Dark Purple Montale pro ženy

Dark Purple Montale pro ženy

růže
pačuli

Dark Purple podle Montale je Orientální Floral vůně pro ženy. Dark Purple byl/a uveden/a v roce 2011. "Nosem" za touto vůní je Pierre Montale. Vrchní tóny jsou Švestka a Pomeranč; střední tóny jsouRůže, Červené bobule, Pačuli a Pelargónie ; základní tóny jsou Pižmo, Týkové dřevo a Jantar (ambra).

Švestka
Pomeranč

Růže
Červené bobule
Pelargónie

Týkové dřevo

tt1077

Už rok žiji v Peru, ale hlavní část mé sbírky parfémů zůstala v Moskvě, což je frustrující, protože mám k dispozici jen vzpomínky na to, "jak to bylo skvělé".

A pak se jeden bývalý kolega rozhodl, že se podívá na Machu Picchu, a přivezl mi pár lahviček - něco, co v Latinské Americe za žádné peníze nekoupíte - (jiná mentalita, nemají tu rádi těžké věci))).
Mimo jiné - mé drahé milované Dark Purple od Montale, které jsem v Moskvě směle nosila do kanceláře, na jednání a večer do restaurace.
V časném peruánském ránu, v sedm hodin (kdy vlhkost oceánu ještě pokládá na město mrak), jsem se rozhodla ujít 5-7 kilometrů svižným tempem směrem k nábřeží.
Poté, co jsem došel pro Móntale, jsem si na ramena nanesl dva střiky a vyšel z domu.
Hlavní město Peru Lima leží ve skalnaté poušti mezi Andami a Tichým oceánem, ale město je neuvěřitelně zelené a barevné (v luxusních oblastech) a ranní oceánský opar (španělsky neblina) dělá každou pokožku hedvábnou a vlhkou.
A tak jsem vyšla z domu já a Dark Purple. Tmavě fialový vyšel první, nohou otevřel dveře a za ním já.
Společně jsme svižně prošli honosnou čtvrtí San Isidro do turistické čtvrti Miraflores.
Nejdřív jsem si všiml, že mlha od oceánu s kapkami vody visícími ve vzduchu voní po Dark Purple.
Ranní, ještě spící město ve svém mlžném, ospalém oparu beznadějně vonělo Móntale.
Slunce, prodírající se mlhou, se také zavlažovalo Móntalem.
V jednu chvíli se mi začalo zdát, že i všichni kolemjdoucí psi, kteří byli se svými páníčky na ranní procházce, jsou zjevně navonění Tmavě fialovou.

Ráno v Limě bylo jednoznačně ve znamení Dark Purple Montale.
Dark Purple kráčela (ne plula, ale kráčela) přede mnou ve vlnách a nedala nejmenší šanci vůni kávy z kaváren, skořici v čerstvých buchtách ani štiplavé kolínské peruánských dělníků spěchajících do práce.
Uvědomoval si svou všeobecnou převahu nad všemi ostatními a se sebevědomím hvězdy, která právě dorazila z dálky, prohlásil chraplavým a sebejistým barytonem: "Tady jsem, žádné kytky!".
Vskutku žádné květiny.
Začalo to těžkým švestkovým sirupem s Montalevovým charakteristickým pižmem + kosatcem (nevím, proč to slyším) + kůží + šafránem, to vše krásně a slavnostně drnčelo jako symfonický orchestr hrající crescendo závěrečných akordů pochodu.
S fanfárami, tamburínou a perkusemi.
Ale jestli si myslíte, že jsem potom Dark Purple nenáviděla - nenáviděla!

V tu chvíli jsem měl naprostý pocit, že s ním kráčíme pod rukou městem a necháváme za sebou rozsypané švestky, květenství jasně růžových muškátů, jiskry ohňostrojů a šafrán (který není ani v pyramidě vůní).

Moje teorie o takovém chování Dark Purple je, že po cestě dlouhé 13 tisíc kilometrů se vůně ještě nestačila usadit a odhalila se odvážněji než obvykle v jiném klimatu.
No, a obecně je to vůně pro odvážné duchy.
Dark Purple je velmi krásná, velmi drahá, velmi sebevědomá a velmi slavnostní.

Fritz

Dobře! Tmavá, šťavnatá květinová!
Švestka a růže jsou prakticky hlavními hrdiny. Jakmile se odpaříte, okamžitě dostanete zásah Montale a v tomto případě silné zralé a sladké šťavnaté fialové švestky s trochou citrusového vjemu. Pozvolna se stává jemnější a sdílí svou velkolepou přítomnost s klasickou Montale růží a zůstane tak po mnoho a mnoho hodin. Všechny ostatní tóny jsou v pozadí tohoto nádherného akordu, kterému se proboha daří velmi dobře vyniknout nad oběma hlavními tóny.
Tento parfém vytváří tajemství, sladké, ale NE VŮBEC. Nedokážu si představit, že by ho nosil každý - je tak specifický, jak specifická musí být osoba, která ho nosí. "Vědomí" a "tajemství" jsou slova, která mě napadají. Parfém podle mého názoru vhodný pro věk od 25 let.

Occhidaorientale

V těchto dnech ji nosím často, kdybych ji měla popsat jedním slovem, řekla bych šťavnatá! Podle mého názoru je jaro pro tuto vůni ideální období, na mé kůži je to hlavně švestka a růže, následované bobulemi a pelargonií, které sladkost trochu zjemňují... je sladká, aniž by byla vlezlá, koneckonců zralé ovoce je sladké, je vytrvalá, aniž by byla drzá, je zahalující, aniž by byla přehnaná, je "ovocná", aniž by byla chemická a aniž by byla otravně pastózní, švestka je tu opravdu dobře udělaná... miluju ji, mám po ní chuť na švestkový džem!

