Fucking Fabulous podle Tom Ford je Leather vůně pro ženy a muže. Fucking Fabulous byl/a uveden/a v roce 2017. Vrchní tóny jsou Levandule a Šalvěj muškátová; střední tóny jsouKůže, Hořká mandle, Vanilka a Orris ; základní tóny jsou Kůže, Fazole tonka, Kašmír, Bílé dřevo a Jantar (ambra).

Fucking Fabulous Parfum od Toma Forda ukazuje zdrženlivost a mistrovství
od Eddie Bulliqi

Deft11
Lidi, bohužel vám nemůžu zabránit, abyste se navzájem napadali, protože jeden z vás neřekl něco dobrého o parfémové vodě toho druhého, a já to podporuji, protože mám rád nešťastné scény, ale musím se do toho vložit, abych vám zabránil v šíření nesprávných informací.
Vůně a parfémy MÁJÍ patenty, jen je třeba o vzorec požádat u INPI (nebo u příslušného orgánu duševního vlastnictví ve vaší zemi) a každá společnost, která se snaží kopírovat nebo má velmi vysokou míru pravdivosti, bude potrestána. Žádná kosmetická společnost však není ochotna tento proces podstoupit, protože by to znamenalo, že by musela odhalit svůj konkrétní vzorec patentovaného výrobku.
Ve světě parfémů navíc návrháři kopírují sami sebe nebo si počínají ještě hůře. Sám Pierre Bourdon prohlásil, že Creed si přivlastnil jeho recepturu pro Green Irish Tweed, zatímco on a Olivier Creed soupeřili o místo parfuméra. Nespokojili se s tím a udělali to znovu, když okopírovali Individuela v podobě Original Santal (v současné době má autorské zásluhy na obou parfémech). Každý návrhářský dům má případ kopírování nebo přivlastňování nápadů, to je ve světě parfémů zcela normální.
A konečně, můžete se návrhářů zastávat, ale uvědomte si, že se tím dostáváte do velkého průšvihu, oni na vás nemyslí, když jde o přeformulování nebo dokonce ukončení výroby vašich oblíbených parfémů. Vydají horší provedení (a řeknou, že je to parfém na rande lol) nebo ho zpřístupní výhradně na jiných trzích, čímž vás donutí platit skrz naskrz za parfémovou vodu, která by neměla stát víc než 50 dolarů (výrobní náklady na Bleu de Chanel jsou přibližně 5 dolarů na lahvičku, včetně surovin, výroby a nákladů na výzkum a vývoj při navrhování složení, zbytek je marže a odlišení značky Chanel).

joaopedro.gsb
Att: Už jsem tu viděl spoustu legračních věcí, ale fanatici do parfémů jsou novinkou.
Dobře, pokud ti nesedí k osobnosti, pleti nebo nosu (samozřejmě nikdy nedělej ukvapené závěry, zvlášť u parfémů "mimo mísu", musíš si je vzít na sebe několikrát a nejsou pro každou příležitost), je to výrobek na prodej komukoliv a každý ať si ho koupí nebo ne, jestli si myslí, že je dobrý nebo špatný, není potřeba ho uctívat.
A tento web, jak jsem pochopil, má jako jeden z hlavních účelů vystavení názorů a (osobních) zkušeností s výrobky, vytvoření rámce obecného názoru, ale pak každý, komu se tento z nějakého důvodu nelíbil, je prostě špatný? Jste snad neinteligentní? Promiňte, kamaráde.
Není to proto, že si myslíš, že jsi nějaký aristokrat, který používá flakonek parfémové vody za 4k, že všichni ostatní to cítí stejně (a ti, kteří ne, rozhodně nejsou sami, kkk).
Kousni se do toho, magore, dětinské a povýšené cvrlikání z tvé strany a přímo neuctivé a zaujaté vůči divákům a lidem. Nikdo nenapadl nikoho, kdo parfém používá, dokonce ani parfém samotný, jen vyjádřil své vnímání.
Opakuji, stojí za to se s ním seznámit, protože úspěch musí být zřejmě marný, ale pokud se vám nelíbí, buďte prostě uctiví a upřímní při předkládání textu zde, to jsou jediné požadavky.

mrssugarrush
Smrdí to jako chlap, který skončil se sekáním trávy a neměl čas se osprchovat, takže si skvrny od trávy otřel dětskými ubrousky a namazal se tunou deodorantu.
Než odejde na schůzku s kamarády do baru, chvilku obdivuje svůj čerstvě posekaný trávník a šeptá si pro sebe: "To je kurva báječný."

