PerfumeDeeva
Tento parfém byl pro mě nákupem naslepo a také mým prvním (a velmi očekávaným) vstupem do světa arabských vůní!
Rozhodovala jsem se mezi vůní Lattafa a Mithqal, ale po přečtení a zhlédnutí několika recenzí jsem se rozhodla pro Mithqal.
Samotný flakon je nádherný, velmi klasický a jednoduchý v tom nejlepším slova smyslu.
Vůně je rozhodně sofistikovaná! Jsem typicky smyslně sladká žena s tóny ovoce nebo karamelu/vanilky, takže tohle pro mě byl trochu obrat. Nicméně vidím hodnotu v tom, že takovou vůni vlastním. Někteří říkají, že se přiklání spíše k mužským nebo spíše k ženským vůním, ale pro mě je to dokonalý příklad skutečně unisexové vůně.
Jsou v ní přítomny všechny uvedené tóny, ale podle mého názoru vyniká mango, pačuli, růže a pižmo. Nóta manga není šťavnatého nebo svěžího typu, ale spíše jako sušené mango, které bylo spolu s pačuli rozemleto na jemný prášek. Myslím, že právě tato kombinace dodává vůni to, co ostatní popisují jako "šumivost". Nóta růže je spíše stydlivá, objevuje se jen v pastelových tónech, takže pokud se obáváte přetížení kytice - nemusíte! Nóta pižma je všudypřítomná a dodává vůni onu "rozdrcenou" atmosféru, také udržuje vůni dokonale unisexovou.
Mnoho recenzentů tvrdilo, že tato vůně je poutavá, a já s tím souhlasím. Je to jedna z těch neuvěřitelných vůní, které mají tak skvělou siláž a projekci, že vás lidé - i když se tiše ptají v duchu - rozhodně budou přemýšlet, kdo to je, že tak krásně voní.
A konečně, ráda vrstvím a mám pocit, že tato vůně je skvělá jak pro vrstvení, tak pro samostatné nošení. Zatím jsem ji vrstvila s bambuckým máslem s vůní čokolády a jednou s Bohemian Oud od Zary. Výsledný produkt vrstvení byl v obou případech božský. Tato vůně si určitě dobře rozumí s gurmánskými vůněmi. Této vůni dávám 7,5/10!
💡 EDIT: Dneska se mi rozsvítilo, když jsem si uvědomila, že Mithqal voní jako dokonale unisexová verze Marc Jacob's Decadence! Tyhle dvě vůně jsou rozhodně sourozenci.

dsantiago02
Ujasněme si něco: toto NENÍ duplikát Gris Dior / Gris Montaigne. Připomíná ji pouze při prvním stříknutí, a to na nepatrně krátkou dobu. Pak se z ní stane něco jiného, jantarová vpřed. Vlastně bych řekla, že je to na chlup stejná vůně jako Petra (2020) od Masque Milano. Poznámka na okraj: Masque Milano Petra NEVONÍ jako Coco Mademoiselle. Další její zkreslení... každopádně jdeme dál.
Stejně jako asi všichni, kdo tu zanechali komentáře, jsem si ji koupila v naději, že by mohla dobře posloužit jako alternativa k mému milovanému Gris Dior, který znám a vlastním už od dob, kdy to byl Gris Montaigne. Bohužel to není ono. Nese se v duchu tradičních blízkovýchodních vůní, a i když je to velmi pěkná vůně, Gris Dior to opravdu není. Ta se mění na gumovou, ambrovou a vrzavou. Méně je u této vůně více, a i tak je příliš hlasitá.
Nejlepší alternativou Gris Dior, kterou jsem dosud zažila, je Ajmal Evoke for Her, která je pravděpodobně nejpřesnějším představitelem DNA Gris Dior. Také M. Micallef EdenFalls, i když EdenFalls je chladnější a plošší, méně sladká. Vyzkoušela jsem také The Woods Collection Eden, která je v pořádku. Ale zařadil bych ji na třetí místo.
Upřímně nevím, kde lidé berou, že Gris Dior je podobná Bottega Veneta... nebo dokonce Midnight Poison. Ježíš... každopádně, to jsou mé rychlé myšlenky.
Pokud máte rádi jantarové vůně, je to pro vás. Noty zde uvedené jsou podle očekávání špatně. Oficiální tóny zahrnují mango, liči, růži, slanou vodu a jantar. Takže ano... udělejte si průzkum a důvěřujte svému nosu.
Také těm recenzentům (zejména na YouTube), kteří uvádějí lidi jako já v omyl s vůněmi, jako je tato, bych od vás čekala víc, vzhledem k tomu, že jste si z toho udělali profesi. Prosím, snažte se lépe.

fabrice1977
Testoval je už někdo? Prodal jsem dva araby a koupil jsem tyto - Mithqual Al Ard Zaffaran. Srovnávají je s Gris od Diora, nepotvrdím ani nevyvrátím. Vzorek Gris jsem měla kdysi dávno, vzpomínám si skrz mlhu, tak si nebudu moc vymýšlet. Je tam stejná atmosféra, jakou si pamatuji, myslím, ale je to klon? Navzájem na sebe odkazují, ale.... Nevadí. Nákup naslepo stejně považuji za úspěch. Parfém z kategorie dřevitých vůní, spíše teplý ve vnímání, trochu kořeněný, v úvodu v něm růže voní jako ovocný džem, ale není přeslazená - je to sladkokyselý ovocný džem (bergamot asi sladkost tlumí) s růžovými nuancemi, který se v úvodu prolíná s pačuli a mechovými akordy. Trochu, ale jen trochu, v ní vidím styl Bottega Veneta (ale nemyslete si, že je stejná, protože není). Trochu voní jako dobrý čaj s limetkou oslazený suchým medem. Tento stav vydrží asi hodinu a parfém vyprchá, ale nezmizí. Vyjde najevo druhá tvář Mithqualu - parfém na sebe bere kožovitou a pudrovou podobu, která je téměř balzamická, jemná a po celou dobu hřejivá. Na kůži ji cítíte po celou dobu několika hodin. Velmi kvalitní flakon. Pečlivě propracované "zlaté" detaily. Dobrý obsah. Oblíbila jsem si je....

stevolution
Lehké, vzdušné, ale s velkou projekcí a dlouhou životností. V chuti je cítit mango, ale není přehnaná. Zdá se, jako by chtěla přejít do vodní oblasti, ale nedosáhne toho. Vše zůstává pěkné a suché. Sandálové dřevo je lehké a podobné cedru. Celkově působí liliově a snadno se nosí i v teplém počasí. Svěžest, která není pudrová, plíživě květinová ani nudně vodní. Nic temného, kalného ani růžově těžkého, jak to bývá u mnoha středovýchodních vůní. Nepodobá se ničemu jinému, co vlastním. Navzdory svému lehkému charakteru dokáže v mžiku zaplnit místnost, takže by mělo stačit jedno nebo dvě stříknutí. Mám pozitivní komentáře o tom, jak krásně voním.