Fígaro Здесь

Dlouhá, vražedná stopa. Vynikající. Lákavé. Švestky, myslím, že hřebíček... Připomíná mi to něco z počátku 90. let, nejspíš Byzance od Rochase, kterou používala moje první žena během let studia na institutu.
Dnes jsem byl v nákupním centru - cítím chladivou, známou a chutnou stopu. Šel jsem za paní, abych si k ní přivoněl a zeptal se jí, co je to za vůni.
Stála ke mně zády. Říkám jí: "Paní, co je to za vůni, prosím, řekněte mi to!". Velmi stará dívka se ke mně otočí, oči má mastné a mastně černé, podkladový krém jí téměř opadává ve vločkách, zpod čepice jí trčí dva suché, mastné vybělené prameny, rty má hrubě ohraničené hnědou tužkou.....
Ukázalo se, že má Montale Dark Purple, - "děkuji...".
A já si uvědomila, že už taky nejsem kluk.

salvov631

Dark purple od Montale je další vůně, kterou jsem se odvážila koupit, přestože je spíše ženská.
Parfém s kombinací, která se mi opravdu líbila: květinová část s klasickým růžovým tónem typickým pro Montale a ovocná část daná švestkovým tónem.
V každém případě dobře vyvážený akord, který není přehnaně sladký a podle mého názoru je vhodný i pro nás chlapce (i proto, že dnešní pánská parfumerie má záplavu parfémů s vůní růže); akord, který mi připadá "hasící žízeň".
Tyto dvě složky (růže a švestka) však cítím hned od otevření a po celou dobu trvání parfému.
Švestka je v úvodu velmi realistická (což jsem velmi ocenila); připomíná mi vůni čerstvě oloupané švestky.
Co dodat... možná trochu méně náročná vůně než jiné, které mám; osobně si ji spojuji s létem (protože ovoce, na které se vůně zaměřuje, je typické pro teplejší roční období).
Velmi univerzální, opravdu dobrý objev.
Výdrž a výkon výborný jako u většiny Montale.
Za mě si zaslouží 8/10.

Pianomelody

Dark Purple je temný/gotický parfém s ostrými ovocnými tóny. Otevírá se pomerančem a "hutnou" švestkovou nótou. S neobvyklým charakterem je to esence se silným dopadem,a s velkolepou nótou bílého pižma a týkového dřeva v sušení, která zanechává hypnotickou a mimořádně "temnou" stopu. Je označena jako "pro ženu", ale podle mého názoru cítím, že může být klidně unisex, je to krásný parfém a nemůžu se dočkat, až si ho vezmu s sebou na podzimní dny.... prostě fantastický!

Vůně: 9./10
Výdrž: 10./10
Vůně: 9./10

Celkově: 9./10

Dundar

Popisován pro ženy, ale je velmi unisex jako mnoho jiných Montales. Pokud máte rádi pačuli, pak je to pro vás. Růže je zde silně přítomna, a i když není zmíněna v poznámkách, oud září od začátku až do konce.
Dlouhá výdrž a siláž je ... Montale standart; vynikající. Nespočet komplimentů obdržel do teď, ale pozor, to není aqua to je velmi odvážná a smělá vůně.

flowers-in-the-springtime

Tmavě fialová barva je výrazná, silná a svůdná. Tento parfém je gotická bohyně, sexy, dusná upírka, připravená k útoku. WOW!! Tohle má X Factor. Je prostě úžasná, není pro slabé povahy a její tóny jsou jednoduše ohromující. Čichový orchestr kapky nádhery, liška, která otáčí hlavou, dravý pták, který plachtí hrozivě nízko.
Šťavnatá švestka, ostrá a opojná pelargonie, špinavě špinavé a nevychované pačuli! Tahle mrcha má všechno!!
DP je mega silná a silážní bomba a dlouhověkost je epická!!!
WOW prostě WOW!!!

Dolorosa

Pokud se jedná o vůni orientální princezny, jak byla umístěna, jedná se o velmi moderní princeznu, která si na burku ani nevzpomene, obléká se u nejlepších módních návrhářů, nosí elegantní účes, nádherný make-up a nejdražší kabelku na světě a její šperky nejsou z emírovy pokladnice, ale pravděpodobně od Tiffanyho. Skromná na pohled, ale i na pohled drahá.
Od parfému s takovým názvem a takovým složením jsem očekávala luxusní sametovou hustotu, vyšívanou vzory kápí, hustou švestkově růžovo-dřevitě-dřevitou vůni.....
Ve skutečnosti je to něco elegantně ušitého na míru. Chladivý satén. Asi z chladu, ale já osobně cítím nejjasnější tóny švestky, jak kůry, tak dužiny, ušlechtilého aromatického dřeva a pomeranče, a hořké. Když se zahřeje, je cítit více červených kyselých bobulí. A dřevité tóny se stávají intenzivnějšími.
Nějak necítím jantar, pačuli, dokonce ani pižmo.
Ale v samotném závěru je cítit švestková kůra a něco dokonce zeleného, jako vůně zlomené zelené větvičky.....
Je to netypická vůně Montale.
A vražedně dlouho vydrží.
A nejkrásnější na ní je stopa. Švestka. Je to čistá švestka. Fialová, ne žlutá. Ne medová, ale kyselá. Je to taková švestka, u které se zavřenýma očima okamžitě odhadnete podle vůně, že voní jako švestka.....
Je skvělá :)

Přinejmenším stojí za vyzkoušení. A ne na flek, ale na sebe.
Určitě ji vyzkouším znovu za jiného počasí. Zima není pro Montale.... přítelem. Najednou v horku to bude orientální pohádka?

Nusuk
Sama