Miss Dior Cherie Dior pro ženy

Miss Dior Cherie Dior pro ženy

karamel
třešeň
pačuli

Miss Dior Cherie podle Dior je Chypre Fruity vůně pro ženy. Miss Dior Cherie byl/a uveden/a v roce 2005. "Nosem" za touto vůní je Christine Nagel. Vrchní tóny jsou Třešeň, Jahoda, Ananas a Mandarinka; střední tóny jsouPopcorn, Karamel, Růže, Jasmín a Fialka ; základní tóny jsou Pačuli, Pižmo a Jantar (ambra).

Třešeň

Růže
Jasmín
Fialka

Miss Dior Cherie Zprávy
Barenia Hermes: Překvapivě hodnotné!

Barenia Hermes: Překvapivě hodnotné!

od Elena Vosnaki

02/11/25 01:00
TŘEŠŇOVÉ PARFÉMY: Cherry Me Up v roce 2024!

TŘEŠŇOVÉ PARFÉMY: Cherry Me Up v roce 2024!

od Sandra Raičević Petrović

Hrátky s panenkami a parfémy

od Ítalo Pereira

07/22/23 03:00

Alinght

Jak mi chybí jeho stezka ve městě. Tento parfém je pro mě nejzřetelnějším příkladem toho, jak se moderní formulace mohou lišit od předchozích, dalo by se říci již vintage verzí. Pokud samozřejmě nepočítáme původní Miss Dior z poloviny století, ale to je také úplně jiná vůně.

My Cherie byla jasná, jiskřivá a nezapomenutelná. Pravý francouzský parfém pro krásné mladé a mladé dámy, jaro v elegantním flakonu s okouzlující mašlí. Přesně taková byla tato vůně - s komplexním, mnohotvárným a zároveň uvolněným, hravým vyzněním. Samé pačuli, květiny, jahody a karamelový popcorn.

Mám miniaturní flakónek-rozprašovač, pravidelně se k němu obracím, abych si osvěžila vzpomínky. Jednou se určitě dostanu ke koupi plné velikosti.

Nicolita92

Směs mandarinky, jasmínu, pačuli a karamelových tónů vytvářela nádhernou harmonii, která dokonale ladila s živou a bezstarostnou osobností nositelky.
Přestože se parfém Dior Cherie již nevyrábí, bude pro svou majitelku i nadále pokladem, symbolem elegance a krásy, který nikdy nevyjde z módy. Jaká škoda.

duckiescents

Ptám se, proč Dior odmítá vrátit tento parfém zpět, i když má dodnes všechny komentáře a recenze na Fragratica, a proč se tento parfém přestal vyrábět před více než 10 lety. Stejně jako Midnight Poison neměl být nikdy přerušen. Proč nám berou něco, co máme tak rádi? Když všichni víme, že oba tyto parfémy by se dnes prodávaly.

Blackbird77

A nic, četl jsem všechny ty recenze proti chudákovi Cherie a chtěl bych se mu pokusit udělat nějakou spravedlnost.
Je (byla) Cherie sladká? Ano.
Byl sympatický? Ano.
Byl to labužník? Rozhodně ano.
Zřetelně si vzpomínám, že jahody, karamel a popcorn tvořily velmi sladkou směs s nádechem slanosti. Možná trochu přehnaná a až dětinská, ale podle mého názoru docela rozpoznatelná a ve své době také naprosto originální a těžko zapomenutelná.
Vzpomínám si, jak jsem si k ní přivoněla a okamžitě mě napadlo, že Dior chtěl zkusit něco supermladého a superchytlavého. Možná až příliš mladistvou a příliš poutavou? Nevím. Vím jen, že kvalita tam byla, pořád mluvíme o Dioru, slída cotica. Zkrátka žádná nevolnost ani bolest hlavy v nedohlednu.
Velmi dobrý výkon, stala se nositelčiným podpisem vůně pro růžovou stopu ovocných bonbónů, popcornu a dobré nálady (ale vždy podpořenou pačuli, které jí dodávalo určitou strukturu).
Škoda, že se přestala vyrábět, což upřímně nechápu. Vlastně si myslím, že by dělala divy v prodeji i teď.
Její nenápadnou dvojnici vidím v Pure XS od Paco Rabanne, určitě vanilkovější a méně rafinovanou, ale se stejnými cukrově-ovocnými a popcornovými vibracemi.
Upřímně řečeno, připadá mi krásná.

danalog

Rok 2005, červen, Ile de Beauté voní přitažlivou svěžestí. Uprostřed stojí pult s obrovským flakonem s příšernou železnou mašlí, kolem pultu se motají prodavačky. "Vyzkoušejte nový parfém od Diora - Miss Dior Cherie". No, no, no.))) O tomhle nedorozumění jsem už četla - popcorn s jahodovým sirupem, vulgární název, "Miláček" - jaká hrůza a kýč).
Pro mě vždycky existovala jen jedna slečna, zbožňovaná Miss Dior, sofistikovaná zelená hluboká chypre, kvintesence aristokratické mladistvé něhy. Nicméně zvědavost převážila. Blůza voněla svěžestí, která mě okouzlila při vstupu do obchodu. Houština lesních jahod, člověk se ponoří a ucítí tu trpkou, sladkokyselou vůni smíšenou s vůní rozehřátého borového jehličí, mokré trávy a mechu. Nabereš si hrst a vložíš si ji do úst. Pak si jako blázen očicháváš dlaně a voníš jako v lesní pohádce.
Lahvičku s mašlí jsem si tehdy nekoupila a velmi toho lituji, rozhodla jsem se počkat na extrakt, nechtěla jsem kupovat další edp. O rok později mám ještě "cihlu" edp 30ml a vytoužený flakonek parfému 7,5ml. Teď už edp nemá takové kouzlo. Ano, je tam luxusní tuberóza, prostě ohromující zeleň, trpká zralá třešeň a pravá jahoda, ale pohádka - ne).
Moje "cihla" z roku 2006 je živá a zdravá a ze 3/4 plná. Málokdy na ni přijde řada, ale když přijde - potěší a "opije") jako dnes - červnový den, voňavá zahrada a v tomto prostředí velmi vhodná "Darling" - vzdušná, bahenní, jako jemný vánek, nečekaně ušlechtilá, k ničemu nezavazující. Můžete stát mezi záhony a stromy bosí na trávě vedle nějakého keře, nebo se jít večer projít, nebo dokonce jít do města a žasnout nad tím kontrastem, jak je to v "kamenné džungli" nepříjemné, a všude si s sebou odnést kousek lesní pohádky slečny Dior Cherie.

Loverofcloud

Pokud po této vůni toužíte, Soki London pořádá na Kickstarteru kampaň na vůni Empress. Její oblíbenou vůni Miss Dior Cherie přestala vyrábět, a proto vyrobila tuto vůni. Stejně jako Cherie má i Empress jedinečný popcornový nádech!!!
(Empress je postavena na lahodném základu květinového srdce; růže, pivoňka, kosatec a konvalinka dodávají sílu charakteru éterickým tónům bobulí, popcornu, karamelu a hrušky. Empress zanechává trvalý dojem hedvábným akordem něžných dřev a pižma, zabaleným do zelených lián, které nás uzemňují a spojují s přírodou i se sebou samými).

Muлaя

Když se tato vůně objevila poprvé, říkalo se jí všelijak. A "kompotová", "dusná" a "jen pro čtrnáctileté dívky". ....... A přesto vznik vůně byl velmi důležitý.
vůně se Galliano osobně podílel. Sám vybral variantu, která šla do výroby, a navrhl použití popcornového tónu, který ještě nikdo předtím nepoužil. Skutečně, aby byl člověk uznán, musí zemřít, aby byl vyřazen z výroby. V oblasti parfémů to bylo mistrovské dílo.

