Swiss Arabian Unisex Casablanca EDP ... (32.99 USD)
Jomashop.com 1 product for 32.99 USD
FragranceNet.com 1 product for 41.99 USD
Casablanca podle Swiss Arabian je Orientální vůně pro ženy a muže. Casablanca byl/a uveden/a v roce 2016. Vrchní tóny jsou Jablko a Hrozny; střední tóny jsouBílé dřevo, Pačuli a Kosatec ; základní tóny jsou Karamel, Jantar (ambra), Semiš, Pižmo a Peruánský balzám.

angel0fvenus
omg pozor to není, jak lidé na tik tok popsat vůbec!! Podle všech recenzí, které jsem viděla, jsem čekala šťavnaté sladké jablko zalité karamelem, ale dostala jsem svěží, lehce sladké šumivé víno jako prosecco nebo šampaňské. Dala jsem mu pár měsíců na maceraci, jak mi všichni doporučovali, a stále není tak sladké. Je unisexová, rozhodně se přiklání k mužské, protože má vůni kolínské. Nesnáším ji, ale k tomu, co jsem hledala, má hodně daleko. Ještě jsem ji ale nevyzkoušela v zimě, tak třeba se v chladnějším počasí zlepší.

linadamian
Nákup naslepo. Mám láhev vyrobenou v roce 2020.
Ostrý začátek s výrazným tónem pánské kolínské nebo pěny na holení, poměrně rychle ustupuje, ale úplně nezmizí. Takže ano, je to unisex.
Jablko (jablečný mošt) a citron na pudrově vanilkově dřevitém základu. Nepoživatelná.
Je v ní opravdu hodně pižma, zůstává svíravá i po umytí.
Vůně je dusivá a trochu oldschoolová, ale v mikrodávce je dobrá. A lépe vyzní na kůži, na oblečení se odhaluje méně.
S MK Midnight Shimmer se podobnost velmi rýsuje, jsou tam obě vůně. Kors je jemná, suchá, dřevitě-vanilková a skládaná, zatímco Casablanca je ovocně-pižmová a štiplavá.
Nevypadá ani jako Golden Sand Al Rehab (mám váleček).
Silky Woods je také ucházející, dokonce sušší a méně sladká než Shimmer.
Sečteno a podtrženo: dlouhotrvající a plíživá, ale vůně samotná je oblíbená.

Куфенька
Sladké, karamelizované, ale ne přeplácané.
Miluji ji. Je to nejlepší parfém, jaký jsem za poslední dobu měla.
Koupila jsem si ho v Dubaji a tam v tom horku zněl tak romanticky a orientálně. Doma v chladnějším počasí zní neméně krásně, hřejivě.
Naprosto přírodní a ne chemizovaná. Nemám ráda jablka v parfémech, ale tady jsou pečená s cukrem.
Velmi vytrvalá vůně, zejména na oblečení. Stačí 1-2 nadechnutí.
Potěšila mě i cena za 100 ml.
Elegantní vůně.

ssamhita
Toto. Tento parfém byl mou zkázou. Rozhodla jsem se, že na několik měsíců přibrzdím nákup parfémů, ale pak jsem vešla do parfumerie, uviděla ho v regálu a rozhodla se: "No, četla jsem úžasné recenze a prostě si k němu přičichnu. Nemusím si to kupovat." A tak jsem se rozhodla, že si to nekoupím.
Láska na první přičichnutí má úplně jinou definici. Nemohla jsem přestat čichat k papírovému proužku. Druhý den ráno jsem se probudila a o té vůni se mi zdálo. Věděla jsem, že si ji musím pořídit. A udělala jsem to, hlavně proto, že mě vyděsil nápis "Zbývá 1 skladem". Já vím, jsem cucák.
Tohle se žádnému z mých parfémů nepodobá. Nemůžu ji k ničemu přirovnat. Úvod, který trvá šíleně dlouho, je celý sladký a svěží a lahodný. Vlastně ani nerozeznám jeden tón od druhého - jsou tak dobře namíchané. Vysychání, které přichází nejméně po dvou hodinách, je příjemné, dřevité a hřejivé. Pořád je to příjemné na jazyku. Pořád náhodně čichám ke své lahvičce znovu a znovu.
Co se týče výdrže, můžu říct jen to, že jsem si ji ráno nastříkala a byla celý den venku, a když jsem někdy večer vešla, manžel komentoval, jak úžasně voním. A to ani nestál v mé blízkosti.

