Sultry Pear Eau de Parfum podle Zara je vůně pro ženy. Sultry Pear Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tón je Hruška ; střední tóny jsouMandle a Jasmín ; základní tóny jsou Vanilka a Pralinka.
Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Značka Zara
Kolekce Chapter No.6
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
Gigi9307/01/23 00:45
Konečně! Tak dlouho jsem čekala na duplikát! La Belle je moje nejoblíbenější od doby, kdy jsem si ji poprvé koupila, mohla bych ji nosit každý den , už jsem spotřebovala 50ml a pak 100ml lahvičku a je ode mě velmi neobvyklé spotřebovat i 30ml! Tak snadno se mi omrzí. Ale tahle... A musím podotknout, že La Belle je na mě hodně silná a dlouho vydrží, takže ji opravdu nanáším opatrně, ale jo... tak moc ji miluju. Ale musím říct, že na můj rozpočet je docela drahý...
A teď... Každá puberťačka bude vonět takhle LOL.
Ale mně je to jedno. Miluju ji a stojí 1/5 ceny originálního parfému JPG, takže jsem teď opravdu spokojená! Sultry Pear (taky miluju ten název) zatím testuju, ale vůně je perfektní, stejně jako siláž. Taky na mě dlouho vydrží, ale kdyby ne, tak by mi ta cena byla úplně ukradená :) A taky se mi líbí.
Líbí se mi i sušení, což se mi u parfémů ZARA ne vždy daří.
Za tuhle cenu je to určitě 10/10. Děkuji ZARA! 🤩🍐🍦
Aktualizace: testovala jsem je ze strany na stranu na pažích. První nástřiky na pár vteřin jsou velmi podobné mému nosu. Když začne zasychat, vnímám v té od ZARA o něco méně vanilky a více květin. Ale pak po pár minutách začínám cítit pralinku/kakaový tón, který v La Belle není. Díky tomu je Sultry Pear opět sladká a hluboká. Je o něco slabší než originál, ale není špatná a vlastně se mi moc líbí!!!
Jsou odlišné, ale ne úplně, a musím přiznat, že když na sobě nemám obě, nejsem si jistá, jestli bych poznala rozdíl. Což jsou velká slova, protože jak jsem se zmínila, zbožňuji JPG LB.
Každopádně... Ani nechci další LB, chci jen možnost, kterou mám ráda stejně jako LB, a parfém, který bych mohla nosit každý den, aniž bych musela utrácet všechny peníze za parfémy. A tenhle se zdá být tím pravým! Opravdu se mi líbí jeho sladkost :). Pokud máte rádi sladké, orientální (a gurmánské) vůně, určitě ji vyzkoušejte!
A pro ty, kteří si myslí, že je příliš drsná, vyplatí se počkat na uschnutí, hoši!
Frabra8806/22/23 09:32
EDIT: Toto je moje recenze prvního vydání. Druhé vydání (2024) mi přijde mnohem sirupovější, sladší a pudrovější.
Konečně vůně od Zary, pro kterou sedí název i profil vůně, je to opravdu Sultry Pear!
Lahodná, aniž by byla gurmánská, ovocná, aniž by byla mladistvá, a se sladkostí, která je filtrovaná, svůdná a elegantní.
V úvodu cítím trochu svěžesti, v této hrušce je něco trochu zeleného a oroseného, jako by to bylo akvatické ovoce! Dokonce si troufám říct, že něco ozonového?
Přítomny jsou i některé podtóny aromatických látek.
Jasmín tančí kolem ovoce a dodává mu další krásnou lehkou a vzdušnou vrstvu, je to velmi čistý jasmín, lehce květinový a trochu prací, což mě velmi baví!
Účinek je čistý a éterický, protože hruška v tomto okamžiku není vůbec moc sladká.
Když se však mandlový tón na kůži zahřeje, charakter hrušky se začne měnit, stává se kulatější a plnější a karamelizuje. Tato mandle je velmi oříšková a má silnou, intenzivní přítomnost.
Mandle smíchané s pralinkou, vanilkou a tím, co tuším, že je pižmo, voní téměř jako heliotrop; tato směs je teplá a pulzující a vytváří dusnou sladkost, která hrušku obklopuje... právě v tomto okamžiku ovoce dozrává šťávou a sladkostí.
Přesto je lehký a vzdušný pocit vůně zachován díky pižmu, protože je mnohem vzdušnější a pudrovější a čistší. Co bych z hlediska textury definovala jako pižmo "kočičí srsti".