catswearingperfume

V letech 2006 až 2011 jsem ho vypil nejméně 12 lahví. Teď jsem stejně slaný jako tehdy, že nám ho vzali. Nedávno jsem zaplatil příliš mnoho za ročníkovou láhev, jen abych ji měl. Od jejího odchodu jsem očichala stovky parfémů, našla jsem si několik oblíbených, některé mám opravdu ráda. Ale žádný parfém nemám tak ráda jako Miss Dior Cherie 2005. Už přes deset let pronásleduji ducha MDC. Zkouším všechny "duplikáty". Některé z nich jsou blízko. Některé ne. Nejbližší, kterou jsem našla, je Realistic 0309 od Perfume Parlour, která je IMO na 96 % stejná, i když je teď čichám vedle sebe. Tu od Eden perfumes, kterou jsem tu viděla zmíněnou, jsem ještě nezkoušela, ale ještě dnes si ji objednám.

Miss Dior Cherie '05 mi voní jako jahodové šampaňské. Má v sobě mladistvý nádech, ale je dostatečně sofistikovaná pro někoho zralejšího (možná s mladistvým srdcem). Chci říct, že je mi čtyřicet, stále ji miluji natolik, že jsem o ní po letech napsala tuto pochvalnou řeč na Fragrantice, a jsem ochotná zaplatit přemrštěnou částku jen proto, abych vlastnila vintage flakon, který jsem sotva schopná donutit se používat.

Verze z roku 2012, ta, u které poprvé vypustili z etikety "Cherie" - nevoní vůbec jako její předchůdkyně, navzdory tomu, co říkají někteří jiní. Verze z roku 2012 opravdu ubrala na jahodách, vyhladila jakoukoli stopu po šampaňské kvalitě, kterou kdysi měla, a zesílila pačuli na úroveň Coco Mademoiselle. Ve skutečnosti, pokud něco, voněla spíš jako prázdná skořápka Mademoiselle než jako cokoli od Diora Cherie. O edici z roku 2017 ani nezačínejte.

Poslyšte, Francis Demachy vyrábí spoustu vůní, které se mi líbí. Některé z nich jsou dokonce oblíbené. Ale myslím, že mu nikdy neodpustím, že zmasakroval dokonalost Nagel. Bylo to tak zbytečné.

MellyHelly

Tento parfém měla jedna moje známá na skříňce v koupelně, a když jsem k ní přišla, cítila jsem jeho vůni. V předkovidových dobách. Byl to dárek od jejího manžela a ona ho milovala, přestože to byl parfém dost vzdálený jejímu mužskému stylu oblékání. Měla ráda i Hypnose a o sklonu ke sladké nevolnosti jsem už všechno řekla.
Nemusím snad ani říkat, že si s tímto žánrem prostě nerozumím. Nenosila bych ji, ale také se mi na ní moc nelíbila. Prostě se mi nelíbí. Je to elegantní změť vlezlých tónů. Říkám, že je elegantní, protože to nemá smysl obcházet: kvalita tam je. Alespoň je taková kvalita materiálů a tónů nyní poměrně vyrovnaná na vysokých cenách a slavných značkách. Není to odfláknuté, není to pecivál, je to typický značkový gurmán, ale... trochu špinavé to je, no tak.
Cítím v ní hodně jahod a karamelu a to nejsou tóny, které bych měla příliš ráda. Přidejte třešně, ananas, popcorn a obvyklé nasládlé pačuli posledních let a škoda je hotová. Škoda. Mohlo to být méně znervózňující a méně okázalé.

nataliamedella

Ana Furtado je přesně taková. Mnoho lidí si možná koupí vintage lahvičku Miss Dior Cherie a myslí si, že voní jako shnilé ovoce, no, lahvička, kterou máte, je už pravděpodobně pozměněná. Originál byl super svěží, a pokud chcete vědět, jak voněl, je totožný s vůní Ana Furtado od Jequiti.

naht

Měla jsem verzi s lahvičkou, jako je ta na této stránce, verzi s nálepkou a verzi EDT (EDT mi přišla nejlepší, ale ne natolik, abych si lahvičku nechala u sebe). Caramelised je něco, co jsem nikdy necítila v žádné verzi tohoto parfému, vždy jsem cítila jen velmi silnou, štiplavou ovocnou vůni, lehce pastózní ovocnou vůni s trochou pačuli snad. S postupem času se stává sladší, jak se vyvíjí. Sladkost pochází ze samotného ovoce. Je tam i kyselá chuť, nevím, jestli je to z ananasu, nebo je to tím, že chipres má tendenci zkysnout na mé kůži. Je také velmi kyselý, a to nepříjemným způsobem. Žádný karamel a ještě méně karamelizovaný popcorn.