Taurien
Když jsem Casablancu zkoušela poprvé, nebyla jsem z vůně nadšená, zaznamenala jsem syntetický pocit, který stále vnímám, ale to mi nevadí, ale její výkon na mě udělal dojem. Nicméně to kouzlo, které se mi stává (vám také?) při dalších použitích, se stalo při dalším použití. A právě v tu chvíli jsem se do tohoto parfému zamilovala. Kromě oné jakési macerace, která nastává po prvním stříknutí, kdy se vůně začne okysličovat, si myslím, že na mozkové úrovni je něco, co pozitivizuje již známé vůně, z počáteční cizosti, kdy vnímáme zcela novou vůni.
Svrchní tóny jsou velmi ovocné, přičemž vyniká jablko. V sušení k nám promlouvá toto ovoce vykoupané v karamelu, dřevě a vanilce s velmi lehkým kouřovým nádechem a s oním zvláštním charakterem, který má mnoho parfémů z arabských domů a který podle mě spočívá v použitém typu pižma, jež je patrné v pozadí.
Je to parfém, který zahaluje, obklopuje, který vyzařuje lahodnou sladkost, ideální pro chladnější měsíce, unisexový, i když možná poněkud inklinující k ženskosti. Při jeho nošení se neustále promítá "sněz mě", aniž by však upadal do cukrářské vůně. Neřekla bych ovšem ani, že je to elegantní parfém.
Má středně výraznou projekci a vydrží mi na kůži 8-9 hodin, ale do druhého dne v oblečení.
Z parfémů, se kterými se srovnává a o kterých vím, se s žádným z nich nedá srovnávat. V La Belle je příliš mnoho hrušky na to, aby se jí mohla příliš podobat, a také cítím větší výraznost dřevin. Angel's Share má likérový nádech, který Casablance chybí, a není ovocná. A v La Danza delle Libelule je jablko neskonale svěžejší, lehčí, jiskřivější a přirozenější a také působí hůře než Casablanca.
Na švýcarský arabský parfém není zrovna levná, takže doporučuji ji před koupí vyzkoušet, ale je pravda, že má kvalitu, na kterou jsme od tohoto domu zvyklí.
Vůně 8/10
Trvanlivost 8,5/10
Hvězdná 8,5/10
Kvalita/cena 7/10
Všestrannost 7/10
Balení 7/10
Koupil bych si znovu? Ano

naranjito
Jakou smůlu jsem měla s tímto parfémem. Koupila jsem si ho (samozřejmě naslepo) na základě nesčetných uživatelských recenzí nejen na fragrantice, ale i na notinu. Téměř ve všech se jeví jako ovocná, dřevitá, téměř gurmánská a velmi silná vůně. Nevím, jestli jsem si vzala prokletý flakon celé série, ale upřímně řečeno mi nevoní skoro nic. Na kůži "zanechává" velmi lehkou ovocnou a oudovou (kterou mezi tóny neuvádí) vůni, kterou rozeznám, jen když si ji přičichnu přímo na ruku. Tento malý pokus o vůni nevydrží ani hodinu. Rozplyne se téměř okamžitě. Je to tím létem, je to mým ph, je to tím, že jsem byla podvedena a poslali mi špatnou věc? Nevím, ale přišla jsem o 54 eur a to mě hodně trápí. Mám i jiné parfémy od swiss arabian, které se mi docela líbily, dost na to, abych šla do tohoto i přes jeho cenu. Tato firma je známá tím, že prodává kvalitní parfémy za ceny, které jsou dostupné téměř pro všechny rozpočty. Skutečné skvosty za méně než 30 eur, ale pozor, tohle není ten případ. Tohle je podvod, nebo jak už jsem řekla; prodali mi prokletou lahvičku této řady.

