Gabrielle Parfum Chanel pro ženy

Gabrielle Parfum Chanel pro ženy

tuberóza
žlutá květinová
živočišný

Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.

Gabrielle Parfum podle Chanel je Floral vůně pro ženy. Toto je nová vůně. Gabrielle Parfum byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Olivier Polge.

Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

Parfumér

Vonné složky

Tuberóza
Jasmín
Ylang-Ylang
Pomerančový květ
Santalové dřevo

WhiteFlowerPrincess

Tento parfém je pěkný a rozhodně lepší než parfém Gabrielle Essence od Chanelu, ale zdá se mi, že je příliš těžký na santalové dřevo. Je také velmi silně parfémově cítit, kdy jednotlivé tóny od sebe nedokážu rozeznat. Ráda bych více ucítila bílé a žluté květinové tóny, ale ty zde byly udušeny a zazářily jen krátce...

Chci říct, že cítím, jak je tento parfém kvalitní, ale přesto mi nevyrazil dech. Navíc ta cena 498 AUD za parfém této velikosti (35 ml) a za něco, co není úžasné, je vyděračská! Klidně bych tolik utratila, kdyby byl úžasný, ale není...

Výdrž byla také jen průměrná, 5 hodin, a upřímně mi tento parfém přišel až moc silně vonící.

Je škoda, že od Chanelu stále nemůžu najít jiný parfém, který by se mi líbil, než jejich Gardénia EDP. Nevadí!

Zentocs

Mám jak Gabrielle Essence, tak tento čistý parfém. Myslím, že hlavní rozdíl je v tom, že čistý parfém je více květinový, méně pižmový a jeho výdrž je dvojnásobná oproti Essence. Vůně je stejná. Beautifule peníze voní luxusní vůní, jako bohatá, zámožná žena v hedvábné halence. Zjistila jsem, že mužům se na ženě velmi líbí víc než těžké sladké karamelové parfémy! Ráda ji nosím celoročně, ale v letních vedrech je jí příliš.

Janelo

Nevybrala jsem si ho sama, byl to dárek. Ukázalo se, že je to velmi zdařilé, spíše na večer. Určitě mohu doporučit ke koupi. Ženská, lahodná, slunečná vůně. Cítím v ní jen květiny (jasmín a tuberózu - předpokládám, že je to ona, protože jsem ji v životě neviděla ani neinhalovala). Ke květinám se přidává "vůně" luxusní značky, žádné laciné tóny.

LP2018

To je nádhera! Je to teplejší, méně ovocná a sofistikovanější verze Gabrielle Essence. Zatímco Gabrielle a Essence jsou mladší sestry, Gabrielle Parfum je elegantní, sebevědomá, starší sestra, kterou se obě mladší snaží být. Ano, tento parfém je směšně drahý. Essence je můj podpis a nosím ho často. Hodí se pro každou příležitost a je snadno dosažitelná, když se nemůžu rozhodnout, co na sebe. Jsem opravdu ráda, že jsem si ji mohla přidat do své sbírky, ale pravděpodobně si ji budu šetřit na zvláštní příležitosti.

Тирвазия Аргираки

Novinka se objevila na začátku července a už stihla přitáhnout velkou pozornost.

A je to vůně velmi příjemná - něžná, hřejivá, zahalující, nikoliv nudná.
A zároveň - optimistická a zářivá.
Stoprocentně ženská, sladká a vzrušující květinová symfonietta s ovocnými, dřevitými, pižmovými a vanilkovými nuancemi, zářivá a lehká, vyvolávající vzpomínky na luxusní parfémy 90. let - Dolce Vita, Poême, Sublime, Féminité du Bois a J'adore. Nostalgický duch legendární dekády je zde zřetelný a patrný a překonává jak Eau de Parfum, tak Essence.
Na začátku se objevuje veselá a zářivá nóta pomerančových květin. Po ní následuje duet tuberózy a jasmínu, který zní jako jediný akord - květinově bílý a slunečně zlatý. Jasmín je svěží, s pikantní hořkostí, stejně jako v Naj-Oleari. Ylang jde v pozadí a dodává kompozici smyslnost. Sladkost je zcela přirozená, bez všudypřítomného ethylmaltolu a jeho derivátů - tradice je ctěna tím nejuctivějším způsobem. Tomuto účelu slouží vanilka, podobná vanilce použité v prvních vydáních Organzy, a mnohostranný akord santalového dřeva (směs javanolu, polysantolu a přírodního oleje, podle pocitu) - velmi v duchu vintage Égoïste. Vanilka a santalové dřevo společně vytvářejí útulný krémový základ s nenápadným, ale hmatatelným odkazem na Orchidée Vanille. Vnímám zde také těkavé tóny kokosu, karamelu a lipového medu. Zdálo by se, že by to mělo vyznít přehnaně a nadbytečně, ale ne - rovnováha je zachována správně, všeho je s mírou, žádný tón nevyčnívá, kompozice je překvapivě harmonická. A není v ní žádná okázalost ani výstřednost. V nové verzi nenacházím citrusy - místo nich se objevuje aldehydická ovocnost a odstíny meruněk a sušených švestek, zdařile promíchané s květinovým motivem.
Vůně je jemnější, delikátnější a něžnější než obě její předchůdkyně. Tuberóza, bílé květy a krémovost/smetanovost jsou zde výraznější, ve složení je méně ovocných a bobulovitých tónů a chybí kolínská svěžest EdP, stejně jako mýdlovost Essence. Parfém je poměrně bohatý, jeho zvuk je zaoblený a přirozený a zároveň postrádá jakýkoli náznak těžkosti. Vyznačuje se také tropickými a konvalinkovými nuancemi (pravděpodobně dílem stejných aldehydů), které jsou naznačeny v EdP a Essence, ale jsou výraznější.