Není to špatný parfém, mám ráda ovocné parfémy a tenhle je dobře udělaný (i když ta kyselost + kyselost mi přijde dost nesouvisející), ale není to parfém s velkou odlišností, vlastně mi přijde docela obyčejný, sladký ovocný, ne tak sladký jako ty současné, ale nic moc navíc. Podle mě je to takový ovocný salát. Mohla by projít jako letní verze Escadas, kdyby byla trochu sladší. Takže za ty nebetyčné ceny, které si za láhev účtují, to nestojí. Je to něco, co se nikdy předtím a hlavně potom nevyrábělo. I když měla spoustu příznivců už v době, kdy se prodávala, to, že se přestala prodávat, nakonec vytvořilo kolem tohoto parfému mystiku, která podle mého názoru není všechno (a to jsem na diskontinuity blázen)...

Tina

Víte, jak voní kino? Sladký, slaný, máslový popcorn a spousta voňavých lidí, kteří jdou ve čtvrtek ve 20 hodin na předpremiéru. Taková je nálada Miss Dior Cherie 2005. Když jsem si ji poprvé oblékla, vybavila se mi výše popsaná scéna. Parfém pro milovníky kina, kteří mají raději vůni popcornu než jeho chuť.

VainillaDulce

Nooooooooooooooo, but noooooooooooooo, why did they discontinue this perfume? Potřebuju nějaký ucelený důvod, abych je pochopila, Miss Dior Cherie byla taková nádhera, byl to bestseller, milovalo ho tolik žen, tak co se stalo? Jakou cítím frustraci. Miss Dior Cherie je jiskřivý, radostný, zábavný, roztomilý, koketní, ženský, rozpustilý parfém, tak plný života, jaká potřeba přistřihnout mu křídla, když je krásný motýl. Tato vůně voněla po ananasu, s čerstvě natrhanými jahodami a třešněmi, po másle s nádechem másla, popcornu, jemném pačuli a čerstvě nařezaných růžích, zvláštní kombinace tónů, ale vzácnost této kombinace byla opravdu krásná. Bylo v ní všechno, květiny, ovoce, sladkost a dotek soli. Vydržela asi 6 hodin a měla mírnou stopu. Chybíte, slečno Dior Cherie, byla jste parfémem 10, který si zasloužil stát se klasikou, která byla vždy po ruce tomu, kdo ji chtěl nosit.

Yadorán d'Vinea

Trendy se v průběhu let mění, a pokud by se Dior chtěl přizpůsobit požadavkům dnešního trhu, nemusel by se stydět, pokud by nabízel produkt, který by poskytoval kvality, jež by ospravedlnily jeho náležité komerční i umělecké ocenění. Po těchto slovech musím říci, že Miss Dior Cherie je vynikajícím vyjádřením přizpůsobivosti, stejně jako ducha odvahy a inovace, které bychom od takového jména očekávali.

Abych pravdu řekla, nevidím na ní nic "kypersky ovocného", pro mě je to jasná "květinově ovocná gurmánská" (zřejmě jsou vysoké domy na takovou čichovou rodinu příliš).

Nejdřív začíná Cherie veskrze ovocnými svrchními tóny; klidně by to mohla být velmi rozvláčná letní ovocná hostina, ale ananasová pikantnost jí brání stát se rozvláčnou.