Leyanna
Léto 2020. Je horko. Mám na sobě Fabulous. Potkám někoho známého, obejmeme se a on najednou řekne: "Nemůžu uvěřit, jak krásně voníš!" A začne mě očichávat.) V prvních vteřinách jsem byla v šoku, taková slova komplimentu jsem ještě nikdy nedostala... a pak mi to přišlo strašně vtipné, protože jsem si vzpomněla na název parfému😆 Přesně tak! ))))

Elise84
Aromatická vůně s příjemným úvodem šalvěje muškátové a levandule, na mně není cítit mandle ani kosatec.
Tóny z úvodu na mě zůstávají hřejivé a zjemňující s vanilkou a fazolí tonka a vykoukne kožený tón, i když velmi jemný. Na mně tak zůstává, nemá žádný další vývoj a bohužel mě po chvíli omrzí.

leonetta64
Nikdy by mě nenapadlo, že by se tato vůně mohla jednoho dne ocitnout na mém seznamu. Vůně s tímto názvem.... Ne. Rozhodně se nejedná o "prudérnost". Nejsme přece Američané! My Evropané jsme příliš blazeovaní. Navíc pro neangličtináře mají některé výrazy malý účinek. Pokud však odborníci na propagaci a reklamu slavného módního domu zvolí takový termín, je to proto, že mají na mysli potenciálního kupce, který je přesně u mých protinožců. Například u nás může být potenciálním zákazníkem bohatý (nebo rádoby), arogantní a "testosteronový" mladý muž. Můj zřejmý opak ve všech ohledech.
Když jsem si však v parfumerii všiml flakonu na stojanu s parfémy Tom Ford, nemohl jsem nesáhnout vedle. Odpařil jsem ho a okamžitě se mi nesmírně zalíbil.
V záchvatu nadšení jsem si koupil malou lahvičku. Nelituji toho, ale myslím, že už si ji znovu nekoupím, i když...
vůně je vynikající. Tóny levandule a šalvěje, dobře přítomné a dokonce zvonivé, udávají klasický, elegantní a mužný tón. Mandlové a sladké tóny spolu s nádechem kůže vytvářejí jemný základ, velmi sametový, dobře přilnavý k pokožce, až příliš. Zde: kdyby existovalo (nebo kdybych znala) přísnější slovo, použila bych ho, ale nenapadá mě nic jiného než "morbidní" a dokonce "mdlý" (mlhavě), které jsou zavádějící.
Vůně je dlouhotrvající a z mého pohledu velmi univerzální, není vtíravá, není přehnaná, myslím, že je nepravděpodobné, že by byla nepříjemná pro okolí osoby, která ji nosí.

Ulito
Zásadně čistá vůně. Vůně je velmi příjemná, neotřelá a báječně si pohrává s apriorně mužskými ingrediencemi, ale velmi dobře zpracovanými směrem k unisexu.
Čichový základ vůně tvoří levandule, mandle, kůže a sladký, spíše lineární základ v pozadí, který do vůně vnáší teplo jantaru a onen bavlněný dotek kašmíru.
Je to bavlněný základ na vysušené kůži, dobře ošetřený, vůbec ne živočišný, vykoupaný jantarem a vanilkou. Ozdobíme ji čerstvou levandulí a posypeme jejími květy mandlí.
Je velmi příjemná, intenzivní, dlouhotrvající. Dobrá vůně.

M4rc0
ZATRACENĚ BÁJEČNÉ!
Jaká úžasná věc, semišová kůže + mandle!
opravdu se vám chce pít, je to extrémně návykové, myslím, že na ženách to vypadá lépe, ale stejně bych si to vzala na sebe, ALE zaplatit za to ekvivalent 2500 bonorů nebo KURVA KURVA nikdo mě nikdy nepřesvědčí, že parfém stojí za víc než 1k a ti, co za to platí, jsou opravdu pomýlení, ale život je pro každého, že?
Analýza na základě dekantace
Vůně = perfektních 10
Fixace = minimálně 8 hodin
Projekce = aurea 2h
Za ty 2k to nestojí, ale ti, co to chtějí, to zaplatí

corkscrewcurly
@clintjr82
Právě jsem si přečetl tvůj komentář a - ze zvědavosti - jsem šel na tvou profilovou stránku a přečetl si i některé další.
Nedivím se, že jich ze stránek s recenzemi parfémů tolik zmizelo. Jsou způsoby, jak napsat negativní recenzi, a garantuji, že ten váš mezi ně nepatří.
Používat takový jazyk k popisu parfému je prostě zatraceně neslušné:
"Velmi smradlavé, pro babičku, která má ráda parfémy Powder pouporri".
"Tahle věc smrdí. Je to hrůza. Určitě je to pro a starší ženy, ale moje sedmdesátiletá babička tuhle vůni ani neměla ráda."
"Celkově smrdí pro ženu. Babička to může snadno stáhnout. Od 60 let."
Parfém - jako každá forma umění - je subjektivní. Něco, co nesnášíte vy, bude někdo jiný milovat. Popisovat ty, které vám necinknou, urážlivým jazykem, který používáte, jen naštve všechny, kteří je milují, už jen proto, že je fakticky nazýváte idioty se špatným vkusem.
Vysvětlete, co se vám na vůni nelíbí a že není pro vás a proč (aniž byste se uchylovali k pejorativním výrazům). A jako základní pravidlo NIKDY nenazývejte něco vůní staré dámy/muže/babičky/dědečka. Pokud to uděláte, zaručuji vám, že vaše recenze bude rychle vyloučena ze stránky.

