřenější, šťastnější. krásná květinová. výborně drží. a rozhodně půjde k mé dceři.
Ale musím zdůraznit, že vypadá úplně stejně jako ta tradiční.

Appledri
Teď se bavíme! Gabrielle Chanel byla velmi dobře zastoupena tváří dívky z plakátu, Kristen Stewart, velmi nevýraznou a se super nízkou trvanlivostí.
Ale Gabrielle Essence má všechno správně: reklamu, dívku i kompozici.
Gabrielle Essence je prakticky koncentrovaná verze Gabrielle, stále hřejivá, krémová, zářivá a ženská.

Dellago
Jaká zodpovědnost být první, kdo o tomto parfému mluví! Při recenzování parfémů Chanel se mi vždycky třesou nohy, ale no tak...
Představte si, že si vezmete krásné bílé hedvábné šaty, za které jste zaplatili celé jmění, a najednou je vezmete ke švadleně a řeknete: Tady. Vezměte tyhle šaty a vymyslete něco, co je udělá zajímavějšími. Pak je švadlena moudře předělá a přidá kamínky, výšivky a tak dále, čímž šaty zbohatnou, budou plnější a nápadnější; ale neztratí svou rafinovanost a kvalitu. Přesně to udělali v této nové verzi Gabrielle. Ve srovnání s předchozí verzí tato lépe představuje odvážnou a smělou stránku paní Gabrielle předtím, než se z ní stal mýtus Coco, který všichni známe.
Tentokrát začnu povídáním o srdci vůně. Kombinace nádherných bílých květin, zejména tuberózy, která byla oproti původní Gabrielle posílena, čímž se stala silným bodem vůně. Zde se projevuje uhlazeným, čistým a mnohem rafinovanějším způsobem, odlišným od agresivní a "špinavé" ( ? ) tuberózy, kterou jsme byli zvyklí cítit v parfémech osmdesátých let! Je stále opulentní, ale dává prostor ostatním květinám, aby předvedly svou krásu a kvality. Ylang je již od úvodu sladěna s ovocnými tóny, které spolu s kasií a broskví, baculatou a šťavnatou, přinášejí krémovost. Jasmín a pomerančový květ dodávají této kytici bílých květů příval lehkosti, smyslnosti a síly. Nótu kokosu necítím, ale jeho krémovost, sladkost a hloubku cítím v sušení; kde se více projevuje vanilka a santalové dřevo; vanilka, která je krásná... jemná, ale zůstává dlouho jako druhá kůže.
Tento parfém jsem dostala jako dárek k narozeninám a zamilovala jsem se do něj... jaká úžasná vůně. Cítím ji na kůži více než osm hodin a i po několika hodinách stále sklízí komplimenty. Pokud je záměrem flakónu vylepšit původní verzi, pak si maestro Olivier Polge může gratulovat... cíle bylo dosaženo "alla grande".
Tento parfém se mi líbí každým dnem víc a víc. DNA domu Chanel je jasná a patrná od začátku do konce. Občas mi připomíná Coco Mademoiselle Intense (Ehi patcholi, are you there?) a částečně Chance, kvůli ovocným tónům, ale celkově ji považuji za jedinečný a velmi, velmi krásný a elegantní parfém.
Myslím, že tento parfém má všechno, co je třeba k tomu, aby se stal velkou klasikou! Je elegantní a rafinovaný; jak se tady říká, "voní bohatě" a má fantastické provedení. Zvu vás k seznámení s tímto skvostným parfémem, ale nezapomeňte ho vyzkoušet na své kůži, aby se ukázala jeho krása a kvalita, jinak si tu na něj nebudete stěžovat, lol.
( Omlouvám se za dlouhou recenzi. Snažím se, aby mé recenze byly krátké a jednoduché, ale když jde o dobrý parfém, tak to tak dopadá).

MeRose
Olivier Polge ví, jak se trefit do černého, chytne vás za zápěstí lehce drzou tuberózou přátelsky pronásledovanou bílými květy, a je to Chanel, který si navzdory všem změnám rukou a reinterpretacím stále drží svou vlastní tvář a odlišuje se od gurmánských hrušek a plastových růží, tak milovaných našimi sousedy od stolu.

