DarkRoseNoir
Velmi dobrá 😍 😍 Dnes voněla během relaxační chvilky v obchodě Zara v mém městě. V tomto parfému jsem cítila také hodně liturgického kadidla, kakaa a vanilky😍 Skvělá na podzimní/zimní období. Mírná doba trvání a siláž, alespoň na mě. Kožené tóny naštěstí nejsou přítomny (nepatří k mým oblíbeným) a oud není vůbec otravný. Doporučuji si k ní zajít přivonět, samozřejmě pokud máte rádi tento typ vůní.
Dnes jsem si přivoněla znovu asi po 4 měsících. Můj názor na tento parfém se nezměnil. Je opravdu dobrá 😍 Myslím, že si koupím formát 30 ml a ne plnou velikost, jednoduše proto, že mi podle mého názoru hodně připomíná Pepe Fondente od Natures, kterou už mám. Rozdíl mezi nimi je následující: BO je kouřová a má takový ten kadidlový nádech, který se mi moc líbí! PF je naproti tomu pepřová a kořalková (všimněte si názvu..). Velmi výrazná podobnost spočívá v sušení 😉.
10/09/23
No vidíte 😁😁 koupila jsem si 30ml velikost, kterou budu nosit v kabelce v období podzim/zima. Prostě jsem neodolala 😁😁😁Mám ji moc ráda!
mlleghoul
Na vůni Bohemian Oud od Zary nemohu pět dostatečnou chválu. Myslím, že by to nedokázalo ani deset andělských sborů. Ale řekněme, že kdybyste vzali polštářek marshmallowového chmýří, na kterém se vznášeli ti andělé, zamíchali ho do té nejlehčí a nejnadýchanější čokoládové pěny, jakou si dovedete představit, naservírovali do ručně vyřezávané misky z jakéhosi pryskyřičného posvátného dřeva a doplnili ho zápalnou květinovou příměsí jemně opečeného černého pepře, pak byste možná tušili, o čem všichni zpíváme. Bohemian Oud je nádherné potěšení, které je o to fantastičtější, že za necelých 30 dolarů je to zatraceně drahé. Kupte si láhev. Kupte si jich 12. Ta věc je úžasná.
Saryta_gg
Zamilovala jsem se, nemůžu uvěřit, že si mě tato výjimečná a cenově dostupná vůně našla, říkám, že si mě našla, protože se mi před několika měsíci objevila na webových stránkách Zary, upoutala mou pozornost, ale ve Valencii ji v té době neměli v žádném obchodě, a tak jsem ji nechala plavat. Včera jsem se procházela po rodné Graně, na popud synovce jsem vešla do Zary, a když jsme stáli ve frontě na placení, byla tam, potřebovala jsem si ji vyzkoušet a kouzlo se rozplynulo.
Prvních pár minut může být vtíravých, voní to jako čisté církevní kadidlo naprosto rozpoznatelným způsobem, už tahle část se mi líbila, ale během odpolední procházky se tahle vůně vyvíjela, kadidlo se stalo sladším, už to nebylo církevní, teď to bylo kadidlo s nádechem kakaového prášku a lahodné vanilky, která mě zútulnila, i v srpnu se tak ráda cítím. Je to lahodná a útulná vůně, která mě nutí neustále se očichávat a plaše smrkat.
Nepovažuji ji za silnou nebo nesnesitelnou vůni, je to spíše jemná vůně, která vás provází. Lehce kořeněná a ano, sladká, aniž by byla jakkoli syntetická. Na mé pleti vydrží asi 6 hodin a její projekce je pro mě lehká, ale vůně to naprosto vynahrazuje. Zůstala v mé sbírce, pozdě večer jsem si ji musela vzít s sebou domů.
Není to vůbec elegantní vůně, ale klidně může být něčí osobní vůní. Mně evokuje totéž, co jiné parfémy jako L by Lolita Lempicka nebo Choco Musk, aniž by byly stejné, cítím se v nich stejně, jako doma.
Rosgon
Zbožňuji ho. Koupila jsem si ji první nebo druhý den jejího uvedení na trh, viděla jsem ji náhodou, bez recenzí, aniž bych věděla, jestli je podobná jiným vůním... Prostě jsem si k ní přivoněla a byla to láska na první přičichnutí. Miluji její začátek, tu nádhernou vůni kadidla, která je postupně slazena kakaem, na mé kůži má velmi dobré trvání, na oblečení natož ... na praní. Vůbec mi nepřipadá mužná. Bez váhání bych si ji koupila znovu.
PijiRobyn
Jako velkému milovníkovi u krbu mi to nevoní. Patří sice do stejné rodiny, ale to tisíce dalších parfémů.