Myslím, že v parfému je také trochu jantaru a v traktu je cítit, jako by to byl balzamický jantar, je tam benzoinový podtón... parfém má takovou tu sofistikovanou a hřejivou pudrovost, kterou dokáže vytvořit jen takový materiál. Přítomen je i mírně laktonický aspekt, ale klasickou pralinku v této fázi necítím.
Vanilka v sušině interaguje se zbytky mandlí, což dává výsledek v podobě konfet. Voní jako lehká tonka, která mi připadá opravdu znamenitá.
Na ucítění pořádné čokoládové a sladké pralinky si musíme počkat až do konce sušení, ale v tu chvíli je vůně téměř kožní.
Co mě na parfému překvapilo, je to, že čistý a téměř vodní aspekt hrušky (a jasmínu) se čas od času vrací a krásně koexistuje s intenzivní a teplou ambrovou/vanilkovou sladkostí.
Pižmo, vanilka a jantar použité v Sultry Pear mi trochu připomínají základ Zara Hibiscus, který mi zase trochu (jen trochu!) připomíná jantar v Paradoxe od Prady; Sultry Pear mi ještě více připomíná suchý puch Paradoxe, jeho sladký benzoin a pižmo, ale pralinka dělá tuto vůni více laktonickou a gurmánskou.
Také v ní rozpoznávám něco podobného jako v dry down Zara Femme (og, bílá nebo pastelově žlutá kostka), její pudrovost a její "kočičí kožíšek" pižmo.
Je jasné, že Sultry Pear je inspirována rodinou vůní La Belle od Jeana Paula Gaultiera: podle mého nosu je Sultry Pear směsicí mezi akviátnější a zemitější hruškou La Belle edp a sladkou, zralou a plnou tonky La Belle Le Parfum, jako by to byli rodiče a tohle je jejich malé dítě... což mě těší ještě víc! Mám mnohem raději tento druh mixu než pořádnou "dvojku", alespoň se snaží mít vlastní identitu.
Líbí se mi nálada vůně, ta hra mezi lehkou a vzdušnou a pak sladkou a pulzující ji dělá okouzlující! Je dusná a filtrovaná, připadá mi smyslná a nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu o parfému na bázi hrušek.
Myslím, že by se nejlépe hodila ke stylu a osobnosti, jako je Maddie ze seriálu hbo Euphoria, it/posh girl, která se může zdát zlá a bi***y, ale hluboko uvnitř má velké srdce a miluje život a světlo. Naprosto stejná slova jsem napsala ve své recenzi na Paradoxe od Prady, protože oba parfémy ve mně vzbuzují stejné představy, myslím, že tyto dva parfémy sdílejí stejný půvab, i když se na olfaktorické úrovni velmi liší.
Sultry Pear se v kolekci Zara Chapter 6 (společně s Cherry Smoothie) chová nejlépe, vydrží na mně 4 až 5 hodin, dryown přetrvává mnohem déle; první dvě hodiny se promítá mírně. Přestříkávání pomáhá, ale první hodinu vás může převálcovat.
JessiePooh05/01/23 17:53
5/1/23První dojmy, jsem zklamaná 😔. Dostávám jen něco hořkého. Možná hořké mandle? Dostala jsem ji teprve dnes, tak ji nechám odležet a zkusím znovu. Koupila jsem si dva kusy, protože jsem poslouchala hype a protože se dlouho prodával. Upřímně řečeno, zklamaly mě i ostatní vůně z této kolekce - cherry smoothie a marshmallow addict. Obě dusivé a prostě nefungují tak, jak jsem doufala. S broskvovou jsem se ani neobtěžovala, protože nemám ráda grapefruit. Možná jsou tyto vůně určeny do chladnějšího počasí, kromě té broskvové. Broskvová záře je možná jediná, která vydrží i v létě.
Právě jsem si uvědomila, co mi tato vůně připomíná. BBW vanilková pačuli pleťová voda z jejich řady aroma therapy.
5.3.23 Dnes jsem si ji nastříkala na ruku a nemohla jsem přestat cítit vůni své ruky. Začíná mi přirůstat k srdci. Myslím, že jsem očekávala, že tato vůně bude vonět určitým způsobem, a když nevoněla, považovala jsem ji za hořkou, ale opustila jsem to, co jsem očekávala, a teď jsem ochotná dát jí další šanci. Nevím proč, ale sultry pear mi připomíná wicked vanilla woods od bbw. Jedna z mých nejoblíbenějších od bbw. Uvidíme, jak se tato vůně bude časem vyvíjet.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem