Hodnocení parfému 4.02 z 5 s 482 hlasy
Vanilla Vibration podle Zara je Floral Woody Musk vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Vanilla Vibration byl/a uveden/a v roce 2023.

Mithrandir
Rozhodně zajímavý parfém, nemám dojem, že by vanilka byla královnou této kompozice. Otevírá se velmi pikantně, myslím, že díky kardamomu, a pak se mísí s tóny papyru a kosatce, které přinášejí dřevitý, prašný a prašný nádech. Právě v této části mi vůně připadá nejzajímavější. Mezi papyrem a kosatcem dochází k synergii, která funguje docela dobře, a je to to, co skutečně dominuje srdci tohoto parfému. Vanilka je také přítomna, ale je těžké ji najít zejména na začátku a ve střední fázi.
Osobně mám pocit, že kompozice mohla být zajímavější, kdyby se zvýšil květinový náboj, a to kvůli fialkové části. Nezdá se mi, že by to byl stoprocentně ženský parfém, je spíše unisexový.
Přijde mi to trochu zvláštní, ale originální vůně, bestseller to nebude a předpokládám, že vzhledem k závratné politice Zary při uvádění na trh se na ni brzy zapomene (pokud se tak už nestalo).
Děkuji kolegyni Whisper_of_Love za poskytnutí vzorku.

GoreOtuma
Neuvěřitelně krásná chuť!
Velmi čistá, vyvážená a navzdory poznámkám - prostě lahodná!
Otevírá se jemnou, lehce nasládlou a delikátní vanilkou, která je orámována lehce kyselým akordem fialky a osvěžena pomerančovým květem, který není ani tak sladký, jako spíše průzračný bílo-citrusový, vytvářející dokonalou rovnováhu sladkého a kyselého. Špetka jemného kardamonu dodává tomuto duu pikantnost a vyvolává vzpomínky na Vánoce s jejich všudypřítomným a tolik oblíbeným svařeným vínem.
Všechny tyto lahůdky leží na podkladu jemného pudrového semiše (díky duetu papyru a kosatce).
Vůně vůbec není monotónní, na kůži si hraje a mění se každou minutu: umocní ji tón citrusů, pak dá palmu převahy elegantnímu spojení semiše a kardamomu, a pak vás překvapí tónem třešňového dýmkového tabáku - aby v dalším okamžiku ukryla semiš i koření a předstírala okouzlujícího bělokvětého anděla.
Už hodinu nemohu odtrhnout nos od zápěstí a obdivuji hru tohoto úžasného výtvoru!
Doporučuji milovníkům vanilky, tabáku a gurmánských chutí.

Яна108
Parfém jsem si poprvé koupila v Zara. V prvním testu jsem slyšela vodní kosatec, zajímavý je kardamon, který bych nepoznala. Fialka vše zjemňuje, doma už jsem slyšela něco papírového - asi je to papyrus, vanilka jako pozadí. Vůně je podle mého názoru městská, dynamická (vibrující, když si vezmu to slovo z názvu). Hned jsem si chtěla vzít kabát v barvě velblouda 😅 a pochopila jsem, že musím utéct z obchodu)).
Dokážu si ho představit na mladém, kultivovaném klukovi, který rád čte.
Ano, po pár hodinách se z něj stal tabákový vanilkový Tom Ford 👀.

Rose18
Pokud si potřebujete vybrat jednu z nových vanilkových barev od Zary, je to právě tato! Miluji Memo Paris Winter Palace, ale je velmi drahá, připomíná mi ji vanilková vibrace. Je hřejivá a kořeněná, zřejmě nemá citrusové ani čajové tóny, ale tak nějak stále dodává to stejné teplo. Voní draze. Mohu doporučit 👍🏼

whisper_of_love
Už dlouho jsem si neprohlížela oddělení parfémů v Zaře a dneska nastal ten den :D .
Musím říct, že po očichání několika vůní mě zaujala tahle, připomínala mi čaj chai a když jsem ji zkusila na kůži..... Tak jsem si ji zamilovala! Hlavně proto, že byl vysušující.
Popsala bych ji jako teplou, kořeněnou (hned po nanesení jsem si všimla hodně kardamonu, kupodivu popis na krabičce se o něm nezmiňuje) a řekla bych, že je spíš na zimu.
Souhlasím s komentářem mazzis49, je to jeden z těch parfémů, které je lepší nekupovat naslepo a vyzkoušet, jak se projeví na každé pleti.
Mně se líbil natolik, že jsem si koupila 30ml lahvičku s sebou, abych ho mohla zkoušet déle.
Ohledně jejího trvání jsem také překvapená: asi po 10 hodinách od nanesení ji stále cítím na zápěstí, i když jsem ji nastříkala jen dvakrát a několikrát jsem si umyla ruce.
Zatím má můj souhlas ^^
Edituju komentář, že v Primoru jsem cítila parfém, který podle mého vnímání voní dost podobně jako tento. Značka je "Chanson d'eau", řada "Les eaux du monde- Vanilla- Polynesia".