FranSeatJones.
Velmi pěkné, čisté, vůbec ne okázalé...
Líbí se mi to.
Díky složení santalového dřeva je to jednoznačně Chanel.
Byla jsem hodně zvědavá na její vyzkoušení, protože se mi moc nelíbilo, že Chanel do jejích tónů zařadil tu kokosovou nótu, která se mi líbí, protože si myslím, že ji jenom valancuje(aniž by jí dodal skoro žádnou vůni), aby byla krémovější.
Myslím, že je velmi elegantní.
Teď, jak je to "esence", tak to taky nevidím jako něco, co by lidi (znechucení Gabrielle 1 edition) mohli říct..... Ohhh to je zázrak.... Tohle je Chanel, blablabla....
Při vší úctě, Gabrielle bych si nikdy nekoupila, možná bych si koupila esenci (což bych si taky nekoupila), ale ráda bych se podělila, pro všechny ty "odborné" nosy v uvozovkách, které neví na základě čeho tvrdí, že Gabrielle 1 edition je plochý, zklamávající parfém bez Chanelu kdekoliv.....
Nebylo by to (už jen tím, že to, co je, je přesně to, co hledali? Aby se vymanili z té aury sofistikovanosti, kterou nám vždycky dává, a přešli do jednoduššího prostředí a nic víc?
Musí mít všechna díla Chanel ten nosek elegance se slibnou stopou, který nás všechny nutí jít a koupit si ho jen proto, že se cítíme silní?
Ne.
Gabrielle taková není (i když u esence se to stává častěji), ale co není, je to, že není ani zklamáním z parfému.
Může se vám nelíbit jeho vůně, nemusí to být váš styl, může to být nifu nifa? Ale no tak, ten kravál, který na tuhle chudinku Gabrielle nasadili .... To snad ani není normální.
Jsou tací, kteří používají neroli portofino od Toma Forda, jako já v létě používám neroli vodu... A tady jsou.
Proto nejsou na hovno, depcecionante... Blablabla proto, že slouží svému účelu a myslím, že obě Gabrielle ho plní dokonale.
Dynamický, nositelný parfém, velmi dobře nositelný... Nic víc.
A opakuji... Daří se jim to.
Tahle recenze (mimochodem sračkoidní a podle mě špatně vysvětlená) patří těm lidem, kteří chodí komentovat do recenzí na YouTube... Že tenhle parfém uvádějí na trh jen proto, aby nahradili ten průšvih, který udělali s Gabrielle.
Taková blbost, jako by neměli dost dobrých parfémů, aby je mohli prostě přestat vyrábět...
Zkrátka: kdyby mi ho někdo chtěl dát jako dárek... Ráda to udělám.

La DameDeNoir
Vypadá to, že se Chanel vzpamatoval a napravil katastrofu, kterou byla Gabrielle. Gabrielle Essence je lepší parfém, ale stále voní jen velmi málo jako Chanel. Mohla by být doprovodem k Pure XS od Paco Rabanne nebo k dlouho postrádané a dávno zaniklé Fragile od JP Gaultiera, s níž má některé společné aspekty: tuberóza Gabrielle není tak nápadná jako Fragile, není tak tělesná, ale je téměř stejně výrazná.
Grapefruit je sotva znatelný. Totéž lze říci o lesních plodech: velmi lehký nádech sladkokyselosti, který trochu povzbudí máslovou broskev. Jsou pouhým doplňkem. To, co je zde důležité, je tuberóza, tuberóza, která se dostala do popředí, tuberóza s nádechem ylang-ylang a dotekem krémového jasmínu jako výsledek směsi s pomerančovým květem. Velmi pěkná tuberóza, trochu nazelenalá, nikoliv sexuální, ale velmi rostlinná a realistická (pokud jste někdy přivoněli ke skutečné tuberóze, určitě ji oceníte), plná slunce a podpořená jemně ambrovým základem, kde myslím cítím velmi jemné a dobře integrované pačuli a také nějakou nedeklarovanou a velmi dobře rozloženou pryskyřici, jako benzoin nebo myrhu.
Gabrielle připomíná ty velkohlavé květinové parfémy z devadesátých a osmdesátých let, a Beautiful, a Pleasures, a Sublime, ale více zářivé, rafinované a futuristické.
Gabrille neukazuje svaly ani křivky, ale je to kulatější, plnější parfém než jeho chudokrevný předchůdce. Nebude se líbit mladým dívkám zvyklým na průmyslový pekařský ranec, ale pravděpodobně se bude líbit těm, kterým je přes třicet a mají charakter a styl, a také těm, kterým se stýská po květinově-ovocných parfémech devadesátých let. Je to elegantní vůně, ne příliš formální, ne příliš romantická, ne výjimečně zapamatovatelná, ale lépe provedená než její předchůdkyně. Také provedení je o něco lepší, než bylo u Chanelu v poslední době zvykem.

Nick1992
Essence, která je novou podobou zářivě citrusově rozjasněné bílé květinové kompozice Gabrielle, posiluje tuberózu z květinového kvarteta Gabrielle a obohacuje základ o smyslnou hromadu orientální vanilky a santalového dřeva nad výraznějším bílým pižmem.
Zatímco Gabrielle je okouzlující svou lehkostí nošení, Essence je velmi dusná.
Délka výdrže je na mé pleti dobrá - 8 hodin. Essence se projevuje více než Gabrielle, i když její síla je stále mírná.
7.5/10