jerry drake
Byl jsem zvědavý, zda tento návrh vyzkouším.
Očekával jsem, že bude mnohem sladší a opojnější.
Po nastříkání jí musíte dát trochu času, zhruba za půl hodiny můžete ocenit její rozvinutí a upřímně řečeno voní dobře.
Je jiná než ostatní vůně a vyzařuje z ní luxus, všimnete si vysoké kvality kromě začátku, kdy mi připomíná známý tělový krém.
Nebudu se pouštět do zdlouhavých debat o ceně a o tom, jestli se vyplatí, nebo ne, protože, přiznejme si, 3 stříknutí a vydrží několik hodin.
Vůně je na vysoké úrovni, ale nezamilovala jsem se do ní natolik, abych si ji koupila, a pro ty, kteří vůněmi dobývají, připomínám, že v rozmezí 50-100 eur je nekonečně mnoho návrhů hodných pozornosti.

Dr.No
Mělo by se to jmenovat: "Zkurveně směšné" nebo "Předražený zkurvený odpad". Proč? Zde je moje analýza...
1) Každý rok se na celém světě vydá 2 až 3 tisíce vůní. Z: katalogových, celebritních, značkových, niche a nezávislých. Ve všech cenových relacích a ze všech zemí.
Aby přitáhly pozornost veřejnosti a přiměly ji výrobek koupit, dají mu směšný název, který mě zdaleka neuráží, spíš se za něj stydím, protože ten název KONKRÉTNĚ vystihuje obsah a neodpovídá názvu.
Vert D'Encens je mistrovské dílo Toma Forda (spolu s Plum Japonais, Noir de Noir, Tuscan Leather, Patchouli Absolu, Oud Wood), a kdyby tuhle pojmenovali: Fucking Fabulous, bylo by to na úrovni.
Měli ji nazvat: "Šumivá mandle", ale Tom Ford se prostě vydal snadnou cestou. Ani se mu nedivím, je shnilý v penězích. MARKETING PO LŽIČKÁCH.
2) To, co mělo být "limitovanou edicí", nebylo. Hostům prezentace parfému dali asi 500 lahviček a dalších 1000 do prodeje pro veřejnost. skutečnost?
Prodává se ještě teď s červeně zakrytým slovem FUCKING. DALŠÍ MARKETING... (a lží)
3) Orientální parfém podle značky, ALE nakonec voní jako gurmánský. Super sladká mandlová, pudrová/katalyzovaná s NĚJAKOU kůží na vanilkovém pozadí s fazolí tonka. Unisex. Velmi silné vrchní tóny a dlouhotrvající. Trochu mi připomínala L'Homme od Guerlain.
FF není nic, co bych ještě necítila. Ve skutečnosti mi přijde průměrná a nemyslím si, že voní lépe než Pure Tonka od Thierryho Muglera (což je gurmánská vůně).
Mít k dispozici Tuscan Leather (sladká kůže) nebo Ombre Leather, nevidím Fucking Fabulous ani na to, že by se jim vyrovnal. Lidé postrádající parfumérské zkušenosti se z tohoto uvedení "limitované edice" zblázní.
Escada Magnetism pro muže (ukončený parfém) je sladká kůže a dostane se k vytírání podlahy s "FF". Lira od Xerjoffa z něj dělá blázna, tohle je GOURMAND.
4) usd$320-? to si vážně myslí, že jsme "hlupáci", co za to dávají peníze? proč ji nevyvedli v základní řadě (s jiným názvem, jak jsem zmínil) spolu s Ombre Leather a ať lidi zaplatí usd$120/130- vrcholně, myslím, že by to bylo pořád průměrné, ale cenově dostupnější a..... méně směšné.
--------
Nakonec nám Tom Ford s tímto uvedením na trh prodává trend, a ne parfém. Návnada na ždímání kapes lidí a ubohých anglických recenzentů (ne všech), kde pro získání návštěv a odběratelů na svých kanálech běží získat "své Fucking Fabulous" a udělat recenzi : fucking ridiculous.
Ne všechno, co značka uvede na trh, musí být mistrovské dílo nebo velmi dobrý parfém (White Suede, Tobacco Oud, Oud Minerale, Neroli Portofino Acqua, Costa Azzurra). Musí existovat jednoduché "no-nonsense" parfémy, ale..... TOHLE?
Drahý, průměrný a, ano... hezká. Matná černá je sexy, ale lahvičku si na věšení neponesu.
Ne, díky, pane Forde!