Poté přichází "květinový gurmánský" střed, naprostá suverenita popcornu (velmi karamelizovaný a křupavý tón) v doprovodu karamelu (Zbytečné, ale základ připomíná porci popcornu, kterou dostanete v nejvyšší cenové akci v kině); výše zmíněné téměř zcela zastiňují květiny, ale nepřehlédnutelná přítomnost květin jemně zabraňuje tomu, aby Cherie ztratila vážnost.

Základ je zvláštní... Vždycky jsem nacházel podobnost mezi pižmem, jantarem a pačuli, a to tu, že když se normálního člověka zeptáte, jak voní, nikdo netuší, jak voní a k čemu to přiřadit (existuje rčení o pačuli, které voní špatně, ale to je jen lidová moudrost); jde o to, že základ je nekompromisní, pouze katalyzátor a harmonizátor aromatického spektra výše uvedených složek, díky čemuž jsou jemné a elegantní (ve správném poměru).

Ačkoli Miss Dior Cherie nemá s původní Miss Dior (tou z roku 1947) nic společného, považuji ji za daleko lepší než obnovu té předchozí, a to jak v kreativitě, tak v rozvoji vůně.

Cherie mi připadá jako vůně inspirovaná romantickým vývojem mladistvých vztahů mezi jedinci z vyšší společnosti (kteří však nerozhazují zlato vylučovacími cestami), poněkud předvídatelným příběhem, trochou tragiky, scénami, které vyvolávají povzdechy, a relativně šťastným koncem (a tudíž realističtějším než pohádka)... Ale celkově je Cherie elegantní, je také velmi přitažlivá a zároveň koketuje (ale není vulgární) s těmi nejnevinnějšími náznaky sentimentálního vývoje, zkrátka romantická vůně, která se nemusí stydět být vydána pro příslušnou generaci.

Je škoda, že její výroba skončila, na druhou stranu její trvanlivost byla skvostná a stopa umírněná (nevybíjela se proti ostatním, ale byla patrná s jistou pokorou)... Budeme si muset vystačit se slečnou Dior (novou)...

Modadicta

Začnu tím, že jsem se o tento parfém zajímala od samého začátku, když jsem se dozvěděla, že se přestal vyrábět. Jestli to bude Dior dělat s dobrými parfémy i nadále, přijde ho to draho. Nechápu, proč sakra přestávají vyrábět dobré parfémy jen tak. A pak vyvedou nějakou nevýraznou tekutinu nebo něco podobného. Nechápu to.

Dnes se mi stal zázrak: šla jsem do parfumerie a šla jsem do výprodeje, který právě přišel. Nemohla jsem tomu uvěřit, když jsem tam uviděla MDC.

Doslova jsem k němu běžela a požádala prodavačku, svou kamarádku, aby mi ho nanesla. Zpočátku byly ananas a jahoda velmi dobře rozeznatelné. Ale po chvíli se prosadil karamel a popcorn, což jí dodalo hravou, nenucenou, elegantní vůni. Stále ji mám u sebe a nemůžu ji přestat cítit. Je tak lahodná, že mám chuť sníst si kůži přímo v místě, kam ji nanesl.

Je to sladký nektar, ale ne obyčejný sladký, je to radostná, žoviální exploze vůní. Prodavačka mi řekla, že ve skutečnosti některým ženám připadá příliš silný. Mám talent na to, aby příliš silné parfémy na mé kůži trochu zeslábly, takže mi vůbec nepřipadá přehnaná, zdaleka ne. Opakuji: je vynikající.

Samozřejmě není na úrovni J'Adore nebo Miss Dior. Ne, protože Miss Dior Cherie se jim nemůže rovnat, je o hlavu před nimi. Zůstává po ní díra, že se už nevyrábí. Na tento parfém budu vždycky vzpomínat s láskou, na den, kdy konečně nebude nikde k sehnání.

Miluji její stopu a délku, v tomto ohledu je vynikající. Naprosto stojí za to. Vážně, nedělám si legraci. Musím říct, že je to jeden z parfémů, které jsem si zamilovala nejvíce. Popcorn, karamel... jednou musí být v mé sbírce.

Versace
Blue Jeans