Od řady Gabrielle nelze očekávat složitou dramaturgii a spletitou intelektuální hru - z prostého důvodu, že byla koncipována jako moderní, zdrženlivá ležérní vůně, střižená podle klasických chaneovských standardů - vůně mládí se spoléháním na parfumérské dědictví domu. Tato idea způsobila nejednoznačnost vnímání první vůně řady - někteří lidé si ji okamžitě oblíbili, jiným připadala banální.
Gabrielle se totiž hodí vždy a všude a podobně jako cK one nebo Éclat d'Arpège - jak do kanceláře, tak na dovolenou, na návštěvu i do kina. Žádný symfonický chvalozpěv na krásu, žádné klikaté čichové stezky a složité piruety, ale lehká a elegantní hudba na pozadí všedního dne i dovolené. Je to jednoduchý a přístupný luxus, v dobrém slova smyslu popový (při srovnání s hudbou se zdá, že analogem je něco z odkazu Dalidy a Toma Jonese). :-)) Parfémová verze dodává vůni šmrnc a třpyt, přináší pocit slunce a zlata, který podle názoru mnohých její předchůdkyně postrádaly. Její akordy mají bohatou historii, ale jsou zkomponovány tak, že působí dojmem něčeho blízkého a známého, aniž by přímo odkazovaly na retro. Je to také stoprocentní Chanel, elegantně nenápadný a snadno rozpoznatelný. Těžko se jedná o vůni, která by někomu vybočovala z řady nebo mu dělala ostudu před nosem. :-)
Jsem si jistá, že tento flakón má před sebou velkou budoucnost.

Parfém je také vytrvalý - nanesený na zápěstí brzy ráno je večer docela dobře rozeznatelný, přežil sprchu i několikanásobné mytí rukou. Stopa je střední a spíše jemná - kompozice je vytvořena především pro potěšení a pohodlí nositelky, ale okolí na vůni reaguje mimořádně pozitivně, její letní nálada byla zaznamenána hned dvakrát.

Sklo flakonu je tenké a působí křehce. Zdá se, že jde o nový trend v designu parfémů a průkopníkem je zde Marc-Antoine Barrois. Rozprašovač je podle mého názoru velmi neekonomický - je lepší aplikovat parfém "namaz", sprej je vhodnější pro EdP.

Je vůně originální? Ne, to už tu bylo mnohokrát.
Ale ať se to stane znovu! - Je to klasika.

Zpočátku jsem měla vůči Olivieru Polgeovi trochu předsudky a nepovažovala jsem za dobrý nápad jmenovat ho interním parfumérem Chanelu, ale brzy jsem pochopila, že jsem se mýlila - získal si mě svou prací, moderní, a přesto zakořeněnou v tradici. Olivier je bezpochyby Mistr a důstojný nástupce svého geniálního otce!

-----------

Všimla jsem si jisté podobnosti mezi bílým květinovým blokem Parfum a jiným parfémem Gabrielle, květinově orientálním EdP z 90. let od levné značky Christian Dassar - možná si někdo vzpomene na jeho černý oválný flakon s portrétem dámy na malachitově zelené etiketě - nevím, jestli to byla náhoda, záměr, nebo je to jen hříčka mé fantazie. Pravděpodobně to druhé. :-)) (Tuto vodu vyráběla i značka François de Segonzac, kterou s Dassar's spojovala společná adresa - 91 rue du Faubourg Saint-Honoré; ze sportovního zájmu jsem se tam kdysi rozhodl podívat, ale nikdo, kdo v té šedivé a nudné kancelářské budově pracoval, o takových značkách neslyšel).

:-))

victoriavandaag

Sladká ovocná a květinová.
Univerzální. Pro všechny příležitosti.
Jako směs dvou Gabrielů najednou: klasického (prvního) a esence.
Nosila jsem ji nonstop týden, mohu říct, že je to perfektní parfém v jakoukoli denní dobu a v jakékoli situaci a dokonce i v jakémkoli počasí, záleží jen na dávce. Věřte mi, že jeden flakónek úplně stačí na celý den. Zpočátku, ihned po aplikaci, se zdá, že je vůně tichá a z kůže ji téměř necítíte, ale po půl hodině se na kůži rozehřeje a začne krásně rozkvétat, jako kytice květin, kterou jste z mrazu přinesli do teplé místnosti a nechali chvíli stát. Mimochodem, i vůně tak voní, prostě krásná květinová kytice. Sladká a příjemná, lehce nasládlá díky přirozené sladkosti tuberózy a ylang.
Když ji mám na sobě, říkám si, proč vlastně potřebuješ další parfémy, když už máš Gabrielle v parfému?