Dario40
Jedna z nejbizarnějších a zároveň nejinovativnějších vůní na trhu!
Najít správné místo a situaci pro její nošení je však obtížné. I tady se musí líbit, mně osobně přijde trochu "těžká" na pochopení a tvarování na kůži.
Klasické mužné a mužné tóny, jako je šalvěj a levandule, kombinované tak neobvyklým způsobem s mandlemi, vanilkou a syntetickým pižmem mě nepřesvědčují, zejména na nos a instinkt.
Na kůži vůně vynikne, je magnetická, dokonce přitažlivá, ale můj úhel pohledu obíhá jinde.

olfactorium
Právě jsem v New Yorku na týdnu módy a dostala jsem vzorek této voňavé novinky od kamarádky z branže. Chichotali jsme se nad názvem jako dva školáci, ale není to právě ono? Opravdu jsem si zvykl vnímat Toma Forda jako nositele image vzletného luxusu. Tato ceněná představa se prudce zvrhla v satiru na bílý chléb a jakési očividné podbízení se těm nejsofistikovanějším živlům mezi námi. Tato vůně uráží každého, nebo alespoň každého, kdo má alespoň trochu sebeúcty. Žádné tajemství. Nejen to, ale není vůbec fenomenální, jak naznačuje název. Tři stovky za fazole tonka, kůži a kašmeran? Ty se dají sehnat na pultu s kolínskou v drogerii! Co je na tom FF? Hořký mandlový olej také neospravedlňuje etiketu a matně mi připomíná všudypřítomný šampon Vidal Sassoon z 80. let, ten v béžové lahvičce. Vlastně všechno na tomto vydání je spíše béžové a zastaralé. Její přesvědčovací síla bude spočívat v samotné nadsázce jejího názvu, ale to mělo za následek, že mě přesvědčila, abych přehlídku Toma Forda úplně vynechala. Pokud aspiruje na titul "Nejšpinavější žijící návrhář", pak se to Fordovi rozhodně skvěle povedlo. Tento "šokující" flakon je obrovským zklamáním a je prostě nevkusný, zejména ve srovnání s některými jeho jinými hluboce luxusními elixíry. Za takové peníze existují lepší věci.

nathalie.kiev
Mmm... Taki ruskojazyčné komentáře k této vůni jsou spíše skromné a nevinné! Dokonce i hříšné myšlenky inspirované názvem se bojí naplno vyjádřit v komentářích, a proto obsahují nesmělé červenající se hvězdičky jako "špičky". A co teprve naše anglicky mluvící kolegyně, které se už třetí den hromadně cvičí v parfémových hláškách v mateřštině! Kárám se, že můj mozek, šokovaný tímto epatickým názvem, také okamžitě vygeneroval krátké a výstižné názvy pro budoucí párové (mužské a ženské) vůně tohoto mistra. Ty však okamžitě vybledly po ozdobných nápadech anglicky mluvících perfšálků.
Počkejme si na další sezónu:
1. That's Some Expensive Shit (od Konga5000).
2. Tom Ford má klacek v zadku.
3. Snowballing Eau Fraiche (od SchopenhauersNose)
4. Bareback Fuck Intense (autor: SchopenhauersNose)
5. Fucking Fabulous Eau De Fuck (od Chiru)
6. Tom Ford's Fabulous Signature Fuck (od Chiru).
Celkově vzato má Tom ještě hodně práce!
P.S. Celou tuhle extravaganci na anglické stránce schválil sám pan zoka (slíbili, že to později uklidí). Takže nejspíš i tady můžeme počítat s dočasnou svobodou pro papoušky!

Анна_35
Asi mě budete mínusovat, ale nemohu mlčet: je nutné snižovat úroveň kultury a estetiky, aby se parfém nazýval nadávkou! Ukazuje se, že marketéři o nás přemýšlejí a na jakou úroveň nás staví. Nikdy jsem Toma Forda neměla ráda a teď jsem z něj zmatená. Je jasné, že prodeje jsou určeny pro Evropu a USA, kde je mate svoboda a tak dále, ale tak, jakoby nenápadně, se nám nabízí klesnout na stejně špinavý asfalt. A my už vzdycháme, kde tu směs koupit ...... Poznámka: i komentáře ostatních, zvedají tuto hnusnou vlnu ... Mate je v komentářích. Našli byste například mat o Artisanu... Ne, na tenhle tah lidi neskočte! Mám vás všechny rád!