prince64
Zaprášené starobylé knihy
Na jednu stranu jsem se do této kolekce věnované vanilce pustila dost neobjektivně - protože obecně miluji polosladkou a gurmánskou vanilku v dezertech a krémech, ale ve vůních dávám přednost kořeněné sušené vanilce - na druhou stranu jsem se na testování čtyř kousků nesmírně těšila, protože se mezi ingrediencemi mísí vzácné tóny inkoustu, papyru, hlohu a vanilkové pěny. Po několikahodinovém testování všech, jak na kůži, tak na proužku papíru, není vanilka vůbec mazlavá, ale je to záminka k tomu, aby se kolem vůně tohoto dlouhého černého lusku vytvořily zvláštní akordy. Vanilla Vibration používá téměř drsnou vanilku, trochu nakyslou, velmi temnou, tajemnou a smyslnou. Není to typická jedlá vanilka. Pro tento parfém ZARA zvolila flakon s tmavě modrou tekutinou, něco mezi Oxford Blue a Prussian Blue, tipovala bych.
Vanilla Vibration vykazuje likérový a alkoholický úvod, plný nuancí papíru a dřeva, jako vůně, která prostupuje vzduchem uvnitř historické knihovny plné staletých knih a starobylých polic. Tmavá, písková, dřevitá a pryskyřičná vanilka. Kdyby byla vanilka stromem, byla by to suchá vůně jeho kůry. Je v ní silný papyrový okraj a suchý a dřevitý papyrus ovlivňuje chování parfému. Je to dokonalá kombinace dřevitého, pryskyřičného kadidla a suché, nesladké vanilky. První nástřik slabě voní po rýžovém papíru a novinách, ale rychle vyprchá a odhalí krásu pod ním. Starobylé, zaprášené knihy s pergamenovými listy a korkovými deskami. Suché, papírové a zaprášené jsou aspekty, které se vynořují nejvíce a potlačují vanilku. Ano, protože vanilka není vtíravá. Místo toho je to jen vibrace, kořeněná a kouřová, vanilka, která nesladí. Nikdy nenastane okamžik, kdy by esenci unikly sladké nebo jedlé nuance, a to je to, co ji dělá tak příjemnou. Po několika minutách se ke mně dostane vůně nezralé zelené banánové slupky, vlhké a pižmové země, heřmánkového nálevu s aromatickými a balzamickými tóny, zelených kardamomových lusků a vůně rýžového papíru. Přítomnost dřeva je tak výrazná, až mi několikrát ve svém vývoji připomene vůni Santal 33 EAU DE PARFUM, v níž santalové dřevo nahrazuje cedr. Nemají nic společného, ale vnímám stejné vibrace, které vyzařují dvě světlá dřeva, jedno krémové a druhé polopryskyřičné.
Srdce by mělo odhalit květinové tóny fialky a pomerančového květu. Můj nos bohužel nezachytí hořkosladký citrusový květ. Místo toho proužek papíru i moje teplá pokožka umocňují orosený, pudrový lesk lístků fialky a máslového kořene kosatce, aniž by připomínaly make-up nebo rtěnku. A temná vanilka už čeká v záloze, aby mohla vystoupit na scénu.
Vůně jako by trochu vyprchala a pak vyzařuje nespálené kadidlo v polopudrovém vanilkovém základu. Když méně kouřové a více pryskyřičné tóny odezní, na scénu vstupuje aromatická vanilka, jemná a kořeněná, ani těžká, ani přehnaně sladká. V této vůni nepozoruji žádnou sladkost, jen dřevitost a kořenitost. Vanilka je zde hlavní hvězdou a začíná pikantněji a dřevitěji, než se změní v něco pudrovějšího a mlhavějšího. Není zmíněna, cítím přítomnost cedrových třísek, vsadím se, že Iso-E Super, s jeho suchou dřevitou vůní. Proto tuto vůni ráda klasifikuji jako suchou, pudrovou, dřevitou vanilku. Základ přechází ve směs dřevitých a pikantních nuancí. Nyní jantar nabízí veškerou svou slanost, jantar bližší ambře bez žáru. Není v ní žádná zemina ani mech, jen dřevo a sůl.
Sečteno a podtrženo, kardamom, kosatec a papyrus jsou klíčovými tóny, zatímco všechny ostatní je podporují. Myslím, že ji mohu nosit během chladného podzimního dne, protože představuje podzim s těmi vlhkými, dřevitými, listnatými, papyrovými a prachovými odlesky. V porovnání s ostatními kousky z kolekce Vanilla je tento nejintimnější. Nekřičí, přilne k pokožce a její výkon je na pomezí slabého a středního. Netestovala jsem ji však na oblečení, což by mohlo přispět k její delší výdrži. Zcela bezpohlavní, květinové aspekty nejsou ženské. Vanilkové vůně mě neodrazují, ale mám ráda, když jsou jemné, kořeněné a suché, takže bych řekla, že je to zvědavá a nositelná vanilka pro dospělé. Je nadýchaná, jemná a intimní s poměrně lineární cestou, takže je ideální pro ty, kdo hledají čistou vanilku, která není příliš sladká nebo dortová. Tato vůně je opojná, jemná, intenzivní, exotická a pryskyřičná.
Vycházím z flakonu, který vlastním od září 2023.

Perfumiris
Pro mě nejmužnější ze všech čtyř. Vychází bylinná, kořeněná s nádechem hořkosti. Při sušení, po půl hodině, lepení na nos najdete něco více květinového a akordy, aniž by se ztratil zelený nádech, velmi pěkné, ale těžko vnímatelné... Doba trvání maximálně 2 h a jak říkám, po 30 min přiložení nosu ke kůži. S podobnou vůní, ale v mém případě lepší, je Tuesday Totally Terrific z předchozí řady Zara.

Mariiaguida
Skvělá, skvělá, SKVĚLÁ vůně! Úvod je velmi svěží a aromatický, rozhodně unisex. Po chvíli se začne prosazovat vanilka, ale stále zůstává aromatická a poněkud svěží, ale kořeněná! Pro mě je to hvězda této kolekce plné vanilky. Projekce je dobrá a výdrž je středně dlouhá! Za tu cenu... je to ZÁŽITEK! Ale koupila bych si ji, i kdyby byla dražší, je prostě tak pěkná!!!