jerry drake
Někdy jsou si vůně a lidé podobní. Málokdy se vám stane, že potkáte člověka a cítíte, že má něco zvláštního, co vám předává, třeba jen pohledem, úsměvem.
Když ji pak znáte, uvědomíte si, že tato osoba přesně odpovídá vaší osobní představě o ženě.
Možná nejen pro tu ohromující fascinaci, která vychází z jejího magnetického pohledu, pro tu uvolněnou chemii, pro ten úsměv, který vyzařuje radost, pro tu nečekanou sladkost a citlivost v kontrastu se zevnějškem, která je poezií, ale i proto, že vám rozumí víc než vy sami.
Swiss Arabian je další skvělá značka, která podle mého názoru prodává své parfémy pod jejich skutečnou hodnotou.
Casablanca je elegantní, rafinovaná a zahalující vůně s ovocnými tóny a krásnými květinami na pozadí pižma a jantaru. Jedinečný a poněkud překvapivý zážitek, stačí vám asi tři stříknutí, abyste se zahalili do vyvážené a vytrvalé vůně, která vás bude provázet po dlouhou část dne.
Zcela balzamická, velmi teplá a kořeněná Casablanca probouzí západní ,,filtrované" představy o ,,východním" městě plném vůní, 1001 noci, shonu, barevných bělostných historických budov, v objetí pouště, políbené sluncem, s jeho dušemi a tajemstvími.
Přitažlivá, lahodná, svůdná, sladká, ale ne mazlavá, je to vůně s pozoruhodnou siláží, po jejímž nanesení celý byt voní kořeněným jablkem a všemi sladkostmi a kořením, které orientální trh produkuje i po hodinách.
Pokud vás přitahují sladké vůně, neváhejte, Casablanca vás zahalí lahodnou jemnou opulentností.
(Se svolením Darkbeat)

100ml of Sass
Tuto vůni mi doporučila kamarádka z Fragrantica místo La Danzy... (kterou zbožňuji, ale nikdy jsem si nemohla ospravedlnit její cenu kvůli jejímu příšernému výkonu). Myslím, že obě spadají do stejného typu parfémů. Jablečná gurmánská vůně. La Danza je však mňamózní kokosovo-jablečný cheesecake (velmi jemný/krémový s dominantními šťavnatými zelenými jablky, hladkou vanilkou a jemným pižmem). Zatímco Casablanca je sladký a sirupovitý jablečný koláč s karamelovou polevou (převládají šťavnatá jablka a sladký karamel), který mám o 100 % raději. Má VYNIKAJÍCÍ siláž a dlouhou výdrž, která předčí i La Danzu.
Casablanca je celkově potěšením pro milovníky gurmánských vůní! Nemluvě o tom, že je velmi nenáročná na váš bankovní účet.
EDIT: Ó, jaká je to radost! Svatý grál! Casablanca bude navždy v mé sbírce <3
EDIT: Uplynulo půl roku od doby, kdy jsem si láhev pořídila... a půlka láhve už zmizela! Ano, je to TAK dobré!

marigord75
Vůně je velmi jasná, je prostě nemožné zůstat bez povšimnutí. Začíná lahodným ovocem. Velmi lichotivá! Používala jsem ji, když jsem žila ve Spojených arabských emirátech. Kolikrát mě zastavily ženy a ptaly se, co to mám na sobě, to vám nepovím. Naši krajané mě také zasypávali komplimenty typu: "To je ale kouzelná vůně, co máte na sobě! Víme, že jste prošla, takovou vůni po sobě zanecháváte")). V Rusku se historie opakuje. Neustále slyším jen samé komplimenty. Většině žen se to líbí, dokonce překvapivě. A to naprosto různého věku. Komplimenty jsou nekonečné.....