Je to dekadentní, lahodná kakaová vůně, velmi podobná vůni Cacao Porcelana od Materi. Je hutná, luxusní, jedlá, ale přesto elegantní, aniž by voněla přímo jako jídlo nebo čokoládová tělová mlha. Je uklidňující a pro své okolí rozhodně svůdná. Myslím, že ji rozhodně můžete mít jako podpisovou vůni, dá se nosit za každého počasí i během dne, pokud budete chytře dávkovat, kolik a kam ji nanesete.
Skvělá výdrž a projekce. Rozhodně doporučuji!!

Gilly
Jednoduše fascinován. Pro můj nos je to nová vůně a chápu polemiku o tom, zda je více mužná, nebo voní jako spálený plast. Taky nevím, jestli je to duplikát slavné Replica. Vím jen, že jsem si ji zamilovala. Musíte odolat začátku, protože je to opravdu silná směs kůže a kadidla. Kouzlo je v jejím vysychání. Lahůdka vanilky, kakaa a kůže. Naprosto unisexová a sexy na umření.
Nina.84
Upřímně řečeno, nechápu srovnání s filmem U krbu. Bohemian Oud má mnohem blíž k Nature's Dark Pepper. Hořké kakao s lehce kouřovým, spáleným surovým cukrem. BO je kouřovější a palčivější než Pepe Fondente, ale pocit tepla, sladkosti a likérovosti je pro mě stejný.
Miluji ji a myslím, že na podzim bude báječná!
drazzillion
To je úžasné. Od přírody mě přitahují kouřové, dřevité a kořeněné vůně, takže tahle je přesně pro mě. Úvod skutečně dost připomíná By the Fireplace, což je moje a manželova nejoblíbenější vůně všech dob. Bohemian Oud je však spíše její sestřenice než dvojče. K tomuto rozlišení budete možná potřebovat dobře znát By the Fireplace. Rozhodně se nejedná o identickou dvojnici, ale má společné rysy a rozhodně patří do stejné rodiny.
V úvodu voní po hořícím dřevě s velkým množstvím pepře. By the Fireplace rozhodně voní spíše jako uzavřený oheň ve skutečném krbu, zatímco Bohemian Oud má lehce trpký podtón, který připomíná venkovní oheň v lese. Na první dojem je v ní cosi jemně evergreenového, což velmi oceňuji. V úvodu působí spíše jako oheň v otevřeném lese s vlhkým, čerstvě nařezaným dřevem, zatímco BTF spíše jako hořící suché dřevo při pobytu v útulném interiéru. Doufám, že to dává smysl. Tento popis by mohl vést k domněnce, že se přiklání spíše k mužnosti než BTF, ale podle mého názoru se Bohemian Oud přiklání stále mírněji k ženskosti, jakmile začne schnout. Jakmile se úvod usadí, kakao skutečně zazáří. Namísto vanilkové sladkosti v BTF nabízí Bohemian Oud jemný čokoládový nádech - sladkost, která je potřebná, oceňovaná, zajímavá a příjemná změna oproti typické vanilkové sladkosti, a vůbec mi nepřipadá sladká.
TLDR; Otevírá se více svěží než BTF, ale schne více gurmánsky a méně kouřově než BTF, ačkoli všechny prvky jsou v obou stále patrné po celou dobu jejich životnosti. Kuchaři se líbají.
Pokud se vám líbí BTF, je velká šance, že se vám bude líbit i tato. Pokud nemáte rádi kouřové nebo dřevité vůně, nejsem si jistá, že je pro vás.
Tohle ROZHODNĚ křičí chladné, svěží podzimní večery u ohně a užívání si krás přírody s dobrou společností.
Jeden nástřik na mém zápěstí vydržel asi 3,5 hodiny. Poté jsem se přestříkala celá, protože jsem měla chuť na další, i když byl rozhodně stále znatelný. Cítila jsem ji na sobě i na manželovi ještě druhý den. Jediné, čeho lituji? Že jsem si nekoupila druhou lahvičku.
Je to božské. Neprodávejte ji navždy, prosím - potřebuji víc. Koupila jsem si lahvičku v den uvedení na trh a v Kanadě už je samozřejmě vyprodaná. Nerada jsem takhle upřímná, ale musím uznat, že je to tak.
Jako vždy je to ale super zavádějící a směšný název vůně.
Nevěřte u ní papírovým vzorkům, protože papír se přichytí na svěží, peprný úvod a nerozvine se tak jako na kůži. Na kůži, alespoň na mé, se promění v něco opravdu kouzelného.